Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Verlichting

Waarom kiezen mensen tegenwoordig voor LED verlichting?

Bij consumenten maar ook bij grote bedrijven is LED verlichting vandaag de dag heel erg populair, zelfs met het prijskaartje dat aan dit soort lampen hangt. LED verlichting is erg in trek door de voordelen die dit soort verlichting voor de consument heeft. Doordat de verlichtingsfabrikanten tegenwoordig veel informatie meegeven, weten de meeste mensen nu welke verlichting zij het beste kunnen kiezen om geld te kunnen besparen, terwijl ze nog steeds een hoge kwaliteit aan verlichting voor huizen en gebouwen hebben.

Misschien weet je nog niet zo heel erg veel van LED verlichting en dan kan het zijn dat je jezelf afvraagt waarom veel mensen voor LED lampen kiezen, terwijl er genoeg andere keuzes zijn die goedkoper dan bijvoorbeeld LED spots zijn. Daarom willen wij je graag informatie over de voordelen van LED verlichting geven.

LED verlichting kiezen: waarom?

LED verlichtingsarmaturen zijn erg efficiënt en wel op meerdere manieren. Dit soort verlichting gebruikt een minder grote hoeveelheid aan energie, wat jou als consument natuurlijk veel geld op je elektriciteitsrekening gaat besparen. Maar dat is natuurlijk nog niet alles, want ook het milieu profiteert van deze efficiëntie mee, omdat de ecologische voetafdruk die de consument achterlaat door LED verlichting te gebruiken een heel stuk kleiner zal zijn. Nog een voordeel van LED verlichting: het wordt niet warm, wat erg voordelig kan zijn als je wilt besparen op bijvoorbeeld airconditioningkosten, omdat de kamer sneller af te koelen is. Dit is vooral voordelig in grote ruimtes waar veel lampen gebruikt worden, zoals op kantoor. En kijken we naar de levensduur van LED verlichting, dan komen we er al snel achter dat dit ook zeer efficiënt is. Deze lampen hoef je een decennium lang niet te vervangen en daarom lijken de lampen misschien duur, maar je hoeft ze helemaal niet vaak aan te schaffen. Op die manier bespaar je veel geld, omdat je niet om de twee jaar nieuwe lampen hoeft te kopen.

Veiligheid van LED lampen

Als we LED lampen met andere verlichting gaan vergelijken, dan zien we dat ze een stuk veiliger zijn, omdat LED lampen (dimbaar) eenvoudigweg niet warm worden. Je zou ze zo ’s nachts aan kunnen laten zonder dat ze eventueel oververhit kunnen raken, terwijl bij andere lampen in datzelfde geval juist wel schade aan de fitting of zelfs brand veroorzaakt kan worden. Dat is dan ook de reden waarom LED verlichtingsarmaturen over het algemeen in gebouwen gebruikt worden waar ze dag en nacht zullen branden. Op deze manier voorkom je dus ook meteen allerlei eventuele branden en andere ongevallen die door middel van oververhitting tot stand kunnen komen.

Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen, zorgt LED verlichting lang niet alleen voor een mooi en degelijk licht, maar haal je er nog veel meer voordelen uit, zoals het besparen op de energiekosten. Kwaliteit, veiligheid en een beter milieu zijn dus allemaal dingen die door LED verlichting tot stand kunnen worden gebracht.

Vintage verlichting is hip

In of rondom je huis is verlichting natuurlijk een belangrijk element. Niet alleen omdat lampen voor sfeer en licht zorgen, maar ook omdat ze deels de uitstraling van je huis bepalen. De laatste tijd zijn vintage meubels steeds populairder geworden. Daarom is het dan ook niet heel gek dat hetzelfde geldt voor vintage verlichting. Pas wanneer alles ‘in line’ is, creëer je immers dé uitstraling die je wilt creëren. Maar wat zijn nu leuke vintage lampen en waar zijn ze eigenlijk aan te schaffen?

