Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Huis beveiligen

Tips om een inbraak in je woning te voorkomen

We zitten alweer in de herfstmaanden en de dagen worden steeds korter. Daarmee neemt de kans op een inbraak ook toe. Inbrekers hebben immers langer de tijd om ongezien je woning binnen te dringen. En hoewel veel mensen vanwege Corona thuiswerken, trekken we er toch nog regelmatig op uit om bijvoorbeeld boodschappen te doen of bij een vriend of vriendin op bezoek te gaan.

Natuurlijk kun je een inbraak nooit uitsluiten, maar je kunt wel van alles doen om de kans op een inbraak kleiner te maken. Daarvoor geven we je in dit artikel een aantal tips.

Schaf sensorverlichting aan

Als er iets is waar inbrekers een hekel aan hebben, zijn het verrassingen. En laat dat nou net datgene zijn dat sensorverlichting verzorgt. Ineens staan inbrekers in het licht en dat schrikt af. Een fijne bijkomstigheid: sensorverlichting kost relatief weinig geld. Een paar tientjes is voldoende. 

Snoei de struiken

Inbrekers houden ervan als ze beschut kunnen inbreken. Hoge struiken zorgen voor die beschutting, dus snoei ze zodat er meer vrij zicht ontstaat. Bovendien is het snoeien voor veel struiken in deze periode prima om ze volgend seizoen weer mooi tot bloei te laten komen.

Doe voor de zekerheid wel even navraag bij een hovenier welke struik je wel en welke struik je vooral niet in deze periode van het jaar moet snoeien.

Schaf een alarminstallatie aan

Een alarminstallatie heeft nog altijd een afschrikwekkende werking op inbrekers. Mits je natuurlijk aan de buitenkant van je woning duidelijk maakt dat je woning is voorzien van een alarminstallatie.

Heb je geen budget om een alarminstallatie systeem aan te schaffen? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen alarmstickers op de ramen te plakken. Alarmstickers op zichzelf kunnen immers al sommige inbrekers afschrikken.

Zorg voor goede sloten op de garagedeur

Garagedeuren worden niet altijd van goede sloten voorzien, dus het is aan te raden om te kijken of er degelijke sloten op je garagedeur zitten. Doorgaans zijn garagedeuren van hoge kwaliteit, zoals aluminium openslaande garagedeuren, standaard van goede sloten voorzien.

Maar dat is dus niet standaard bij iedere garagedeur het geval. Wil je zeker weten of je garagedeur van goede sloten is voorzien? Vraag dan een garagedeur specialist om je sloten te komen bekijken en indien nodig te vervangen.

Zet de binnenverlichting op tijdschakelaars

Dit is een truc die ook vaak wordt toegepast als mensen op vakantie gaan, maar nog altijd is hij zeer effectief. Mits je natuurlijk ervoor zorgt dat mensen van buitenaf niet naar binnen kunnen kijken.

Voor een paar tientjes kun je een aantal tijdschakelaars aanschaffen zodat wanneer je van huis bent de verlichting nog steeds aan en uit gaat zodat het lijkt alsof je thuis bent. Het is daarbij aan te raden om zo nu en dan de tijden te veranderen waarop het licht aangaat, zodat inbrekers geen patroon kunnen herkennen.

Mail ons jouw tip

Heb je nog een andere tip die in dit artikel mist? Stuur ons dan even een berichtje met jouw tip. We plaatsen hem er graag bij. Zo helpen we elkaar om de kans op een inbraak te verkleinen. Alvast bedankt!

Brandwerende deuren als voorzorgsmaatregel

Je hoopt dat het je nooit zal overkomen, maar het ontstaan van een brand behoort altijd tot de mogelijkheden. Daarom moet je, zeker wanneer je een bedrijf hebt, alle voorzorgsmaatregelen nemen om het ontstaan en schade bij een brand te beperken. Indien je een groter bedrijf hebt en er meerdere afdelingen zijn, moet je ervoor zorgen dat de afdelingen gescheiden zijn door brandwerende wanden, plafonds en deuren. Wanneer je brandwerende wanden en dergelijke gebruikt, zal een uitbreiding van een brand niet snel kunnen plaatsvinden en kan de schade in sommige gevallen beperkt worden. Ook voor de veiligheid van de personen is het belangrijk. Door de brandvertraging zijn de werknemers in staat om het pand tijdig te verlaten. Ook moet er gelet worden op de openingen die er zijn voor het doorvoeren van leidingen. Dus alles moet goed op elkaar worden afgestemd.

