Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Huis verbouwen (Pagina 1 van 2)

Handige tips om een badkamerverbouwing voor te bereiden

Ben je van plan om de badkamer te verbouwen? Dat is natuurlijk niet zomaar een project. Daar steek je veel tijd, geld en energie in. Het is bovendien zo dat je dit in één keer goed wilt doen voor de komende jaren. Daarom is een goede voorbereiding van belang. Van het zoeken naar inspiratie tot een tijdelijke douche via Mobieltoiletkopen.nl afnemen wil je alles op orde hebben. Op deze plek vind je de tips die je gaan helpen hierbij.

Eerst inspiratie opdoen

Het begint allemaal met het opdoen van inspiratie. Online zijn talloze blogs, sociale media en andere apps te vinden waarmee je kan experimenteren of naar foto’s kan kijken. Neem de tijd om lekker rond te kijken. Je zal allerlei mooie ideeën tegenkomen waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. Dit is altijd een leuk begin.

Een tekening maken

Na het opdoen van inspiratie ga je al die ideeën vertalen naar jouw badkamer. Dat kan je doen aan de hand van de moderne tekentools die je online kan vinden. Die kan je gebruiken om alles in jouw badkamer te tekenen. Je kan er zelfs een 3D impressie van laten maken zodat je kan zien wat het gaat worden. Dit maakt het wel heel aantrekkelijk en tastbaar.

De juiste hulp zoeken

De volgende stap is het zoeken van hulp voor het ontwikkelen van je badkamer. De meeste werkzaamheden zal je zelf wel kunnen doen. Voor enkele grote ingrepen haal je er een betrouwbare aannemer bij. Vraag bij vrienden na met wie zij hebben gewerkt, of lees online reviews door om een goede partij te vinden. Zo ben je er zeker van dat je iemand aan je zijde hebt waar je goed mee aan de slag kan gaan.

Alle praktische zaken aanpakken

De laatste stap die je moet zetten, is het zorgen voor praktische zaken. Je zorgt dat alle middelen die je niet in huis hebt gewoon gehuurd worden. Daarnaast zorg je dat alles opgeruimd is zodat je overal goed bij kan. Wanneer alles klaar staat om mee aan de slag te gaan, dan wordt het een stuk gemakkelijker om het werk goed te laten verlopen. Dit maakt het natuurlijk allemaal een stuk gemakkelijker voor iedereen.

Ik wil mijn huis renoveren, hoe verder?

Een renovatie is een gedeeltelijke vernieuwing of een bestaande plek opnieuw maken. Ben je van plan om jouw huis te renoveren? De gemiddelde levensduur van een nieuw huis is 55 jaar of langer. Maar dat wil niet zeggen dat je na 55 jaren jouw huis moet laten renoveren. Wij raden je aan om jouw woning om de 15 tot 20 jaren te laten renoveren. Maar welke elementen van een huis moet je zeker tijdens een renovatie laten nazien. Hier helpen wij jou met een lijst van wat je zeker moet meenemen tijdens de renovatie.

1. Loodgieterswerkzaamheden meteen laten doen

Als je je badkamers gaat upgraden, zorg er dan voor dat je sanitair de toenemende druk en gebruik kan verdragen. Het repareren van lekkende armaturen, beschadigde vloeren en onjuiste ventilatie resulteert in lagere waterrekeningen. Als ze niet worden gerepareerd kan je in ernstige problemen raken. Want de nieuwe of grote badkamer moet de capaciteit aan kunnen. Hier vind je beste loodgieter in Rotterdam. Zelfs als je geen nieuwe badkamer maakt, is het altijd goed om tijdens een renovatie de huidige leidingen te laten controleren. Zo kun je ook verstoppingen vroegtijdig ontdekken. Ook voor verstoppingen in Rotterdam is er een professionele loodgieter 24/7 beschikbaar voor je.

2. De gasinstallatie

Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht is het altijd goed om de gasinstallatie meteen te laten controleren. Je weet maar nooit hoe de vorige eigenaar de installatie heeft gedaan. Zo ben je ook veilig tegen brand en kom je niet in gedrang met de verzekeringsmaatschappij.

