Gezellig dineren bij je thuis en samen met vrienden of familie genieten van het leven en heerlijk eten klinkt bijna iedereen als muziek in de oren. Je hebt iedereen uitgenodigd en lekkere gerechten uitgekozen. Maar wat nou als je eetkamerstoelen aan een metamorfose toe zijn?

Comfort boven alles

De houten en soms krakemikkige eetkamerstoelen die je vroeger nog weleens zag zijn allang niet meer de norm. Tegenwoordig is het juist hoe luxer, hoe beter. Eetkamerstoelen zijn comfortabel geworden met een zachte zitting en goede rugleuning. Ze zien er soms zo mooi uit dat ze bijna voor fauteuils kunnen doorgaan. Ook omdat ze soms zelfs armleuningen hebben.

Design van een eetkamerstoel

Met een mooie leerlook of juist een zachte stof is er veel keus op het gebied van eetkamerstoelen. Zo zijn er stoelen met wieltjes en bijvoorbeeld knopen op de rug die het uiterlijk van een klassieke leren stoel hebben. Allerlei kleuren grijs zijn op het moment ook populair voor de stoelen. De retro-stijl waarin een metalen frame het uiterlijk bepaalt is een andere gewilde look. Deze stoelen met rood, zwart of wit leer geven de sfeer van een ‘fifties diner’ uit Amerikaanse films. Stoelen van hout met hun basic uitstraling zijn nog steeds te vinden. Om deze stoelen iets comfortabeler te maken zijn er stoelkussens te koop. Als je verschillende kleuren van deze kussens haalt, kan je mooi variëren.

Ander uiterlijk voor je stoel

Zijn je stoelen eigenlijk nog wel prima behalve dat de stof wat versleten is? Dan kun je ook naar een lokale stoffeerder gaan. Voor een redelijke prijs kan je eetkamerstoelen, maar ook banken of fauteuils, opnieuw laten bekleden. De stoelhoes is een nog simpelere en goedkopere oplossing. Deze hoezen komen in allerlei kleuren en stoffen. Ook een nieuwe stoel kan je zo tijdelijk een ander uiterlijk geven.