Regelingen die van toepassing zijn

Indien er door het bouwbesluit eisen worden gesteld aan de brandwerendheid zijn daarop dan de eisen van het bouwbesluit van toepassing. Er worden eisen gesteld aan de vuurbelasting. De vuurbelasting is de weerstand tegen branddoorslag. Brandwerende wanden van 60 minuten hebben een branddoorslag van 60 minuten. Dit is veilig genoeg om tijdig het pand te kunnen verlaten. Er wordt ook voor deuren momenteel gewerkt aan een Europese regelgeving waarbij de brandwerende kwaliteit en classificaties worden weergegeven. Hierbij kun je denken aan de EI30 en EI60. In Nederland heeft men voor wat betreft de regelgeving strengere normen omtrent de brandveiligheid en branddoorslag dan in de rest van de Europese Unie.

Afdelingen afscheiden met brandwerende deuren

De verschillende afdelingen moeten ook afgescheiden kunnen worden met brandwerende deuren. Een goede branddeur kan de vuurzee tijdelijk tegenhouden. Er zijn verschillende branddeuren. Je hebt branddeuren die het 30 minuten en 60 minuten volhouden. Dat is dus de tijd die aan een deur wordt gesteld voordat de brand kan doorslaan naar de ernaast gelegen afdeling. Het afscheiden heeft hoofdzakelijk als doel om het gebouw voor een bepaalde manier brandveilig af te sluiten zodat de vluchtwegen gebruikt kunnen worden.

Je zal een deur, wanneer hij is opgenomen in de bouw, niet zomaar op eigen houtje kunnen verplaatsen. Eenmaal geplaatst, mag je er niets aan veranderen. Je mag niet zomaar aanpassingen aanbrengen. Indien er ondeskundige aanpassingen worden gedaan, is het mogelijk dat het testrapport ongeldig wordt verklaard. Dat kan, als er brand uitbreekt, vergaande gevolgen hebben. Een verzekering zal kunnen besluiten om geen betaling te verrichten. Indien er aanpassingen moeten worden aangebracht zal je dat door een gespecialiseerd bedrijf moeten laten verrichten.

Een brandschuifdeur is een schuifdeur die op een wand is bevestigd of in de wand. De rail waarin de schuifdeur hangt loopt af in de sluitrichting. Door middel van een magneet wordt de deur op zijn plaats gehouden. Zodra de deur losgemaakt wordt van de magneet zal de deur automatisch afsluiten. Doordat de deur in de wand is weggewerkt kunnen de openingen tussen de verschillende afdelingen groot worden gemaakt. De deuren vallen bij het dichtgaan in een slagprofiel zodat er een rook- en vlamdichte afdeling ontstaat. Brandschuifdeuren zijn zwaar. De constructie waarin een dergelijke deur wordt opgehangen zal aan bepaalde eisen moeten voldoen. De veiligheid staat altijd op de eerste plaats.

Hoe kom je jouw woning binnen na buitensluiting?

Het kan iedereen wel eens overkomen: een buitensluiting nadat je de deur achter je dichttrekt terwijl de sleutel nog binnen ligt. Is het je wel eens overkomen? Dan weet je hoe vervelend het is als je buitengesloten bent. Natuurlijk ben je niet de enige die dit wel eens overkomt; het gebeurd namelijk regelmatig. Daarom vertellen wij in dit artikel wat je nu eigenlijk moet doen na een buitensluiting. Wij geven antwoord op de vraag: hoe kom je jouw woning binnen na buitensluiting?

Gevaarlijke situaties bij buitensluiting

Het is natuurlijk erg vervelend als je buitengesloten bent en de huissleutel gewoon binnen ligt. Als er geen reservesleutel buiten het huis is, wordt het een lastige opgave om binnen te komen. Misschien heb je het geluk dat je ergens een raam open hebt staan. Wel is het belangrijk om geen gevaarlijke capriolen uit te halen om binnen te komen. Ga dus niet onverantwoord klimmen naar een zolderraam dat openstaat.

Schade aanrichten om binnen te komen; niet doen!

Wanneer er geen enkel raam openstaat om de woning binnen te komen kun je natuurlijk een ruitje intikken of een kozijn vernielen om zo het raam slot open te maken. Dit is precies wat we afraden. Het is namelijk onnodige schade, wat je een hoop geld kan kosten. Wat moet je dan wel doen om jouw woning weer binnen te komen?

Eigenlijk heel simpel: bel een slotenmaker. Dagelijks krijgen slotenmakers te maken met buitensluiting en in de meeste gevallen kan de woning betreden worden zonder schade aan te richten. Zo ben je voordeliger uit dan dat je zelf onnodige schade aanricht door een ruitje in te slaan. Wees dus verstandig en neem contact op met een slotenmaker.

Dit artikel is geschreven door Belgalocks, dé slotenmaker Antwerpen. Dus woon je in de buurt van Antwerpen, dan adviseren wij je om contact op te nemen via de website van Belgalocks. Hun specialisten staan altijd voor je klaar om weer binnen te komen na buitensluiting.

