De donkerste dagen van het seizoen liggen inmiddels weer achter ons. Dat betekent echter niet dat de kans op inbraken veel kleiner is geworden. Ook als het vroeger licht en later donker wordt, blijft de kans op een inbraak aanwezig. Sterker nog; juist als het weer mooier weer begint te worden, worden mensen lakser en laten ze vaker ramen en deuren open staan, wat voor inbrekers goede gelegenheden zijn om in te breken of in te sluipen. Onze ervaren slotenzetter geeft enkele tips om de kans op een inbraak zo gering mogelijk te houden!

Sluit ramen en deuren

De beste tip is letterlijk een open deur: sluit alle ramen en deuren goed af wanneer je weg van huis bent of er geen zicht meer op hebt. Dus ook als je gewoon even lekker in de tuin bezig bent. Een inbreker kan binnen enkele seconden alweer met buit en al buiten staan, dus geef de inbreker gewoon die gelegenheid niet.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Het is van belang dat de beveiliging van uw woning goed op orde is. Een manier om die beveiliging te laten doorlichten, is door het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) aan te vragen. Hierbij wordt uw woning op tal van punten gecontroleerd. Mocht de woning goedgekeurd worden, dan kan je een sticker bij de deur plakken zodat inbrekers weten dat ze beter hun heil elders kunnen zoeken. Het kan echter ook gebeuren dat de woning afgekeurd wordt voor het keurmerk. Je wordt dan voorzien van tips van een deskundige om de woning wel te laten voldoen. Je weet dan dus precies wat er nog moet gebeuren om de woning veilig te maken.

Goed hang- en sluitwerk

Kwalitatief goed hang- en sluitwerk is essentieel als het gaat om woningbeveiliging. We komen nog steeds regelmatig woningen tegen waarbij de sloten gedateerd en simpelweg niet meer veilig zijn. Dat is zonde, want goed hang- en sluitwerk hoeft helemaal niet duur te zijn. Goed advies is hierbij wel essentieel. Zo weet u zeker dat uw beschikbare budget op een verstandige wijze wordt gespendeerd, zodat de beveiliging optimaal is.