Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Huis verkopen

Woningfotografie: De kunst van het vastleggen van je huis

Woningfotografie is een essentieel onderdeel geworden van het verkoopproces van onroerend goed. Het doel van woningfotografie is om potentiële kopers een aantrekkelijke en realistische weergave van een woning te bieden. In dit artikel bespreken we het belang van woningfotografie en enkele tips om je huis op zijn best vast te leggen.

I. Het belang van woningfotografie

  • Eerste Indruk: Woningfotografie is vaak de eerste kennismaking die potentiële kopers met een woning hebben. Een goede eerste indruk is cruciaal.
  • Online Zichtbaarheid: In het digitale tijdperk beginnen de meeste huizenzoektochten online. Kwaliteitsfoto’s trekken meer aandacht.
  • Snellere Verkoop: Huizen met professionele foto’s worden doorgaans sneller verkocht en kunnen betere verkoopprijzen realiseren.

II. Tips voor succesvolle woningfotografie

  • Ruim je huis op: Zorg ervoor dat de ruimtes schoon en opgeruimd zijn voordat de foto’s worden genomen. Een rommelige omgeving kan afleiden.
  • Goed Licht: Natuurlijk licht is ideaal. Zorg ervoor dat gordijnen en luiken open zijn en gebruik geen flits, tenzij absoluut noodzakelijk.
  • Juiste Hoek en Compositie: Kies hoeken die de ruimte het beste laten zien. Overweeg om een statief te gebruiken voor stabiliteit.
  • Details Vangen: Fotografeer interessante details, zoals inbouwkasten, apparaten en unieke architecturale kenmerken.
  • Seizoensgebonden Overwegingen: Wanneer mogelijk, maak foto’s in verschillende seizoenen om de buitenkant van de woning in verschillende weersomstandigheden te tonen.

III. Professionele vs. doe-het-zelf woningfotografie

  • Professioneel: Een professionele fotograaf heeft de ervaring en het vakmanschap om je huis op zijn best vast te leggen. Dit kan de investering waard zijn.
  • Doe-het-zelf: Als je besluit om zelf foto’s te maken, gebruik dan een kwalitatieve camera en neem de tijd om de juiste hoeken en lichtomstandigheden te vinden.

IV. Virtuele rondleidingen en 360-graden foto’s

Naast standaardfoto’s bieden virtuele rondleidingen en 360-graden foto’s potentiële kopers de mogelijkheid om een interactieve kijk op de woning te krijgen. Lees hier verder voor meer informatie over een makelaars fotograaf.

V. Conclusie

Woningfotografie is van onschatbare waarde bij het verkopen van onroerend goed. Het zorgt voor een goede eerste indruk, verbetert de online zichtbaarheid en kan de verkoop versnellen. Of je nu een professionele fotograaf inhuurt of het zelf doet, investeer de tijd en moeite om je huis op zijn best vast te leggen. Kwaliteitsfoto’s zijn een belangrijk instrument bij het succesvol verkopen van je woning.

5 voordelen van het werken met een goede makelaar

Als je overweegt om een huis te kopen of te verkopen, kan het inschakelen van een goede makelaar een groot verschil maken. Hier zijn vijf voordelen van het werken met een goede makelaar zoals FaberWonen.

1. Marktinzicht

Een goede makelaar heeft een diepgaand inzicht in de vastgoedmarkt. Ze kennen de huidige trends, prijzen en de vraag in verschillende buurten. Dit kan je helpen om een realistische prijs voor je huis te bepalen of om een goede deal te vinden als je een huis wilt kopen.

2. Onderhandelingsvaardigheden

Goede makelaars zijn ervaren onderhandelaars. Ze kunnen je helpen om de beste prijs te krijgen, of je nu een huis koopt of verkoopt. Ze weten hoe ze de sterke punten van een huis kunnen benadrukken en hoe ze eventuele nadelen kunnen minimaliseren.

3. Tijdbesparing

Het kopen of verkopen van een huis kan veel tijd kosten. Een goede makelaar kan dit proces voor je beheren, zodat je je kunt concentreren op andere belangrijke zaken. Ze kunnen potentiële kopers rondleiden, onderhandelingen voeren en alle noodzakelijke documenten regelen.

4. Toegang tot een netwerk

Makelaars hebben toegang tot een breed netwerk van andere professionals in de vastgoedsector. Dit kan nuttig zijn als je bijvoorbeeld een betrouwbare inspecteur, aannemer of hypotheekadviseur nodig hebt.

