Een villa is vaak ontzettend veel geld waard, evenals de inboedel van een dergelijke woning. Hoe is het voor de bewoners van een villa mogelijk om hun inboedel en zichzelf te beschermen tegen het dreigende gevaar van inbrekers? Veel bewoners zorgen voor een uitgebreid alarmsysteem in huis, naast het plaatsen van kwalitatief goede sloten. Heb je zelf een villa en ben je benieuwd of je woning momenteel voldoet aan de beveiligingseisen om inbrekers buiten de deur te houden? Lees dan zeker even verder! In dit artikel benoemen we een aantal belangrijke punten voor het beveiligen van grote woningen.

Zorg voor de juiste sloten op deuren en ramen

Een goede beveiliging van een villa of andere grote woning begint bij de juiste sloten op ramen en deuren. Op deuren wordt doorgaans gebruik gemaakt van zogenaamde cilindersloten, die als twee- en driepuntsloten worden aangeboden. Heb je momenteel nog tweepuntsloten, dan is het raadzaam om over te stappen op driepuntsloten. Bij driepuntsloten moet een inbreker meer moeite doen om de deur open te breken, waardoor de kans groter wordt dat hij of zij betrapt wordt. Een slotenmaker kan je helpen bij het vervangen van je huidige sloten. Door de complexiteit van sloten is het af te raden om dit zelf te doen, omdat je de sloten hierbij ernstig kan beschadigen.

Voor ramen worden zogenaamde bijzetsloten aangeraden, die in twee modellen verkrijgbaar zijn: bijzet- en oplegsloten. Het is van het type raam wat je hebt afhankelijk, welke bijzetsloten het meest geschikt zijn. Dit hangt onder meer samen met de dikte van het kozijn en de manier waarop het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten).

Een alarminstallatie laten installeren

Naast goede sloten is het bij villa’s gebruikelijk om een optioneel alarmsysteem te (laten) installeren. Op een alarmsysteem kunnen verschillende componenten worden aangesloten, zoals een beveiligingscamera, een bewegingssensor en zogenaamde magneetcontacten. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welke componenten het meest geschikt zijn voor de beveiliging van een villa.

Heb je in de late avonduren te maken gekregen met een inbraak, ondanks goede sloten en een alarmsysteem? Bel dan een 24-uurs slotenmaker voor hulp. Deze slotenmaker komt namelijk ook buiten de vaste werktijden om naar je toe om hulp te bieden.