Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Huis verbouwen (Pagina 1 van 2)

Schuimbeton en Kwaaitaalvloeren: Wat U Moet Weten voor een Duurzaam Huis

Inleiding

Bij het verbeteren van de structurele integriteit en het comfort van uw woning spelen schuimbeton en kwaaitaalvloeren een cruciale rol. Schuimbeton biedt een innovatieve oplossing voor diverse bouwproblemen, terwijl kennis over kwaaitaalvloeren essentieel is om ernstige structurele schade te voorkomen. In deze blog bespreken we de voordelen van schuimbeton en geven we uitleg over wat een kwaaitaalvloer is.

Schuimbeton: een innovatieve bouwoplossing

Schuimbeton is een lichtgewicht, isolerend materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt voor verschillende bouwtoepassingen. Het bestaat uit een mengsel van cement, water, en schuim, wat resulteert in een sterk en duurzaam product. Schuimbeton wordt vaak toegepast voor funderingen, vloerisolatie en het opvullen van holle ruimtes.

De voordelen van schuimbeton zijn talrijk. Het biedt uitstekende isolerende eigenschappen, is lichtgewicht en gemakkelijk te verwerken, vermindert het risico op vochtproblemen, en is milieuvriendelijk en duurzaam. Deze eigenschappen maken schuimbeton tot een veelzijdige oplossing voor moderne bouwprojecten.

Voor meer informatie over schuimbeton en de toepassingen ervan, kunt u terecht op de pagina over schuimbeton.

Wat is een kwaaitaalvloer?

Kwaaitaalvloeren zijn prefab betonnen systeemvloeren, geproduceerd door Firma Kwaaitaal Vormbeton bv uit Rotterdam tussen 1965 en 1983. Deze vloeren werden veel gebruikt als begane grondvloeren voor woningen en bedrijfspanden. Een kenmerk van kwaaitaalvloeren is de gewelfde onderkant met elementen van 50 cm breed en een hoogte van 18 of 20,5 cm. De naam “Kwaaitaal” is vaak zichtbaar op de kopse kant van de vloer.

Helaas zijn kwaaitaalvloeren gevoelig voor betonrot vanwege het gebruik van calciumchloride tijdens de productie. Calciumchloride versnelt de uitharding van beton, maar veroorzaakt ook corrosie van de wapening, wat leidt tot betonrot. Dit maakt regelmatige inspectie en eventueel herstel noodzakelijk om de veiligheid en duurzaamheid van de vloer te waarborgen.

Voor meer gedetailleerde informatie over kwaaitaalvloeren, kunt u de pagina over wat is een kwaaitaalvloer bezoeken.

Herstel van kwaaitaalvloeren

Het herstellen van een kwaaitaalvloer is essentieel om de structurele integriteit van uw woning te waarborgen. Niet alle kwaaitaalvloeren zijn echter even vatbaar voor betonrot; slechts 25% heeft een verhoogd risico. Voor deze vloeren zijn verschillende herstelmethoden mogelijk. Lichte schade kan worden gerepareerd met cementgebonden mortel. Bij grotere schade kan een ondersteunende constructie in de kruipruimte worden aangebracht. In ernstige gevallen is het noodzakelijk de gehele vloer te vervangen.

De rol van schuimbeton bij kwaaitaalvloeren

Schuimbeton kan een effectieve oplossing bieden bij het herstellen van kwaaitaalvloeren. Door zijn lichtgewicht en isolerende eigenschappen is schuimbeton ideaal voor het verbeteren van de stabiliteit en het comfort van uw woning. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de kruipruimte te isoleren, wat vochtproblemen vermindert en de levensduur van de vloer verlengt.

Conclusie

Schuimbeton en het begrijpen van kwaaitaalvloeren zijn essentieel voor het verbeteren van de duurzaamheid en het comfort van uw woning. Door te investeren in deze oplossingen kunt u zorgen voor een structureel veilige en energie-efficiënte woning. Bezoek de gelinkte pagina’s voor meer gedetailleerde informatie en overweeg professionele hulp om deze projecten succesvol af te ronden.