5. Juridische kennis

Het kopen of verkopen van een huis kan complex zijn en er zijn veel juridische aspecten waar je rekening mee moet houden. Een goede makelaar kan je helpen om dit proces te begrijpen en ervoor te zorgen dat alles correct wordt afgehandeld.

Samenvattend, het werken met een goede makelaar kan je veel voordelen bieden. Of je nu een huis wilt kopen of verkopen, overweeg om een professional in te schakelen om je te helpen bij dit proces.

Je woning laten schatten, hoeveel kost dat?

Of het gaat om een erfenis, verkoop of aankoop van onroerend goed, om de waarde van je huis te berekenen kun je zelf wat gokken, maar je kunt ook een beroep doen op een professionele taxateur. Of je kunt gratis je huis laten schatten door een makelaar. Een andere optie is het inschakelen van een landmeter of vastgoedmakelaar, maar is dat gratis?

De vastgoedmakelaar en de notaris

Een notaris zal normaal gesproken geen extra kosten in rekening brengen om je huis te laten schatten als je de verkoopakte via hem laat verlopen. Ben je van plan om je woning te verkopen via een vastgoedmakelaar, dan zal ook hij of zij niets rekenen om de prijs te bepalen. Je kunt het zien als een deel van de service. Heb je interesse in een uitgebreid verslag, dan kan dit bijkomend zijn. En dit betekent dat het geld gaat kosten. De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van het dossier en de waarde van de woning. Het beste wat je kunt doen is rekening houden met een bedrag van ongeveer 250 euro exclusief btw.

De landmeter

Dit principe geldt ook voor het schattingsverslag van de landmeter. Wat zijn de verschillen tussen een makelaar en een landmeter? Een landmeter zal normaal gesproken iets objectiever te werk gaan. Dit komt omdat zij jou niet hoeven te overtuigen om je huis via hem te verkopen. Een makelaar heeft meer gevoel met de vastgoedmarkt en ervaringen met de verkoop van dezelfde huizen in de regio. Je kunt een landmeter inschakelen als je bijvoorbeeld de waarde van onroerend goed wilt schatten met de erfbelasting.

Een online tool

Wil je graag een snelle waardebepaling hebben, dan kun je dit ook online aanvragen. Veel tools op internet zijn heel makkelijk in gebruik en geven je inzicht tot het resultaat. En niet geheel onbelangrijk: het is geheel gratis. Er wordt heel simpel uitgelegd hoe de schatting tot stand is gekomen en waarom je huis meer waard zou kunnen zijn. Online de waarde van je huis schatten kan best heel interessant zijn en tevens heel goedkoop.

Je huis verkopen is spannend

Misschien loop je met de gedachte rond om je huis te verkopen, of zit je al in een concrete fase van de verkoop van je huis. Er breekt dan een spannende tijd aan. Je zet je huis immers in de verkoop en je zult op zoek moeten naar een nieuwe woning. Soms kan het zijn dat je al iets op het oog hebt en dat je daarom je huis te koop zet. Ook dan is de aankomende tijd erg spannend. Je moet je huis immers wel op tijd verkopen. Daarom is het goed om een makelaar in te schakelen als je een huis gaat verkopen. Een makelaar kan je namelijk adviseren over de verschillende fasen van de verkoop van een huis en wat hier allemaal bij komt kijken.

Je huis in de verkoop zetten

Je huis in de verkoop zetten. Hoe gaat dat precies? Het is natuurlijk wel iets meer dan alleen even foto’s maken en deze op Funda zetten. Zo moet je bijvoorbeeld ook een verkoopprijs bepalen, moeten er allerlei procedures in gang worden gezet en ga zo maar door. Wanneer je er voor kiest om een makelaar in te schakelen, zullen deze zorgen uit handen genomen worden.

De onderhandelingen

Vervolgens breekt er opnieuw een spannende fase aan. Zijn er mogelijke kopers? En wat willen die voor je huis betalen? Er zal een onderhandelingsfase aanbreken. De makelaar kan je adviseren over wat je wel of niet moet doen in deze fase.

Makelaar inschakelen

Woltjer is de makelaar in Biddinghuizen en omgeving die je graag verder helpt met de verkoop van een huis. Een huis verkopen is lang niet altijd even eenvoudig. Soms kan het een heel tijd duren voordat je een huis verkoopt. Daarom is advies van een goede en betrouwbare makelaar noodzakelijk. Daarnaast is het belangrijk dat een makelaar het maximale eruit haalt voor je.