3. Laat de deuren, ramen en sloten nazien

Tijdens een renovatie is het belangrijk dat je de deuren, ramen en de sloten meteen laat nazien. Het is voor je eigen veiligheid. Zelf bij een uitbreiding plaats je een nieuwe deur en ramen. Het is dus verstandig om meteen de huidige deuren en ramen te laten controleren. Wanneer het aan een vervanging toe is kan je die meteen doen.

4. Verwarmingssystemen

Als jouw verwarming en airconditioning een probleem vormen, beslis dan of een volledige vervanging of een tijdelijke oplossing in orde is, afhankelijk van wat je wilt en jouw budget. Het bieden van een comfortabele omgeving staat voorop bij het genieten van jouw huis. Een defecte airconditioner bevordert schimmel die ongezond is voor jou en jouw gezin en duur is om te herstellen. Denk eerst goed na voor je een beslissing neemt.

5. Het dak

Wanneer je besluit om het heel huis te renoveren, is het dak absoluut niet te vergeten. Klim naar boven en bekijk de status van het dak samen met de aannemer. Het kan zijn dat het dak een verfbeurt nodig heeft of gewoon schoongemaakt moet worden. Wat ook heel veel voorkomt is dat het dak lekkages heeft. Deze lekkages moeten vroegtijdig verholpen worden, anders heb je grote kosten die je te wachten staan. Als je problemen hebt met het dak, adviseren wij je om onmiddellijk te handelen. Het uitstellen van jouw beslissing of wachten op de grote renovatie beurt van het huis, kan leiden tot aanzienlijk hogere kosten als gevolg van bijvoorbeeld mogelijke lekkage en schimmelschade in jouw huis. Het is altijd beter om te handelen voordat het te laat is.

Dekvloeren voor vloerverwarmingssystemen

Vloerverwarming is een van de moderne systemen voor het verwarmen van je vloer met over het algemeen tegels als dekvloer. Vloerverwarming worden gebruikt in badkamers, in de keuken en in andere vertrekken van het huis. Niet alleen dat, maar het is ook zeer compatibel met condensatieketelinstallaties, die een grotere energie-efficiëntie bieden wanneer isolatie op adequate wijze is geïmplementeerd. Het is een van de meest efficiënte manier om de ruimte in huis te verwarmen, omdat het warmte-elementen, zoals elektriciteit of waterdruppels, onder het vloeroppervlak genereert. Die elementen worden beschermd door de panelen op de vloerplaat en een hoeveelheid gietvloer die over de verwarming wordt geïnstalleerd.

Een goede plaatsing is van cruciaal belang

De dekvloer dient niet alleen als vlak oppervlak voor de uiteindelijke afwerking, maar het heeft ook een cruciale functie om de warmte gelijkmatig over het oppervlak van de hele begane grond te geleiden, zonder hete plekken of juist koude plekken op de vloer achter te laten. Een goed afgemeten dekvloer met de juiste diepte zal helpen om meer warmte vast te houden voor een langere periode. Dit vermindert het energieverlies en zo maakt het vloerverwarming tot een efficiënte systeem. De dekvloer en de verwarmingselementen worden vaak afzonderlijk geplaatst en in het geval dat ze zijn bevestigd, kunnen ze problemen veroorzaken in het verwarmingssysteem, vooral op de lijnen. Zo kunnen er zelfs barsten in de dekvloeren ontstaan. Er is ook een zekere uitzetting en samentrekking, dus het is belangrijk dat de dekvloer dilatatievoegen en -omtrekken heeft die specifiek zijn afgestemd op de grootte en vorm van de kamer.

De verschillende soorten dekvloeren

Er zijn drie categorieën van dekvloeren. Zo is er de traditionele dekvloer: deze bevat cement en zand, dat wordt gemengd in een verhouding van 1: 4 met water, gemengd met vezels of andere microvezels om scheuren in de dekvloer te verminderen. Ten tweede is er de dekvloer die samengesteld is uit een mengsel van calciumsulfaat, water en zand. Dit staat bekend als hydride dekvloer die in hoge mate wordt gebruikt, omdat het gemakkelijk te installeren is en een groot oppervlaktegebied bedekt. De tegenvaller is echter dat ze alleen tijdens warme seizoenen van het jaar kunnen worden geïnstalleerd om ze snel te laten drogen. Het derde type is de sneldrogende dekvloeren. Deze bestaat uit een mengsel van cement en zand met minder of geen water om het geheel sneller te drogen.