Het belang van professionele sloopwerken voor uw project

Bij grote renovaties of de voorbereiding van een bouwterrein, zijn professionele sloopwerken cruciaal. Het kiezen van een expert op dit gebied zorgt niet alleen voor efficiëntie maar ook voor veiligheid. In dit artikel bespreken we het belang van professionele sloopdiensten en hoe Dirix.nl, een toonaangevend bedrijf in de branche, het verschil kan maken bij uw bouw- of renovatieprojecten.

De basis van professioneel slopen

Slopen is meer dan alleen het afbreken van gebouwen of structuren. Het is een vakgebied dat precisie vereist en een grondige kennis van bouwmaterialen, draagconstructies en de milieu-impact van afvalmaterialen. Professionele sloopbedrijven zoals Dirix.nl zijn uitgerust met de kennis en apparatuur om deze taken veilig en efficiënt uit te voeren. Zij zorgen voor de juiste afvoer van bouwafval en recyclen materialen waar mogelijk, wat bijdraagt aan duurzaam bouwen en renoveren.

Waarom kiezen voor een expert in sloopwerken?

 1. Veiligheid staat voorop: Sloopwerkzaamheden brengen aanzienlijke risico’s met zich mee. Zonder de juiste veiligheidsmaatregelen kunnen werknemers en omstanders gewond raken. Een ervaren sloopbedrijf als Dirix zorgt voor strikte naleving van veiligheidsnormen om ongelukken te voorkomen.
 2. Efficiëntie in het proces: Het gebruik van geavanceerde technieken en machines zorgt ervoor dat het sloopproces veel sneller gaat dan met traditionele methoden. Dit bespaart tijd en dus geld, wat vooral belangrijk is bij grote projecten.
 3. Milieuverantwoordelijkheid: Professionele slopers weten precies hoe ze materialen moeten scheiden en afvoeren volgens wettelijke milieunormen. Dit minimaliseert de impact van sloop op het milieu.
 4. Klaar voor de volgende stap: Na de sloop zorgt een professioneel team ervoor dat het terrein klaar is voor de volgende bouwfase. Ze verwijderen alle obstakels en zorgen ervoor dat het terrein geschikt is voor nieuwe constructies.

De diensten van Dirix in de praktijk

Bij Dirix.nl, gelegen in het hart van Nederland, weten ze hoe cruciaal nauwkeurige en effectieve sloopwerkzaamheden zijn. Hun jarenlange ervaring in sloopwerken stelt hen in staat om elk project, groot of klein, met de grootste zorg en deskundigheid aan te pakken. Of het nu gaat om het slopen van een enkel gebouw of de voorbereiding van een heel bouwterrein, Dirix biedt een service die garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Kunststof gevelbekleding: de moderne keuze voor duurzaamheid en onderhoudsgemak

Ben je op zoek naar een moderne, duurzame en onderhoudsarme oplossing voor de bekleding van jouw buitenmuur? Dan is kunststof gevelbekleding wellicht de perfecte keuze voor jou! In deze blog bespreken we de voordelen van kunststof gevelbekleding, de verschillende soorten die beschikbaar zijn, en tips voor het maken van de juiste keuze.

Waarom Kiezen voor kunststof gevelbekleding?

Kunststof gevelbekleding biedt een scala aan voordelen ten opzichte van traditionele materialen zoals hout en steen:

 • Duurzaamheid: Kunststof gevelbekleding is zeer
 • Onderhoudsarm: In tegenstelling tot hout, hoeft kunststof gevelbekleding niet geschilderd of behandeld te worden. Schoonmaken met water en zeep is
 • Weerbestendig: Kunststof is bestand tegen alle weersomstandigheden, van felle zon tot strenge vorst.
 • Isolatie: Kunststof gevelbekleding kan bijdragen aan de isolatie van uw woning, waardoor u energie bespaart.
 • Uiterlijk: Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en designs, waardoor u altijd een stijl kunt vinden die past bij uw woning.
 • Prijs: Kunststof gevelbekleding is over het algemeen voordeliger dan andere materialen zoals hout of steen.