Houd inbrekers buiten met tips van een ervaren slotenmaker

De donkerste dagen van het seizoen liggen inmiddels weer achter ons. Dat betekent echter niet dat de kans op inbraken veel kleiner is geworden. Ook als het vroeger licht en later donker wordt, blijft de kans op een inbraak aanwezig. Sterker nog; juist als het weer mooier weer begint te worden, worden mensen lakser en laten ze vaker ramen en deuren open staan, wat voor inbrekers goede gelegenheden zijn om in te breken of in te sluipen. Onze ervaren slotenzetter geeft enkele tips om de kans op een inbraak zo gering mogelijk te houden!

Sluit ramen en deuren

De beste tip is letterlijk een open deur: sluit alle ramen en deuren goed af wanneer je weg van huis bent of er geen zicht meer op hebt. Dus ook als je gewoon even lekker in de tuin bezig bent. Een inbreker kan binnen enkele seconden alweer met buit en al buiten staan, dus geef de inbreker gewoon die gelegenheid niet.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Het is van belang dat de beveiliging van uw woning goed op orde is. Een manier om die beveiliging te laten doorlichten, is door het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) aan te vragen. Hierbij wordt uw woning op tal van punten gecontroleerd. Mocht de woning goedgekeurd worden, dan kan je een sticker bij de deur plakken zodat inbrekers weten dat ze beter hun heil elders kunnen zoeken. Het kan echter ook gebeuren dat de woning afgekeurd wordt voor het keurmerk. Je wordt dan voorzien van tips van een deskundige om de woning wel te laten voldoen. Je weet dan dus precies wat er nog moet gebeuren om de woning veilig te maken.

Goed hang- en sluitwerk

Kwalitatief goed hang- en sluitwerk is essentieel als het gaat om woningbeveiliging. We komen nog steeds regelmatig woningen tegen waarbij de sloten gedateerd en simpelweg niet meer veilig zijn. Dat is zonde, want goed hang- en sluitwerk hoeft helemaal niet duur te zijn. Goed advies is hierbij wel essentieel. Zo weet u zeker dat uw beschikbare budget op een verstandige wijze wordt gespendeerd, zodat de beveiliging optimaal is.

Hoe wordt een villa beveiligd?

Een villa is vaak ontzettend veel geld waard, evenals de inboedel van een dergelijke woning. Hoe is het voor de bewoners van een villa mogelijk om hun inboedel en zichzelf te beschermen tegen het dreigende gevaar van inbrekers? Veel bewoners zorgen voor een uitgebreid alarmsysteem in huis, naast het plaatsen van kwalitatief goede sloten. Heb je zelf een villa en ben je benieuwd of je woning momenteel voldoet aan de beveiligingseisen om inbrekers buiten de deur te houden? Lees dan zeker even verder! In dit artikel benoemen we een aantal belangrijke punten voor het beveiligen van grote woningen.

Zorg voor de juiste sloten op deuren en ramen

Een goede beveiliging van een villa of andere grote woning begint bij de juiste sloten op ramen en deuren. Op deuren wordt doorgaans gebruik gemaakt van zogenaamde cilindersloten, die als twee- en driepuntsloten worden aangeboden. Heb je momenteel nog tweepuntsloten, dan is het raadzaam om over te stappen op driepuntsloten. Bij driepuntsloten moet een inbreker meer moeite doen om de deur open te breken, waardoor de kans groter wordt dat hij of zij betrapt wordt. Een slotenmaker kan je helpen bij het vervangen van je huidige sloten. Door de complexiteit van sloten is het af te raden om dit zelf te doen, omdat je de sloten hierbij ernstig kan beschadigen.

Voor ramen worden zogenaamde bijzetsloten aangeraden, die in twee modellen verkrijgbaar zijn: bijzet- en oplegsloten. Het is van het type raam wat je hebt afhankelijk, welke bijzetsloten het meest geschikt zijn. Dit hangt onder meer samen met de dikte van het kozijn en de manier waarop het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten).

Een alarminstallatie laten installeren

Naast goede sloten is het bij villa’s gebruikelijk om een optioneel alarmsysteem te (laten) installeren. Op een alarmsysteem kunnen verschillende componenten worden aangesloten, zoals een beveiligingscamera, een bewegingssensor en zogenaamde magneetcontacten. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welke componenten het meest geschikt zijn voor de beveiliging van een villa.

Heb je in de late avonduren te maken gekregen met een inbraak, ondanks goede sloten en een alarmsysteem? Bel dan een 24-uurs slotenmaker voor hulp. Deze slotenmaker komt namelijk ook buiten de vaste werktijden om naar je toe om hulp te bieden.

© 2024 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