Een geschikte makelaar vinden

Je bent van plan om je huis te gaan verkopen. Wanneer je op dit punt bent aanbeland, dan zit je wellicht nu in de fase dat je op zoek bent naar een makelaar. Het vinden van een geschikte makelaar is nog niet zo eenvoudig als gedacht. In deze blog geven we je 3 handige tips die je kunt gebruiken als je op zoek bent naar een makelaar.

Tip 1: Vraag anderen om advies

Anderen om advies vragen, dat is wat veel gebeurd. Er zijn immers veel meer mensen die in hetzelfde schuitje als jou hebben gezeten. Daarom kunnen andere mensen je veel meer vertellen over bepaalde makelaars. Vraag niet alleen naar de prijs, maar ook naar de service en het meedenken van een makelaar. Dat is namelijk een belangrijk aspect als het gaat om een makelaar.

Tip 2: Bekijk recensies

Op internet kun je tal van recensies vinden, hierin geven anderen een mening over een makelaar nadat ze gebruik gemaakt hebben van de diensten van een makelaar. Zo is er op Funda.nl veel te vinden. Na de verkoop van een huis krijgt de verkoper namelijk de vraag om een recensie te schrijven. Natuurlijk moet je niet afgaan op een paar recensies en kun je ook andere websites bekijken om te zien wat andere mensen zeggen.

Tip 3: Ga in gesprek en maak je keuze

Ga niet af op een website van een makelaar. Deze kan nog zo mooi zijn, maar kan je ook misleiden. Daarom is het verstandig om ook daadwerkelijk het gesprek aan te gaan met de makelaar. Wat kan hij of zij voor je betekenen en wat maakt de makelaar onderscheidend ten opzichte van de andere makelaars in de regio? Zodra je dit in kaart hebt gebracht, kun je een weloverwogen keuze maken.

Ben je op zoek naar een geschikte makelaar? Wij raden Nicolet Hoorn van harte aan. Klik hier om naar de website te gaan en lees meer over de mogelijkheden en de voordelen van deze makelaar.

Een makelaar als ondersteuning bij de verkoop van een huis

Een huis verkopen is lang niet altijd eenvoudig. Niet alleen moet een koper gevonden worden, ook moet aan verschillende administratieve verplichtingen worden voldaan. Bijstand van een makelaar is daarom vaak een prettige ondersteuning. De makelaar neemt dan alle zaken rondom de huisverkoop over, van het vinden van potentiële kopers tot de uiteindelijke overdracht door de notaris. Hier krijgt hij uiteraard wel een vergoeding voor.

Diensten van makelaar om koper te vinden

Een makelaar kan op verschillende manieren ondersteunen bij het vinden van een koper. Allereerst heeft een makelaar vaak een grote hoeveelheid data over huizenprijzen, of toegang tot een dergelijke database, zodat op basis hiervan een realistische huizenprijs bepaald kan worden. Op deze manier wordt voorkomen dat met een te hoge prijs potentiële kopers worden weggejaagd, terwijl tegelijkertijd ook geen te lage prijs wordt gekozen.

Daarnaast zorgt de makelaar ervoor dat de verkoop van het huis op voldoende plekken wordt bekendgemaakt. Denk hierbij niet alleen aan traditionele methodes zoals krantenadvertenties, maar ook aan berichten op de site van de makelaar, huizenverkoopsites zoals Funda en sociale media. Makelaars kunnen veelal ook ondersteuning bieden bij het maken van professionele foto’s van de huizen voor deze advertenties. Ook kan een makelaar bijvoorbeeld een zogeheten ‘open huis’ organiseren, waarbij potentiële kopers zonder bezichtigingsafspraak het huis mogen komen bekijken.

Diensten van makelaar nadat een koper is gevonden

Is eenmaal een potentiële koper gevonden, dan begint het onderhandelingsproces. Veel mensen vinden onderhandelen over een prijs onaangenaam, zodat zij dit graag overlaten aan de makelaar. Uiteraard kun je wel aan je makelaar laten weten wat de bodemprijs voor je huis is. Tijdens het onderhandelingsproces houdt hij je op de hoogte van de vorderingen. Wordt een prijs overeengekomen, dan moeten nog de administratieve afhandelingen worden verricht. Zo moet een koopovereenkomst opgesteld worden en uiteindelijk ook een notaris worden ingeschakeld om de koop officieel af te handelen. Een makelaar zal er ook zorg voor dragen dat de woning wordt opgeleverd en meterstanden worden opgenomen.

