Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Woonkamer inspiratie

Upgrade je inrichting met glazen scheidingswanden

Glazen scheidingswanden zijn de sleutel tot het transformeren van uw werkomgeving naar een ruimte die inspiratie ademt. Bij System Flex begrijpen we het belang van een goed ingerichte werkplek, en daarom bieden we hoogwaardige glazen scheidingswanden aan die niet alleen een gevoel van ruimte creëren, maar ook een esthetische en functionele meerwaarde bieden aan elke omgeving. Of het nu gaat om het opdelen van kantoorruimtes of het creëren van een moderne vergaderomgeving, onze glazen scheidingswanden zijn ontworpen om aan al uw behoeften te voldoen.

Onze glazen scheidingswand is niet alleen praktisch, maar ook stijlvol. Met een keuze uit verschillende glasdiktes, afwerkingen en opties voor personalisatie, kunt u de uitstraling van uw ruimte volledig aanpassen aan uw voorkeuren. Of u nu kiest voor transparant glas voor een open en luchtige sfeer, of voor matte glaspanelen voor meer privacy, bij System Flex hebben we de oplossingen die uw inrichtingsvisie tot leven brengen.

System Flex

Bij System Flex streven we ernaar om uw partner te zijn in het realiseren van een flexibele en functionele kantoorinrichting. Met meer dan dertig jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige afbouwoplossingen, waaronder glazen scheidingswanden, begrijpen we de unieke behoeften van moderne werkplekken. Onze expertise stelt ons in staat om maatwerkadvies te bieden en oplossingen te leveren die naadloos aansluiten bij uw specifieke situatie.

System Flex staat garant voor een volledig traject, van advies en ontwerp tot productie en installatie. Met onze toegewijde specialisten aan uw zijde kunt u erop vertrouwen dat uw project in goede handen is. We streven naar uitmuntendheid in alles wat we doen, met als resultaat een kantoorinrichting die niet alleen voldoet aan uw verwachtingen, maar deze overtreft.

Nog meer soorten scheidingswanden voor uw inrichtingsbehoeften

Naast glazen scheidingswanden biedt System Flex een breed scala aan andere scheidingswandopties om aan al uw inrichtingsbehoeften te voldoen. Of u nu op zoek bent naar flexibele oplossingen voor het opdelen van ruimtes of naar akoestisch geoptimaliseerde wanden voor een stille werkruimte, wij hebben de producten en expertise om aan uw eisen te voldoen.

Onze diverse assortiment omvat onder andere akoestische wanden, mobiele scheidingswanden en flexibele paneelsystemen, die allemaal kunnen worden aangepast aan uw specifieke vereisten. Met System Flex kunt u vertrouwen op hoogwaardige oplossingen die niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de algehele esthetiek en productiviteit van uw ruimte.

Meest gestelde vragen

Upgrade je inrichting betekent investeren in de toekomst van uw bedrijf. Maar wat zijn nu precies de voordelen van het integreren van glazen scheidingswanden in uw kantooromgeving? En hoe verloopt het proces van advies tot installatie bij System Flex? Hieronder vindt u antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over het upgraden van uw inrichting met onze hoogwaardige afbouwoplossingen.

System Flex – Uw Partner in Kantoorinrichting

System Flex staat synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie op het gebied van kantoorinrichting. Met onze uitgebreide expertise en toewijding aan klanttevredenheid zijn wij uw ideale partner voor het realiseren van een werkomgeving die inspireert en motiveert. Contacteer ons vandaag nog voor een adviesgesprek en ontdek hoe wij uw inrichtingsvisie tot leven kunnen brengen.

Creëer een knusse leesplek in huis

Wat is er nu fijner dan na een drukke werkdag even rustig neer te ploffen in een comfy stoel met een goed boek? Even heerlijk tot rust komen en de dag laten bezinken. Misschien heb jij wel ruimte over in je huis, om een hoekje te maken waar je deze quality time voor jezelf kan creëren.