Soorten kunststof gevelbekleding

Er zijn verschillende soorten kunststof gevelbekleding beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken:

 • Sidings: Sidings zijn de meest populaire vorm van kunststof gevelbekleding. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende profielen en maten, en kunnen horizontaal of verticaal worden gemonteerd.
 • Planken: Planken zijn breder dan sidings en geven een meer traditionele uitstraling aan uw woning.
 • Paneelbekleding: Paneelbekleding is een strakke en moderne vorm van kunststof gevelbekleding. Panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs.
 • Schubben: Schubben zijn kleine, overlappende panelen die een unieke uitstraling aan uw woning geven.

Tips voor het kiezen van de juiste kunststof gevelbekleding

Bij het kiezen van kunststof gevelbekleding is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 • De stijl van uw woning: Kies een stijl die past bij de architectuur van uw woning.
 • Het gewenste onderhoud: Sommige soorten kunststof gevelbekleding vereisen meer onderhoud dan andere.
 • Uw budget: Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.
 • De isolatiewaarde: Kies kunststof gevelbekleding met een goede isolatiewaarde als u energie wilt besparen.

Conclusie

Kunststof gevelbekleding is een moderne en duurzame oplossing voor de bekleding van uw buitenmuur. Met een breed scala aan voordelen en verschillende soorten beschikbaar, is er zeker een kunststof gevelbekleding die perfect is voor uw woning.

Extra tips:

 • Vraag advies aan een specialist in kunststof gevelbekleding om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.
 • Vergelijk offertes van verschillende leveranciers voordat u een bestelling plaatst.
 • Zorg ervoor dat de kunststof gevelbekleding op de juiste manier wordt gemonteerd om optimale prestaties te garanderen.

Handige tips om een badkamerverbouwing voor te bereiden

Ben je van plan om de badkamer te verbouwen? Dat is natuurlijk niet zomaar een project. Daar steek je veel tijd, geld en energie in. Het is bovendien zo dat je dit in één keer goed wilt doen voor de komende jaren. Daarom is een goede voorbereiding van belang. Van het zoeken naar inspiratie tot een tijdelijke douche via Mobieltoiletkopen.nl afnemen wil je alles op orde hebben. Op deze plek vind je de tips die je gaan helpen hierbij.

Eerst inspiratie opdoen

Het begint allemaal met het opdoen van inspiratie. Online zijn talloze blogs, sociale media en andere apps te vinden waarmee je kan experimenteren of naar foto’s kan kijken. Neem de tijd om lekker rond te kijken. Je zal allerlei mooie ideeën tegenkomen waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. Dit is altijd een leuk begin.

Een tekening maken

Na het opdoen van inspiratie ga je al die ideeën vertalen naar jouw badkamer. Dat kan je doen aan de hand van de moderne tekentools die je online kan vinden. Die kan je gebruiken om alles in jouw badkamer te tekenen. Je kan er zelfs een 3D impressie van laten maken zodat je kan zien wat het gaat worden. Dit maakt het wel heel aantrekkelijk en tastbaar.

De juiste hulp zoeken

De volgende stap is het zoeken van hulp voor het ontwikkelen van je badkamer. De meeste werkzaamheden zal je zelf wel kunnen doen. Voor enkele grote ingrepen haal je er een betrouwbare aannemer bij. Vraag bij vrienden na met wie zij hebben gewerkt, of lees online reviews door om een goede partij te vinden. Zo ben je er zeker van dat je iemand aan je zijde hebt waar je goed mee aan de slag kan gaan.

Alle praktische zaken aanpakken

De laatste stap die je moet zetten, is het zorgen voor praktische zaken. Je zorgt dat alle middelen die je niet in huis hebt gewoon gehuurd worden. Daarnaast zorg je dat alles opgeruimd is zodat je overal goed bij kan. Wanneer alles klaar staat om mee aan de slag te gaan, dan wordt het een stuk gemakkelijker om het werk goed te laten verlopen. Dit maakt het natuurlijk allemaal een stuk gemakkelijker voor iedereen.