Waar je rekening mee moet houden

Het is belangrijk dat bij het installeren van de vloerverwarming rekening wordt gehouden met de dekvloer voor de vloerverwarming, de afwerking van de vloer, de gladheid, het niveau en de juiste maat van de dekvloer. Dit alles heeft namelijk invloed op de uiteindelijke resultaten. De functie van je vloer is om je verwachte ballast te kunnen houden. Dit betekent dat het gewicht van een gevuld bad of het gewicht van wasmachines en drogers geen problemen moet vormen. Houdt rekening met de dekvloerspecificatie en de dikte om te voorkomen dat jouw vloer op lange termijn wordt beschadigd.

Afval verwerken? Regiocontainer inschakelen!

Bij grote klussen komen grote hoeveelheden afval kijken. Puin en andere brokstukken rond laten slingeren is geen optie, omdat je hier immers niet over wilt struikelen tijdens je werkzaamheden. Je hebt dus een plek nodig waarin je dit afval kwijt kunt, alleen wil je niet telkens naar een stortplaats hoeven rijden om het te dumpen.

Goed nieuws: dat hoeft ook helemaal niet! Met de totaalservice van Regiocontainer wordt je een heleboel werk uit handen genomen. In de handige bak kun je een heleboel afval kwijt en zorg je voor een ruime en toegankelijke werkomgeving. Bovendien wordt de gehuurde container frequent geleegd, zodat je snel weer aan de slag kunt! Is dit een kolfje naar jouw hand en ga je binnenkort aan een grootschalig bouw- of sloopproject bezig? Vertrouw dan op de diensten van Regiocontainer en huur de bak van jouw keuze.

Container huren

Voor een zachte prijs kun je bij ons een geschikte container huren om je in jouw klus bij te staan. Als je vandaag belt, staat de gewenste bak morgen al op de afgesproken plek. Is dat je niet snel genoeg? Dan is levering op de dag van bestelling ook mogelijk!

Via onze overzichtelijke website heb je de containers voor het uitkiezen. Per bak staat duidelijk aangegeven in welke formaten ze beschikbaar zijn en welke soorten afval er wel of niet in gedeponeerd mogen worden.

De standaard huurperiode voor een container bedraagt zes weken. Heb je de bak langer of korter nodig? Geen probleem! Dankzij duidelijke afspraken kun je een container huren voor een door jou gewenst tijdsbestek. We passen onze offerte hier naadloos op aan.

Ben je niet helemaal zeker of een voorwerp of afvalstroom waar je vanaf wilt wel in een afvalbak van Regiocontainer gedeponeerd mag worden? Neem voor een duidelijk antwoord deze en andere vragen gerust contact op met onze deskundige klantenservice.

Vergeet het belang van een mooie, goede vloer niet

Wanneer je je eigen huis bouwt of verbouwt, dan weet je wel hoe duur dit is en hoeveel werk hier eigenlijk inkruipt. Dit vraagt dan ook veel tijd. Toch is bijvoorbeeld een vloer zeer belangrijk, aangezien die de look van je woning mee bepaalt. Een vloer zorgt er ook voor dat je je goed voelt in je woning, of juist niet. Een oplossing hiervoor kan klik laminaat zijn. Hieronder lees je hier tal van voordelen van.

Voordelen van klik laminaat

Enkele van de voordelen om te kiezen voor klik laminaat zijn de volgende:

 • Klik laminaat is een goedkope vorm van vloerbedekking, wat iedereen die een huis bouwt of verbouwt graag hoort, aangezien het allemaal al duur genoeg is natuurlijk.
 • Ze zijn daarenboven ook sneller geplaatst dan andere vormen van vloeren, dus dit is al een enorme tijdswinst, wat altijd positief is.
 • Het is niet omdat het goedkoper is, dat het daarom niet mooi is. Er is een heel breed aanbod van klik laminaat. Dit soort vloeren geven het gevoel weer van een houten vloer, maar dan veel goedkoper.
 • Aangezien het hier gaat over een kliksysteem, is het ook veel eenvoudiger om het te leggen. Dit betekent dat zelfs mensen die geen ervaring hebben met klussen, dit toch ook eenvoudig kunnen.
 • Er is een heel ruim aanbod binnen deze vloersoort. Ze zijn er in allerlei kleuren, waardoor er voor iedereen wel een geschikte vloer te vinden is. Bovendien past het vrijwel in elk interieur, zowel in moderne als in klassiekere interieurs.
 • Het is een vloersoort die zeer makkelijk te onderhouden is. Het is dus gedaan met veel tijd investeren in vlekken die opgekuist moeten worden.
 • De vloer is krasbestendig, waardoor je zeer gemakkelijk met hakken op deze vloer kan lopen, zonder bang te zijn dat dit schade zal opleveren. Ook zeer handig wanneer je dieren of kinderen in huis hebt.

