Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Slaapkamer inspiratie

Een goede nachtrust begint bij je boxspring

Ongeveer een derde van je leven bestaat uit slapen. Wanneer je daar bij stil staat, realiseer je pas hoe belangrijk je bed en slaapkamer eigenlijk zijn. Vaak is de slaapkamer een sluitpost als het gaat om wooninrichting maar misschien is dit niet zo verstandig. Een goede nachtrust heeft tenslotte veel invloed op je wakkere leven. Immers, wat is er niet vervelender dan slecht slapen? Een boxspring kan hier de oplossing bieden.

De basis: het matras

Je wilt natuurlijk dat je bed en slaapkamer er mooi uitzien. Toch is je matras de basis van een goede nachtrust. Sommige mensen houden van een zachte matras en anderen willen juist graag een stevige. Een boxspring heeft een unieke samenstelling waardoor het beide kan leveren. De pocketveren zorgen voor een stevige ondersteuning terwijl de bovenste matras juist zacht en comfortabel is. Zo geeft een boxspring je de steun die je nodig hebt terwijl geen last hebt van een harde matras.

De samenstelling van een boxspring

Vaak kan je een boxspring samenstellen en de verschillende onderdelen zijn dan ook aanpasbaar. Het bed bestaat uit een hoofdbord, een potenset, twee of drie matrassen, en het frame. De beide matrassen zijn het topdekmatras en de pocketvering matras. Bij een tweepersoonsbed zijn dit soms twee losse pocketveringmatrassen. De boxspring is het onderstel waarin een stevige binnenvering verstopt zit.

Alle mogelijkheden

Het is mogelijk om allerlei soorten hoofdborden te hebben, van heel basic tot klassiek. Het hoofdbord kan van hout zijn maar kan ook uitgevoerd worden met een mooie kussen-look. Ook zijn er verschillende potensets die zowel vierkant als rond kunnen zijn en van hout of metaal. Bij de duurdere versies is het mogelijk om de boxspring in allerlei standen te zetten door middel van een afstandsbediening. Dit gebeurt nagenoeg geluidloos. Heerlijk slapen zal met zo’n bijzonder bed vast geen probleem meer zijn.

Garderobekasten te kust en te keur

Een slaapkamer is pas echt af met een goede garderobekast. Ze zijn er te kust en te keur en de keuze hangt af van je persoonlijke situatie. Wie veel kleding heeft zal snel kiezen voor een flinke kast of zelfs meerdere, terwijl iemand met een beperkte garderobe toekan met één kleine. En hoeveel geld heb je over voor een garderobekast? Wie veel wil besteden zal met een andere kast thuiskomen dan iemand met een kleiner budget.

Ruimte optimaal benutten met een garderobekast

Natuurlijk speelt ook de beschikbare ruimte een grote rol. Als je slaapkamer aan de krappe kant is, zal je kiezen voor een minder grote garderobekast of één die alle beschikbare ruimte optimaal benut. Te denken valt aan een ombouw om het bed of een heel hoge kledingkast tegen de volle hoogte van de muur. Daarnaast zijn er kasten die zelfs de ruimte boven de deuren of onder het bed benutten. Voor wie een ruimer bemeten slaapkamer heeft, zijn de mogelijkheden uiteraard wat groter en is de garderobekast vaak niet alleen een opbergmeubel, maar het pronkstuk van het slaapvertrek.

Handig indelen van een garderobekast

De indeling van de kast is eveneens van groot belang. Wie zijn kledingstukken bij voorkeur ophangt, zal een andere garderobekast kiezen dan iemand die zijn kleding opgevouwen opbergt op legplanken, of iemand die veel laatjes handig vindt. Ideaal is het natuurlijk als je de ruimte in de kast zelf kunt indelen.

Prachtige garderobekasten

Het uiterlijk van de kledingkast is verder vaak een doorslaggevende factor bij de aankoop ervan. Kies je voor hout, kunststof of wellicht zelfs metaal? Wat voor kleur past er bij het interieur van je slaapkamer? Wat voor grepen of knoppen vind je mooi? Wil je een spiegel in of op je kledingkast? Gelukkig is het aanbod aan prachtige kasten groot en zal je er ongetwijfeld een vinden die past bij jou.

© 2024 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