Het kan iedereen wel eens overkomen: een buitensluiting nadat je de deur achter je dichttrekt terwijl de sleutel nog binnen ligt. Is het je wel eens overkomen? Dan weet je hoe vervelend het is als je buitengesloten bent. Natuurlijk ben je niet de enige die dit wel eens overkomt; het gebeurd namelijk regelmatig. Daarom vertellen wij in dit artikel wat je nu eigenlijk moet doen na een buitensluiting. Wij geven antwoord op de vraag: hoe kom je jouw woning binnen na buitensluiting?

Gevaarlijke situaties bij buitensluiting

Het is natuurlijk erg vervelend als je buitengesloten bent en de huissleutel gewoon binnen ligt. Als er geen reservesleutel buiten het huis is, wordt het een lastige opgave om binnen te komen. Misschien heb je het geluk dat je ergens een raam open hebt staan. Wel is het belangrijk om geen gevaarlijke capriolen uit te halen om binnen te komen. Ga dus niet onverantwoord klimmen naar een zolderraam dat openstaat.

Schade aanrichten om binnen te komen; niet doen!

Wanneer er geen enkel raam openstaat om de woning binnen te komen kun je natuurlijk een ruitje intikken of een kozijn vernielen om zo het raam slot open te maken. Dit is precies wat we afraden. Het is namelijk onnodige schade, wat je een hoop geld kan kosten. Wat moet je dan wel doen om jouw woning weer binnen te komen?

Eigenlijk heel simpel: bel een slotenmaker. Dagelijks krijgen slotenmakers te maken met buitensluiting en in de meeste gevallen kan de woning betreden worden zonder schade aan te richten. Zo ben je voordeliger uit dan dat je zelf onnodige schade aanricht door een ruitje in te slaan. Wees dus verstandig en neem contact op met een slotenmaker.

Dit artikel is geschreven door Belgalocks, dé slotenmaker Antwerpen. Dus woon je in de buurt van Antwerpen, dan adviseren wij je om contact op te nemen via de website van Belgalocks. Hun specialisten staan altijd voor je klaar om weer binnen te komen na buitensluiting.