Ik wil mijn huis renoveren, hoe verder?

Een renovatie is een gedeeltelijke vernieuwing of een bestaande plek opnieuw maken. Ben je van plan om jouw huis te renoveren? De gemiddelde levensduur van een nieuw huis is 55 jaar of langer. Maar dat wil niet zeggen dat je na 55 jaren jouw huis moet laten renoveren. Wij raden je aan om jouw woning om de 15 tot 20 jaren te laten renoveren. Maar welke elementen van een huis moet je zeker tijdens een renovatie laten nazien. Hier helpen wij jou met een lijst van wat je zeker moet meenemen tijdens de renovatie.

1. Loodgieterswerkzaamheden meteen laten doen

Als je je badkamers gaat upgraden, zorg er dan voor dat je sanitair de toenemende druk en gebruik kan verdragen. Het repareren van lekkende armaturen, beschadigde vloeren en onjuiste ventilatie resulteert in lagere waterrekeningen. Als ze niet worden gerepareerd kan je in ernstige problemen raken. Want de nieuwe of grote badkamer moet de capaciteit aan kunnen. Hier vind je beste loodgieter in Rotterdam. Zelfs als je geen nieuwe badkamer maakt, is het altijd goed om tijdens een renovatie de huidige leidingen te laten controleren. Zo kun je ook verstoppingen vroegtijdig ontdekken. Ook voor verstoppingen in Rotterdam is er een professionele loodgieter 24/7 beschikbaar voor je.

2. De gasinstallatie

Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht is het altijd goed om de gasinstallatie meteen te laten controleren. Je weet maar nooit hoe de vorige eigenaar de installatie heeft gedaan. Zo ben je ook veilig tegen brand en kom je niet in gedrang met de verzekeringsmaatschappij.

3. Laat de deuren, ramen en sloten nazien

Tijdens een renovatie is het belangrijk dat je de deuren, ramen en de sloten meteen laat nazien. Het is voor je eigen veiligheid. Zelf bij een uitbreiding plaats je een nieuwe deur en ramen. Het is dus verstandig om meteen de huidige deuren en ramen te laten controleren. Wanneer het aan een vervanging toe is kan je die meteen doen.

4. Verwarmingssystemen

Als jouw verwarming en airconditioning een probleem vormen, beslis dan of een volledige vervanging of een tijdelijke oplossing in orde is, afhankelijk van wat je wilt en jouw budget. Het bieden van een comfortabele omgeving staat voorop bij het genieten van jouw huis. Een defecte airconditioner bevordert schimmel die ongezond is voor jou en jouw gezin en duur is om te herstellen. Denk eerst goed na voor je een beslissing neemt.

5. Het dak

Wanneer je besluit om het heel huis te renoveren, is het dak absoluut niet te vergeten. Klim naar boven en bekijk de status van het dak samen met de aannemer. Het kan zijn dat het dak een verfbeurt nodig heeft of gewoon schoongemaakt moet worden. Wat ook heel veel voorkomt is dat het dak lekkages heeft. Deze lekkages moeten vroegtijdig verholpen worden, anders heb je grote kosten die je te wachten staan. Als je problemen hebt met het dak, adviseren wij je om onmiddellijk te handelen. Het uitstellen van jouw beslissing of wachten op de grote renovatie beurt van het huis, kan leiden tot aanzienlijk hogere kosten als gevolg van bijvoorbeeld mogelijke lekkage en schimmelschade in jouw huis. Het is altijd beter om te handelen voordat het te laat is.

Dekvloeren voor vloerverwarmingssystemen

Vloerverwarming is een van de moderne systemen voor het verwarmen van je vloer met over het algemeen tegels als dekvloer. Vloerverwarming worden gebruikt in badkamers, in de keuken en in andere vertrekken van het huis. Niet alleen dat, maar het is ook zeer compatibel met condensatieketelinstallaties, die een grotere energie-efficiëntie bieden wanneer isolatie op adequate wijze is geïmplementeerd. Het is een van de meest efficiënte manier om de ruimte in huis te verwarmen, omdat het warmte-elementen, zoals elektriciteit of waterdruppels, onder het vloeroppervlak genereert. Die elementen worden beschermd door de panelen op de vloerplaat en een hoeveelheid gietvloer die over de verwarming wordt geïnstalleerd.