Het begint met een zitplek

Om goed weg te kunnen dromen in een goed boek, moet je natuurlijk wel goed zitten. Een goede stoel is dus het eerste wat je nodig hebt in je leeshoekje. Een diepe fauteuil is een echte aanrader. Je kunt er lekker in wegkruipen, het biedt goede ondersteuning voor je rug en is ook nog eens een mooie toevoeging aan je interieur.

Een grote open kast

In een leeshoek hoort natuurlijk, hoe kan het ook anders, een boekenkast. Door een grote open kast neer te zetten, heb je ruimte voor al je boeken en heb je ze ook nog eens bij de hand. Een grote volle boekenkast is daarnaast natuurlijk ook gewoon een mooi pronkstuk in je kamer. Als je dit te onrustig vindt, kun je altijd kiezen voor een dichte kast of je sorteert de boeken op kleur. Dit geeft al snel een rustigere uitstraling.

Kies een leuke bijzettafel

Een bijzettafeltje is natuurlijk ook een must voor je leeshoek. Waar moet je anders je kop koffie of glas wijn kwijt? Naast dat een bijzettafel natuurlijk enorm functioneel is, is het ook een ideale plek om je ruimte wat op te fleuren met leuke woonaccessoires. Fotolijstjes, planten of andere soort decoratie. Het kan allemaal.

Maak het af met een zacht kleed

Als finishing touch kun je er nog voor kiezen om een lekker kleed op de vloer te leggen. Een zacht vloerkleed geeft al snel een knus gevoel aan een ruimte en is natuurlijk ook gewoon heel lekker aan je voeten. Door bovenstaande dingen te implementeren in je interieur, heb je zo je eigen knusse hoekje gecreëerd. Geniet ervan!

Een gietvloer past overal in huis

Een keuze voor een vloersoort is niet altijd even makkelijk, maar een vloer die altijd en overal terug kan komen is de gietvloer. Een gietvloer is van hoge kwaliteit, gaat lang mee, is onderhoudsvriendelijk en heeft als groot voordeel dat het vrijwel op iedere plek in huis erg goed kan passen. Van de huiskamer tot de badkamer en van de bijkeuken tot aan de schuur. Een gietvloer past overal.

Gietvloer aanleggen

Het aanleggen van een gietvloer kun je het beste laten leggen door een vloerenspecialist. Er worden verschillende lagen over elkaar heen gegoten bij de aanleg van een gietvloer. Elke laag moet een bepaalde tijd uitharden, voordat de nieuwe laag er over heen gegoten worden. De aanleg van een gietvloer kan enkele dagen in beslag nemen, voordat je de vloer mag betreden en gaan volzetten met meubels.

In de huiskamer past een gietvloer prima. Er gebeurt natuurlijk van alles in je huiskamer, waardoor de kans op vervuiling en beschadiging op de loer ligt. Een gietvloer is echter erg onderhoudsvriendelijk, met een stofzuiger en een dweil is de vloer in zeer korte tijd brandschoon te maken. Ook in bijvoorbeeld de badkamer zou een gietvloer niet misstaan. Een gietvloer kan namelijk worden voorzien van een waterdichte coating, waardoor het zelfs tot in de doucheruimte doorgelegd kan worden. Erg praktisch en onderhoudsvriendelijk.

Een vloer om op te werken

Een andere veel gekozen ruimte waar een gietvloer wordt aangelegd is de schuur of garage. In deze plek wordt vaak geklust en bijvoorbeeld aan de auto gesleuteld. Waar gewerkt wordt, moet een stevige en krachtige vloer liggen en dat is precies wat een gietvloer is. Als de gietvloer door een vakman gelegd wordt kan deze tegen een stootje en heb je tientallen jaren plezier van de vloer.

Waar je ook een nieuwe vloer gaat leggen in huis, een gietvloer zal in veel gevallen een serieuze optie zijn om te overwegen. Je vloerenspecialist kan je precies vertellen welke soort gietvloer het beste bij jouw wensen past.

Koop een speksteenkachel met een goede warmteopslag

Als je een kachel wil die lange tijd zijn warmte behoudt, moet je voor een speksteenkachel kiezen. Speksteen is een fantastische steen die warmte genereert, die voor lange tijd opslaat en maar traag afgeeft. Een speksteenkachel maakt van jouw huis een gezellige ontmoetingsplaats voor het hele gezin.