Courtage aan makelaar

De makelaar ontvangt doorgaans geen vast tarief maar een vooraf afgesproken percentage van de verkoopprijs. Dit percentage wordt de ‘courtage’ van de makelaar genoemd en ligt doorgaans tussen de 1% en 2%. Een makelaar heeft zodoende ook een gezond eigenbelang om een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor zijn klant te realiseren, aangezien het bedrag dat hij zelf dan als vergoeding ontvangt ook hoger is. Mocht de makelaar er niet in slagen om een geschikte koper voor het huis te vinden, dan hoeft de klant meestal alleen de door de makelaar gemaakte kosten te vergoeden.

Hoe een woning verkopen?

Het verkopen van een woning lijkt eenvoudig, maar daar komt best nog wel wat bij kijken. Voordat je je een huis gaat verkopen is het aan te raden om je hier in te verdiepen. Om het verkoopproces makkelijker te maken kun je een verkoopmakelaar in de arm nemen die jouw belangen behartigt.

Stappenplan huis verkopen

Bij het verkopen van een woning is het als eerst belangrijk om de verkoopprijs te bepalen. Om een woning snel te kunnen verkopen is een realistische verkoopprijs belangrijk. Een makelaar komt meestal langs om alles te inspecteren, om vervolgens een advies te geven over een vraagprijs die realistisch wordt geacht. Hierna is het belangrijk dat de woning onder de aandacht wordt gebracht. Zonder promotie is de kans klein dat het huis snel wordt verkocht. Een makelaar stelt hiervoor een publiciteitsplan op. Zo wordt bijvoorbeeld een site als Funda.nl ingezet en zal men meestal ook gebruik maken van sociale media. Desgewenst kan er ook geadverteerd worden in lokale of regionale media.

Tijdens een bezichtiging is het belangrijk dat de woning er netjes uit ziet. Probeer dus mankementen te verhelpen. Een makelaar kan tips geven om je woning zo goed mogelijk te presenteren. Meestal wordt de bezichtiging zelf door een makelaar begeleidt. Als eigenaar van het huis is het niet nodig om zelf ook aanwezig te zijn. Na bezichtiging zal de makelaar je altijd verslag uitbrengen.

Onderhandelen

Een makelaar is doorgaans een goede onderhandelaar. Hij of zij weet als geen ander wat hier bij komt kijken. In overleg met de makelaar kun je samen een tactiek bepalen. Als de koop definitief wordt gemaakt, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de koper. Denk bijvoorbeeld over de datum van overdracht en welke spullen er zullen achterblijven in de woning, eventueel tegen een extra bedrag. Hierna kan de verkoopakte worden ondertekend, alsook de notariële stukken.

Een huis snel verkopen

Wanneer je wilt verhuizen is het logisch dat je je huidige woning zo snel als mogelijk wilt verkopen. Hiervoor kun je een makelaar voor inhuren. Je bent niet verplicht om een makelaar te nemen.

Zelf woning verkopen

Je kunt besluiten om zelf een woning te verkopen. Het zelf verkopen van een woning heeft als voordeel dat je geen courtage betaalt aan de makelaar. Bij het verkopen van een woning betaal je vaak al snel enkele duizenden euro’s. Dit geld kun je in je eigen portemonnee houden door zelf een woning te verkopen. Bij het zelf verkopen van een woning is het aan te raden om je goed voor te bereiden, zodat je het verkoopproces van je eigen woning kunt bespoedigen. Je overigens voor deelopdrachten wel altijd terecht bij een makelaar. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een verkoopcontract.

Verkoopmakelaar

Bij het verkopen van een huis kun je een verkoopmakelaar in de arm nemen. Dankzij zo’n makelaar kan je woning sneller worden verkocht. Het blijkt uit cijfers ook dat een woning dankzij een verkoopmakelaar ook sneller verkocht wordt dan wanneer je deze zelf gaat verkopen. Een makelaar kan een woning bijvoorbeeld prominent op een site als Funda.nl plaatsen. Als particuliere verkoper is dat niet zo snel mogelijk. Al zijn er wel websites te vinden waar je zelf een woning kunt verkopen en waar je kunt kiezen voor een Funda pakket. Zonder dat je een makelaar kiest kun je je woning op Funda.nl plaatsen.

Wanneer je besluit om een verkoopmakelaar in te huren is het aan te raden om te onderhandelen over de courtage. Vaak kun je met de makelaar een lager percentage overeenkomen. Voordat je een makelaar kiest is het ook belangrijk om de voorwaarden van een makelaar goed door te lezen. Zeker als het een makelaar betreft die niet is aangesloten bij de VBO, de NVM of VastgoedPRO.

© 2024 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