Een goede plaatsing is van cruciaal belang

De dekvloer dient niet alleen als vlak oppervlak voor de uiteindelijke afwerking, maar het heeft ook een cruciale functie om de warmte gelijkmatig over het oppervlak van de hele begane grond te geleiden, zonder hete plekken of juist koude plekken op de vloer achter te laten. Een goed afgemeten dekvloer met de juiste diepte zal helpen om meer warmte vast te houden voor een langere periode. Dit vermindert het energieverlies en zo maakt het vloerverwarming tot een efficiënte systeem. De dekvloer en de verwarmingselementen worden vaak afzonderlijk geplaatst en in het geval dat ze zijn bevestigd, kunnen ze problemen veroorzaken in het verwarmingssysteem, vooral op de lijnen. Zo kunnen er zelfs barsten in de dekvloeren ontstaan. Er is ook een zekere uitzetting en samentrekking, dus het is belangrijk dat de dekvloer dilatatievoegen en -omtrekken heeft die specifiek zijn afgestemd op de grootte en vorm van de kamer.

De verschillende soorten dekvloeren

Er zijn drie categorieën van dekvloeren. Zo is er de traditionele dekvloer: deze bevat cement en zand, dat wordt gemengd in een verhouding van 1: 4 met water, gemengd met vezels of andere microvezels om scheuren in de dekvloer te verminderen. Ten tweede is er de dekvloer die samengesteld is uit een mengsel van calciumsulfaat, water en zand. Dit staat bekend als hydride dekvloer die in hoge mate wordt gebruikt, omdat het gemakkelijk te installeren is en een groot oppervlaktegebied bedekt. De tegenvaller is echter dat ze alleen tijdens warme seizoenen van het jaar kunnen worden geïnstalleerd om ze snel te laten drogen. Het derde type is de sneldrogende dekvloeren. Deze bestaat uit een mengsel van cement en zand met minder of geen water om het geheel sneller te drogen.

Waar je rekening mee moet houden

Het is belangrijk dat bij het installeren van de vloerverwarming rekening wordt gehouden met de dekvloer voor de vloerverwarming, de afwerking van de vloer, de gladheid, het niveau en de juiste maat van de dekvloer. Dit alles heeft namelijk invloed op de uiteindelijke resultaten. De functie van je vloer is om je verwachte ballast te kunnen houden. Dit betekent dat het gewicht van een gevuld bad of het gewicht van wasmachines en drogers geen problemen moet vormen. Houdt rekening met de dekvloerspecificatie en de dikte om te voorkomen dat jouw vloer op lange termijn wordt beschadigd.

Afval verwerken? Regiocontainer inschakelen!

Bij grote klussen komen grote hoeveelheden afval kijken. Puin en andere brokstukken rond laten slingeren is geen optie, omdat je hier immers niet over wilt struikelen tijdens je werkzaamheden. Je hebt dus een plek nodig waarin je dit afval kwijt kunt, alleen wil je niet telkens naar een stortplaats hoeven rijden om het te dumpen.

Goed nieuws: dat hoeft ook helemaal niet! Met de totaalservice van Regiocontainer wordt je een heleboel werk uit handen genomen. In de handige bak kun je een heleboel afval kwijt en zorg je voor een ruime en toegankelijke werkomgeving. Bovendien wordt de gehuurde container frequent geleegd, zodat je snel weer aan de slag kunt! Is dit een kolfje naar jouw hand en ga je binnenkort aan een grootschalig bouw- of sloopproject bezig? Vertrouw dan op de diensten van Regiocontainer en huur de bak van jouw keuze.

Container huren

Voor een zachte prijs kun je bij ons een geschikte container huren om je in jouw klus bij te staan. Als je vandaag belt, staat de gewenste bak morgen al op de afgesproken plek. Is dat je niet snel genoeg? Dan is levering op de dag van bestelling ook mogelijk!