Leuke vintage lampen

Vintage lampen zijn er in vele soorten en maten. Vaak zijn het de echte spots of industriële lampen die erg gewild zijn. Daarnaast zijn ook die lampen die in een andere kleur dan ‘normaal’ zijn uitgevoerd zeer populair. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een mooie lichtroze hanglamp of een mintgroene staande lamp. Niet alleen de vintage verlichtingsarmaturen zelf, maar ook de lichtbronnen met vintage uitstraling zijn tegenwoordig niet aan te slepen. Op wat voor lichtbronnen doelen we dan? Dat zijn toch wel de klassieke kooldraadlampen die het totaalplaatje helemaal compleet maken.

Een vintage lamp kopen

Maar waar kun je nu het beste terecht voor een vintage lamp? Dat is eigenlijk afhankelijk van wat je precies wilt. Zo kun je natuurlijk naar een rommelmarkt gaan om op zoek te gaan naar de échte vintage lampen. Daar vind je namelijk de retro lampen van vele jaren geleden die nu weer populair zijn. Wat een andere optie is, is om de lampen nieuw aan te schaffen. De meeste lampen fabrikanten hebben namelijk een verzameling vintage lampen aan hun assortiment toegevoegd. In dat geval heb je een vintage lamp die nieuw in plaats van tweedehands is. Daarom zal niet alleen de levensduur nog wat langer zijn, maar is er in sommige gevallen ook wat moderne techniek aan toegevoegd. Wanneer je het liefste een nieuwe vintage lamp wilt aanschaffen, dan kun je het beste rondkijken op het internet. Daar zijn namelijk vele webwinkels te vinden met leuke vintage lampen!

Breng sfeer in huis met oosterse lampen

Dankzij oosterse lampen kun je eenvoudig een fraaie sfeer in je woning creëren. Je waant je direct in oosterse sferen. Er zijn diverse soorten oosterse lampen. Deze lampen worden ook wel Marokkaanse, Turkse en Arabische lampen genoemd. Ze komen overigens oorspronkelijk uit Egypte en zijn ook wel bekend als Filisky lampen. Deze naam is dan weer afkomstig van Filigrain. Dit is een versiering waarbij lichtgaatjes in een patroon worden gemaakt en de gaatjes zorgen voor een prachtig licht. Al eeuwenlang werd deze techniek toegepast in Egypte en doorgegeven aan de nieuwe generatie. In vergelijking met de andere lampen zijn de Egyptische varianten qua kleur het rustigste.

Oosterse lampen online kopen

Deze vorm van verlichten is inmiddels al vele eeuwen oud en oosterse lampen worden ook al vele decennia in Nederland verkocht. Er zijn diverse webshops te vinden die deze fraaie lampen verkopen. Hier kun je terecht voor het kopen van onder meer Marokkaanse lampen, Turkse lampen en Arabische lampen. Eenmaal je een aantal van deze lampen hebt gekocht zul je merken dat je eenvoudig een oriëntaalse sfeer kunt creëren. Welke lampen je hiervoor ook gebruikt. Of dat nu wandlampen, vloerlampen, tafellampen of hanglampen zijn. Ze zullen zeker mooi staan.

Soorten lampen

Doordat er Indiase, Turkse en Marokkaanse lampen verkrijgbaar zijn, heb je veel keus. Denk aan de met glasmozaïeken lampen uit India. Al deze lampen geven een aangenaam en warm gevoel. Bij veel aanbieders kun je ook terecht voor oosterse lampen die met de hand zijn gemaakt. Hierdoor zijn ze wel wat duurder, maar je krijgt er natuurlijk ook kwaliteit voor terug. In veel interieurs zullen ze perfect staan. Je interieur wordt er mystiek van en dat spreekt velen aan. Voorts hebben de meeste lampen een snoer- of wanddimmer. Dankzij zo’n dimmer kun je de lichtsterke aanpassen.

© 2024 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