Dit zijn uiteraard maar enkele van de voordelen die deze vloersoort biedt, maar hierdoor krijg je wel al een idee erover.

Aankoop van klik laminaat

Wens je zelf ook klik laminaat aan te kopen na het lezen van deze voordelen? Bekijk dan het aanbod op het internet. Hierdoor krijg je een idee hoe dit er in de praktijk uitziet en beslis je voor jezelf of je dit mooi vindt en of dit bij je interieur past. Aarzel ook zeker niet om vragen te stellen, omdat de medewerkers je over het algemeen zeer graag bijstaan.

Betrouwbare loodgieter kiezen doe je zo

Loodgieterswerk is belangrijk en heeft betrekking op gevoelige onderdelen in je woning. Het is dan ook van belang dat hiernaar gekeken wordt door een betrouwbare en ervaren loodgieter. Het is erg belangrijk om deze gevoelige onderdelen in je woning regelmatig te laten onderhouden om grote schade of kosten op langere termijn te voorkomen. Wij geven je in dit artikel een aantal factoren waar je op moet letten bij het inschakelen van een loodgieter.

Bekijk ervaringen van anderen

Een betrouwbaar loodgietersbedrijf zoeken is niet altijd even gemakkelijk. Ons advies is om altijd gebruik te maken van de ervaringen van anderen. Ga dus op zoek naar reviews van loodgieters bij jou in de buurt. Wanneer de meeste reviews positief zijn kan je een goede service en kwalitatief goed loodgieterswerk verwachten. Tussen de ervaringen van anderen zit bijna altijd wel een negatieve review, maar dat heeft vrijwel iedereen. Kijk dus vooral naar het totaalplaatje.

UNETO-VNI keurmerk

Dit keurmerk is dé ondernemersorganisatie op het gebied van installatietechniek en technische groothandel. Een betrouwbare loodgieter is in de meeste gevallen lid van deze organisatie. Om als loodgieter dit keurmerk te verdienen moet je voldoen aan strenge eisen en hoge kwaliteit leveren.

Vergelijk loodgieters

Bij het zoeken van een loodgieter is het natuurlijk ook belangrijk dat de diensten die hij levert betaalbaar zijn. Het vergelijken van loodgieters door meerdere offertes aan te vragen kan je veel geld besparen en een duidelijk overzicht geven uit loodgietersbedrijven die passen binnen jouw budget. Vervolgens kan je een loodgieter kiezen die voldoet aan alle wensen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk om niet alleen te kijken naar de prijs op de offerte. Kijk ook naar de inhoud van de offerte en eventuele bijkomende kosten voor materiaal. De goedkoopste loodgieter op basis van een offerte kan uiteindelijk duurder zijn wanneer de prijzen voor materiaal hoger zijn.

Heb je een betrouwbaar loodgietersbedrijf in Antwerpen nodig? Vraag hier een offerte aan!

Je huis zelf opknappen: hoe doe je dat?

Wanneer je eenmaal je droomwoning hebt gevonden, wil je natuurlijk wel dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Daarom is het nodig om zo nu en dan je woning van een flinke opknapbeurt te voorzien. Natuurlijk kun je daarvoor een bedrijf inschakelen en het laten doen, maar je kunt ook prima zelf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan. Een aantal zaken zoals het aanleggen van sanitair en elektriciteit moet je beslist aan een specialist overlaten maar er zijn genoeg klussen die je, wanneer je je een beetje inleest, prima zelf uit kunt voeren. We leggen je graag uit hoe je eenvoudig zelf je huis opknapt.