Via onze overzichtelijke website heb je de containers voor het uitkiezen. Per bak staat duidelijk aangegeven in welke formaten ze beschikbaar zijn en welke soorten afval er wel of niet in gedeponeerd mogen worden.

De standaard huurperiode voor een container bedraagt zes weken. Heb je de bak langer of korter nodig? Geen probleem! Dankzij duidelijke afspraken kun je een container huren voor een door jou gewenst tijdsbestek. We passen onze offerte hier naadloos op aan.

Ben je niet helemaal zeker of een voorwerp of afvalstroom waar je vanaf wilt wel in een afvalbak van Regiocontainer gedeponeerd mag worden? Neem voor een duidelijk antwoord deze en andere vragen gerust contact op met onze deskundige klantenservice.

Vergeet het belang van een mooie, goede vloer niet

Wanneer je je eigen huis bouwt of verbouwt, dan weet je wel hoe duur dit is en hoeveel werk hier eigenlijk inkruipt. Dit vraagt dan ook veel tijd. Toch is bijvoorbeeld een vloer zeer belangrijk, aangezien die de look van je woning mee bepaalt. Een vloer zorgt er ook voor dat je je goed voelt in je woning, of juist niet. Een oplossing hiervoor kan klik laminaat zijn. Hieronder lees je hier tal van voordelen van.

Voordelen van klik laminaat

Enkele van de voordelen om te kiezen voor klik laminaat zijn de volgende:

 • Klik laminaat is een goedkope vorm van vloerbedekking, wat iedereen die een huis bouwt of verbouwt graag hoort, aangezien het allemaal al duur genoeg is natuurlijk.
 • Ze zijn daarenboven ook sneller geplaatst dan andere vormen van vloeren, dus dit is al een enorme tijdswinst, wat altijd positief is.
 • Het is niet omdat het goedkoper is, dat het daarom niet mooi is. Er is een heel breed aanbod van klik laminaat. Dit soort vloeren geven het gevoel weer van een houten vloer, maar dan veel goedkoper.
 • Aangezien het hier gaat over een kliksysteem, is het ook veel eenvoudiger om het te leggen. Dit betekent dat zelfs mensen die geen ervaring hebben met klussen, dit toch ook eenvoudig kunnen.
 • Er is een heel ruim aanbod binnen deze vloersoort. Ze zijn er in allerlei kleuren, waardoor er voor iedereen wel een geschikte vloer te vinden is. Bovendien past het vrijwel in elk interieur, zowel in moderne als in klassiekere interieurs.
 • Het is een vloersoort die zeer makkelijk te onderhouden is. Het is dus gedaan met veel tijd investeren in vlekken die opgekuist moeten worden.
 • De vloer is krasbestendig, waardoor je zeer gemakkelijk met hakken op deze vloer kan lopen, zonder bang te zijn dat dit schade zal opleveren. Ook zeer handig wanneer je dieren of kinderen in huis hebt.

Dit zijn uiteraard maar enkele van de voordelen die deze vloersoort biedt, maar hierdoor krijg je wel al een idee erover.

Aankoop van klik laminaat

Wens je zelf ook klik laminaat aan te kopen na het lezen van deze voordelen? Bekijk dan het aanbod op het internet. Hierdoor krijg je een idee hoe dit er in de praktijk uitziet en beslis je voor jezelf of je dit mooi vindt en of dit bij je interieur past. Aarzel ook zeker niet om vragen te stellen, omdat de medewerkers je over het algemeen zeer graag bijstaan.

Betrouwbare loodgieter kiezen doe je zo

Loodgieterswerk is belangrijk en heeft betrekking op gevoelige onderdelen in je woning. Het is dan ook van belang dat hiernaar gekeken wordt door een betrouwbare en ervaren loodgieter. Het is erg belangrijk om deze gevoelige onderdelen in je woning regelmatig te laten onderhouden om grote schade of kosten op langere termijn te voorkomen. Wij geven je in dit artikel een aantal factoren waar je op moet letten bij het inschakelen van een loodgieter.

Bekijk ervaringen van anderen

Een betrouwbaar loodgietersbedrijf zoeken is niet altijd even gemakkelijk. Ons advies is om altijd gebruik te maken van de ervaringen van anderen. Ga dus op zoek naar reviews van loodgieters bij jou in de buurt. Wanneer de meeste reviews positief zijn kan je een goede service en kwalitatief goed loodgieterswerk verwachten. Tussen de ervaringen van anderen zit bijna altijd wel een negatieve review, maar dat heeft vrijwel iedereen. Kijk dus vooral naar het totaalplaatje.

UNETO-VNI keurmerk

Dit keurmerk is dé ondernemersorganisatie op het gebied van installatietechniek en technische groothandel. Een betrouwbare loodgieter is in de meeste gevallen lid van deze organisatie. Om als loodgieter dit keurmerk te verdienen moet je voldoen aan strenge eisen en hoge kwaliteit leveren.

Vergelijk loodgieters

Bij het zoeken van een loodgieter is het natuurlijk ook belangrijk dat de diensten die hij levert betaalbaar zijn. Het vergelijken van loodgieters door meerdere offertes aan te vragen kan je veel geld besparen en een duidelijk overzicht geven uit loodgietersbedrijven die passen binnen jouw budget. Vervolgens kan je een loodgieter kiezen die voldoet aan alle wensen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk om niet alleen te kijken naar de prijs op de offerte. Kijk ook naar de inhoud van de offerte en eventuele bijkomende kosten voor materiaal. De goedkoopste loodgieter op basis van een offerte kan uiteindelijk duurder zijn wanneer de prijzen voor materiaal hoger zijn.

Heb je een betrouwbaar loodgietersbedrijf in Antwerpen nodig? Vraag hier een offerte aan!

Je huis zelf opknappen: hoe doe je dat?

Wanneer je eenmaal je droomwoning hebt gevonden, wil je natuurlijk wel dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Daarom is het nodig om zo nu en dan je woning van een flinke opknapbeurt te voorzien. Natuurlijk kun je daarvoor een bedrijf inschakelen en het laten doen, maar je kunt ook prima zelf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan. Een aantal zaken zoals het aanleggen van sanitair en elektriciteit moet je beslist aan een specialist overlaten maar er zijn genoeg klussen die je, wanneer je je een beetje inleest, prima zelf uit kunt voeren. We leggen je graag uit hoe je eenvoudig zelf je huis opknapt.

Kleine moeite, groot resultaat

Wanneer je je interieur een nieuwe impuls wilt geven, betekent dat niet dat je gelijk je hele woning op z’n kop hoeft te zetten. Vaak hebben relatief kleine veranderingen een heel groots effect. Neem bijvoorbeeld het leggen van een nieuwe vloer in je woning. Wanneer je het zelf doet ben je er, afhankelijk van de grootte van je woning, wellicht een aantal dagen mee bezig maar het effect is grandioos. Een nieuwe vloer geeft een kamer gelijk een hele nieuwe look en kan ontzettend veel goeds doen voor je woning. Er zijn genoeg vloeren te koop die je gemakkelijk zelf kunt leggen en waarmee je een hoop geld bespaart. Je hoeft niet gelijk een hele ruimte te vernieuwen om het effect te kunnen waarnemen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor je badkamer. In plaats van een hele nieuwe badkamer aan te schaffen kun je ook de muren opnieuw laten betegelen. Scheelt een hoop geld en heeft een groots resultaat.

Ken je eigen krachten

Bij het zelf opknappen van je woning is een ding echter heel belangrijk: weet wat je eigen krachten zijn. Weet waar je goed in bent, maar ook zeker welke zaken je echt uit handen moet geven. Wanneer je zelf aan de slag gaat met bepaalde klussen maar hier niet bekwaam in bent kun je meer schade aanrichten dan je lief is. En dan wordt een opknapbeurt plots een hele duren aangelegenheid. Wees dus niet te trots om hulp in te schakelen wanneer dit nodig is.

« Oudere berichten

© 2024 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