Een speksteenkachel is een houtkachel die vervaardigd is met speksteen in plaats van met gietijzer. Speksteen is een gesteente dat is samengesteld uit een aantal zachte, natuurlijke mineralen en heeft de meest bijzondere thermische eigenschappen van alle natuurlijke materialen. Hierdoor is de speksteenkachel bekend als een van de beste verwarmingsopties.

Superieure warmte

Deze kachels zorgen voor een superieure warmte vanwege de unieke eigenschappen van de speksteen. Het overtreft alle andere natuurlijke gesteenten, en slaat meer warmte op in verhouding met zijn gewicht. Een speksteenkachel heeft een dubbel warmte-opslagcapaciteit in vergelijking met een gietijzeren model dat veel zwaarder is. Bovendien straalt de warmte zeer gelijkmatig uit in de woonruimte zonder dat er grote temperatuurpieken of dalen zijn.

Hoewel gietijzeren houtkachels sneller opwarmen dan die gemaakt van zeepsteen (synoniem van speksteen), is het mogelijk om de opgeslagen warmte lang en gelijkmatig af te geven zelfs nadat het vuur al gedoofd is. Afhankelijk van de te verwarmen ruimte en de grootte van de kachel is het mogelijk om alle andere warmtebronnen uit te schakelen. Aangezien je voor de kachel alleen maar brandhout nodig hebt, zul je heel wat kunnen besparen op gas of stookolie.

Je kunt het vuur langzaam laten doven of de kachel met een kleine hoeveelheid hout blijven opwarmen terwijl je al in bed bent. Het is niet zoals bij een andere kachel dat je midden in de nacht moet opstaan om hout toe te voegen. Sommige speksteenkachelmodellen kunnen een huis gedurende 14 uur warm houden na het doven van het vuur.

Als je een sneller opwarmende kachel wil, zijn er ook modellen waarbij gietijzer en speksteen gecombineerd worden. De snelle thermische eigenschappen van het ijzer worden gecombineerd met de constante warmteafgifte van de speksteen.

Mooi en functioneel

Een spekstenen houtkachel is over het algemeen verkrijgbaar in drie kleuren — zwart, grijs en groen. Dit zijn de drie natuurlijk voorkomende kleuren van de steen. Er is geen verschil in termen van warmte, alleen verandert de kleur het uiterlijk van de haard.

Terwijl een houtkachel allesbehalve een kookkachel is, kan de bovenkant van de speksteenkachel als kookoppervlak gebruikt worden. Potten en pannen kunnen rechtstreeks op het bovenste paneel geplaatst worden. Een hout gestookte kookkachel verschilt wel in vorm omdat die meer uitgerust is om te gebruiken in de keuken en moet voorzien zijn met een oven.

Kostenbesparend

Kleinere speksteenkachels worden geleverd vanuit de winkel, maar de heel grote kachels, geschikt voor een vrij grote ruimte worden op de locatie zelf gemonteerd, omdat ze uit losse speksteenpanelen bestaan. Ook de binnenkant is dan helemaal van speksteen.

Een speksteenkachel is heel robuust en duurzaam en geeft een decoratieve meerwaarde aan je interieur. De initiële hoge kost van dit soort kachels is op langere termijn een goede investering, omdat je heel wat zal besparen op stookolie of gas. Je hebt alleen maar de kost van het brandhout en die prijzen zijn beduidend lager, temeer omdat de kachel ook perfect functioneert met zachtere en goedkopere houtsoorten zoals berk.

Tover je woonkamer om in een klassieke stijl

Vergaap je jezelf ook zo vaak aan mooie woonkamers? Meestal hebben de mooiste interieurs een aantal dingen gemeen, bijvoorbeeld dat ze ingericht zijn in de klassieke stijl. Bij klassiek denk je al snel aan rijk of ouderwets. Toch hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Je kunt de klassieke stijl juist ook zien als tijdloos.