Kleine moeite, groot resultaat

Wanneer je je interieur een nieuwe impuls wilt geven, betekent dat niet dat je gelijk je hele woning op z’n kop hoeft te zetten. Vaak hebben relatief kleine veranderingen een heel groots effect. Neem bijvoorbeeld het leggen van een nieuwe vloer in je woning. Wanneer je het zelf doet ben je er, afhankelijk van de grootte van je woning, wellicht een aantal dagen mee bezig maar het effect is grandioos. Een nieuwe vloer geeft een kamer gelijk een hele nieuwe look en kan ontzettend veel goeds doen voor je woning. Er zijn genoeg vloeren te koop die je gemakkelijk zelf kunt leggen en waarmee je een hoop geld bespaart. Je hoeft niet gelijk een hele ruimte te vernieuwen om het effect te kunnen waarnemen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor je badkamer. In plaats van een hele nieuwe badkamer aan te schaffen kun je ook de muren opnieuw laten betegelen. Scheelt een hoop geld en heeft een groots resultaat.

Ken je eigen krachten

Bij het zelf opknappen van je woning is een ding echter heel belangrijk: weet wat je eigen krachten zijn. Weet waar je goed in bent, maar ook zeker welke zaken je echt uit handen moet geven. Wanneer je zelf aan de slag gaat met bepaalde klussen maar hier niet bekwaam in bent kun je meer schade aanrichten dan je lief is. En dan wordt een opknapbeurt plots een hele duren aangelegenheid. Wees dus niet te trots om hulp in te schakelen wanneer dit nodig is.

Een nieuw dak en de kosten daarvoor

Een vernieuwing van het dak of een compleet nieuw dak is een enorme kostenpost, toch is het enorm belangrijk om op tijd het dak te vernieuwen. Zo voorkom je eventuele extra schade als het dak gaat lekken, want dat wil je echt voorkomen. Een lekkend dak veroorzaakt flink wat schade en brengt veel kosten en ellende met zich mee. Wacht dus zeker niet te lang.

In dit artikel vertellen wij alles wat je moet weten over een nieuw dak. Wat zijn de mogelijkheden? En wat kost dat allemaal? Wij geven antwoord op deze vragen.

Wanneer is een nieuw dak nodig?

Wanneer het dak niet meer stevig genoeg is of lekt, is het toe aan vernieuwing. Het dak moet stevig genoeg zijn om zijn eigen gewicht tweemaal te kunnen dragen. Is dit niet het geval? Dan is het tijd voor een nieuw dak. Het is namelijk erg belangrijk dat het dak sneeuw- en regenval kan dragen.

Toch is het niet altijd nodig om het complete dak te vervangen, want het kan zijn dat er zwakke plekken in het dak zitten die simpelweg vervangen kunnen worden. Hierover kan een specialist adviseren, dus een compleet nieuw dak plaatsen is zeker niet altijd nodig. Dat zou nog eens een meevaller zijn.

Alleen als de gehele dakconstructie doorzakt of lekt, is het nodig om het complete dak te vervangen. Ook als de balken van het dak aangetast zijn door vocht, houtwormen of termieten is er een compleet nieuw dak nodig. Bijna in alle gevallen is het dak te ver aangetast.

Wat zijn de kosten van een dak vernieuwing?

De kosten voor het vernieuwen van een dak zijn afhankelijk van vele factoren, zoals de onderstaande vragen. Het is dus moeilijk om een exacte prijs te schatten. Daarom kun je beter een offerte laten maken door een dakspecialist.

 • Compleet dak of alleen zwakke plekken?
 • Zitten er ramen in het dak?
 • Hoe groot is het oppervlak van het dak?
 • Pannendak of rieten dak?

De stijl van een houten parketvloer

De houten parketvloer heeft langzaam zijn weg ontdekt naar de nederiger woningen. Het is zelfs op een punt gekomen dat er nu niet alleen parket leverbaar is voor salon, slaapkamer en keuken, maar zelfs in de fitnessruimte vind je tegenwoordig een parketvloer. Dit type vloer is gepast voor zulke faciliteiten, zoals een fitnessruimte, omdat het veel kan weerstaan.

De Houten Parket Vloer

Een hardhouten parketvloer is eigenlijk gecreëerd van delen van tropisch hardhout dat is gesneden in vierkanten en gemaakt in geometrische patronen. Er zijn heel veel gevarieerde ontwerp-opties als het gaat om een massief hardhouten parketvloer. Deze mogelijkheden behelzen o.a. het laminaat, het massief parket, bamboe, lamelparket en mozaïek. De sortering van houten vloeren zijn bijvoorbeeld gecreëerd van kersenbomen, esdoorn, eik, beuk en overige soorten hout.