Tijdloze elementen in je woonkamer

Het mooie aan een tijdloze stijl is dat het niet uit raakt. Net zoals de ‘little black dress’ altijd in de mode blijft, bestaat dit ook op woongebied. Klassieke en tijdloze elementen in je wooninrichting kunnen je woonkamer omtoveren tot een chique kamer.

Veel keuze als het om kleuren gaat

Bij de klassieke stijl passen best veel kleuren. Je zal veel houtkleuren zien maar ook zwart en wit zijn klassieke en tijdloze kleuren. Bovendien passen veel patronen in deze stijl. Streepjespatronen, paisley- of bloemenmotief, maar bijvoorbeeld ook de Franse lelie kan je veel terugvinden. Het belangrijkste is dat de kleuren elkaar mooi aanvullen.

Meubels in een klassieke stijl

Traditioneel uitziende meubels passen goed bij de klassieke stijl. Dit klinkt misschien saai, maar bedenk dan eens hoe lekker een oorfauteuil zit. Ook die hocker die je zo leuk vindt, is eigenlijk een klassiek meubelstuk. Barokke banken en stoelen zien er mooi uit en zitten ook nog eens goed. Een mooie vitrinekast van wit of donker hout kan een echte blikvanger in jouw interieur zijn.

Juist de details zijn belangrijk

Met een paar kleine aanpassingen aan je woonkamer kan je al de sfeer van de klassieke stijl oproepen. Zo geven een paar mooie kussens in een barokpatroon je bank een chique uitstraling en kunnen nieuwe lampenkapjes je lampen klassieker maken. Een houten sierrand als plint langs de muur, bijvoorbeeld langs het plafond, geeft ook een klassieke feel. Tot slot is het voor deze stijl mogelijk om met een mooi lint of ketting je gordijn bij elkaar te binden.

Landelijke woonkamer ook voor jou

In woonmagazines zie je vaak prachtig ingerichte woonkamers in landelijke stijl. Alles is perfect afgewerkt en past heel mooi bij elkaar. Het eindresultaat lijkt onbereikbaar, maar ook jij kunt een fantastische landelijke woonkamer inrichten. De keuze aan meubelen en accessoires die bij deze stijl passen, is nog nooit zo groot geweest en ongetwijfeld kan jij daaruit de onderdelen kiezen die perfect passen bij jouw smaak en budget.

Banken en fauteuils in je woonkamer

Een prominente plaats in de landelijke woonkamer is weggelegd voor de bank en eventueel bijpassende fauteuils. Denk daarbij niet automatisch aan bruine zitmeubelen, maar ook banken of fauteuils in grijze tinten of allerlei kleuren wit staan prima in een landelijk interieur. De gebruikte materialen zijn vaak prachtig en duurzaam, zoals bijvoorbeeld leer of stevige stoffen.

Robuust en fijn meubilair

Daarnaast bepalen ook de andere meubelen sterk de sfeer in een landelijke woonkamer. Kies je voor grote, robuuste kasten of fijne, klassieke opbergmeubelen? Ook hiervoor geldt dat de meubels niet alleen in donkerbruin verkrijgbaar zijn, maar in diverse houttinten.

Hout of marmer in huis?

De keuze van eettafels is ook groot qua kleur en gebruikte materialen. Limegroene tafels zullen niet in een landelijke woonkamer passen, maar beige, grijs of alle houttinten kunnen natuurlijk prima. De tafels zijn meestal gemaakt van hout, maar ook van steensoorten als marmer. Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft.

Volop accessoires voor in je woonkamer

Dat geldt eveneens voor de accessoires in de woonkamer. Het aanbod is overweldigend en kies vooral wat goed voelt voor jou. Houd je bijvoorbeeld van grote opvallende accessoires als hertengeweien of ben je weg van kleine porseleinen beeldjes? Het kan allemaal terugkomen in een landelijke woonkamer en door te spelen met elementen die jij mooi vindt, kom je tot de landelijke woonkamer in jouw stijl. Je zult versteld staan van het eindresultaat.

Nieuwe mogelijkheden met Eijffinger behang

Er is geen plek waar we ons meer op ons gemak voelen dan thuis.  Om thuis ook daadwerkelijk thuis te laten voelen, pas je het aan aan je eigen smaak. Dit doe je onder andere door het juiste meubilair te kiezen, een geschikte vloer te leggen en je favoriete wanddecoratie te gebruiken.  Dit kan je bijvoorbeeld doen door de muren een mooi kleurtje te geven, maar wil je de wanden echt persoonlijk maken, dan kies je voor een Eijffinger behang!

Eijffinger behang en interieurstoffen

Eijffinger is de marktleider op het gebied van behang en interieurstoffen in Nederland en is inmiddels actief in meer dan 90 landen. Het Haagse bedrijf is al ruim 135 jaar actief in de interieurbranche. Door de unieke designs weet Eijffinger zich te onderscheiden. Inspiratie wordt gehaald uit alledaagse dingen en voornamelijk de natuur. Van regendruppels die zich hebben verzameld op een blaadje tot de wind die een kilometerslang reliëf blaast in het zand, deze vanzelfsprekende patronen worden gebruikt ter inspiratie van nieuw behang.

Naast behang ontwerpt Eijffinger ook stoffen. Het aanbod in stoffen is zeer divers. Zo zijn er onder andere de categorieën transparant, borduur, weefstof, drukstof, kamerhoog, meubelstof, in between. Qua stijlen is er ook genoeg keuze. Of je nou gaat voor ruiten/strepen, uni’s, stippen, bladeren, bloemen, ornamenten, dierenhuiden of structuren, Eijffinger heeft het!

Eijffinger behang online kopen

Ben je benieuwd of Eijffinger een geschikt behang heeft voor jou? Bekijk dan snel het complete assortiment Eijffinger behang. Op de site van NuBehangen kun je naast behang tevens terecht voor onder andere wandposters, wandpanelen en alle benodigdheden op het behang strak op de muur te krijgen. Koop je behang bij Nubehangen.nl? Dan ontvang je een gratis behangset! En mocht je vragen hebben over je behang, dan kun je ze altijd mailen, bellen, of je kunt met ze chatten.

Open trap in de woonkamer dichtmaken

Een open trap in je woonkamer wordt door velen mooi gevonden. Een dergelijke trap komt immers erg stijlvol over, en in veel gevallen lijkt hij de woonkamer ruimtelijker te maken. Toch hebben open trappen wat nadelen. Zeker wanneer je kinderen hebt, is dat het geval; een open trap is niet heel erg veilig voor ze vanwege hun korte beentjes. Daar komt bij dat open trappen de warmte veel sneller naar boven laten ontsnappen. Warmte stijgt immers op, waardoor er warmteverlies in je woonkamer kan gaan optreden. Deze nadelen wegen voor veel mensen vrij zwaar mee. Maar wat dien je dan met open trappen te doen? Een open trap dichtmaken kan erg interessant zijn!

Waarom je open trap dichtmaken?

We hoeven eigenlijk niet meer toe te lichten waarom je een open trap dicht zou maken. Hiervoor hebben we immers de nadelen van een open trap besproken, en dat zijn exact de zaken die opgelost kunnen worden door een trap dicht te maken. Voor kinderen is een dichte trap namelijk stukken veiliger en de warmte blijft nog eens langer beneden hangen ook. Daar komt bij dat de uitstraling in je huis flink kan worden veranderd. Daar waar je eerst de voorkeur gaf aan een moderne en strakke open trap, kan het zo zijn dat die inmiddels niet meer past bij je huidige interieur. Een dichte trap kan dan soms een welkome verandering zijn.

Haal dat beetje extra uit je dichte trap

Die nieuwe look waarvoor dichte trappen kunnen zorgen, kan nog aangevuld worden met wat extra’s. Daarmee kun je een unieke sfeer creëren die je woonkamer nog mooier kan maken. Zo kan een trap altijd bekleed worden. Daarbij kun je denken aan vloerbedekking, maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. Zo kun je ook een patroon dat goed aansluit op de rest van je interieur gebruiken. Een andere inspiratietip die steeds vaker wordt toegepast, is door te werken met LED verlichting. Met bijvoorbeeld LED strips kun je erg mooie effecten creëren, die qua kleur en uitstraling perfect passen bij je interieur.

© 2024 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