De voordelen:

De aanleg van een parket in uw appartement brengt een groot aantal voordelen met zich mee naast de esthetische verschijning die het met zich meebrengt. De hardhouten vloeren kunnen vrij goed worden gereinigd en is duurzamer tegen vlekken en morsen. Het heeft ook milieuvoordelen ten opzichte van bepaalde andere vloersystemen die synthetische van aard zijn en versus het gebruik van tapijten. Parket is ook licht te verzorgen. Zodra de vloer tekenen van beschadiging vertoont, kan het worden hersteld door toepassing van licht schuren en daarna opnieuw lak of olie aanbrengen.

De vraag naar parketvloeren

Er is nu een grote vraag naar prefab parket. De meeste bewoners zijn op zoek naar parket geproduceerd van beukenhout, dat is de meest populaire houtsoort gebruikt voor dit type vloer en wordt doorgaans de preferentie boven de eik. Deze prefab houten parketvloeren zijn nu beschikbaar met oppervlakken die worden gewaxed of met een basis olie afgewerkt. Dit komt omdat de fabrikanten beogen deze houten vloeren zo te maken dat ze eenvoudig kunnen worden verzorgd en zo krasvrij als kan zijn. Thans kiest consument veelvuldig voor een houten parketvloer die wordt geleverd in lichte kleurcombinaties.

Waar vind je een aannemer?

Het selecteren van het juiste aannemersbedrijf is een moeilijke keuze. Er zijn in Nederland enorm veel aannemers, die variëren van hele grote bedrijven met een grote hoeveelheid personeel tot eenmanszaken. Het voordeel van een bedrijf met veel personeel is dat men de beschikking heeft over meer ervaring en expertise, terwijl een eenmanszaak juist meer persoonlijke aandacht kan bieden. Bijna ieder dorp heeft wel een lokale aannemer of meerdere aannemersbedrijven. Kies je voor een aannemer uit de buurt (je eigen dorp) dan is het voordeel dat je makkelijker aan referenties kan komen en om ervaringen van andere klanten te horen. Een ander voordeel is dat de lokale aannemer bekend is met de regels in de gemeente.

Geen klussenbedrijf

Een aannemer is geen klussenbedrijf. De aannemer heeft veel bouwkundige kennis in huis en heeft ook ervaring met bouwwerkzaamheden die gedurende het bouwproces moeten worden uitgevoerd. Tevens kan een aannemer de risico’s en gevaren beter inschatten, voorwaarde is wel dat de gevaren op tijd worden gesignaleerd.

Alternatieven voor een aannemer

Veel mensen zijn op zoek naar een goedkope oplossing voor hun verbouwing. Zo zijn er veel mensen die op zoek zijn naar goedkope bouwvakkers uit bijvoorbeeld Polen. Daarnaast is er de mogelijkheid om alles zelf te verbouwen. Mensen die technisch goed onderlegd zijn en de hulp kunnen inschakelen van vrienden en kennissen kiezen voor deze optie. In dit artikel is dit echter geen optie en wordt er uitsluitend gekeken naar de (ver)bouw door een aannemer.

Voor- en nadelen van inhuren aannemer

Voor het inhuren van een aannemer worden voor- en nadelen genoemd. Veel genoemde voordelen zijn dat het werk bij een verbouwing door vakmensen wordt gedaan die ervoor zijn opgeleid. Dit houdt in dat jezelf rust houdt en geen omkijken hebt. Door het inhuren van een aannemersbedrijf is het werk sneller af en wordt er efficiënter gewerkt dan als iemand het doet die de werkzaamheden niet regelmatig uitvoert.

Nadelen van het inhuren van een aannemersbedrijf is ten eerste de prijs. Een aannemer voert de werkzaamheden natuurlijk niet voor niets uit. De aannemer is natuurlijk duurder dan dat je de werkzaamheden zelf uitvoert. Daarnaast komt het regelmatig voor dat de aannemer zich niet aan de vooraf opgestelde planning houdt. Dit leidt vaak tot de nodige frustratie. Tot slot vinden veel mensen het lastig om bouwwerkzaamheden in het eigen huis uit handen te geven aan de aannemer.

« Oudere berichten

© 2024 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