Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Verhuizen

VvE beheer voor appartementencomplex? Dit moet je weten!

Je hebt vast wel eens bij een appartementencomplex een bordje zien staan met de tekst “wordt beheerd door…”. In dit geval wordt het gebouw dus beheerd door een VvE beheerder. Maar wat is het precies? Wij leggen alles uit wat je moet weten over VvE beheer!

Wat is VvE?

‘VvE’ staat voor ‘Vereniging van Eigenaren’. Wanneer je bijvoorbeeld een woning in een flatgebouw of appartementencomplex bezit, vorm jij samen met alle andere eigenaren de VvE. Je leeft immers samen in 1 zelfde gebouw, en deelt bepaalde delen (zoals een centrale gang, trap/lift en een binnentuin). Over dit soort zaken moeten dus afspraken gemaakt worden. Anders wordt het natuurlijk een zooitje! Delen zullen onderhouden moeten worden, en als er iets stuk gaat moet het gerepareerd worden. Daarom hebben alle leden van de VvE een gezamenlijke spaarpot, en vergaderen ze minimaal 1 keer per jaar. Zo blijft het voor iedereen prettig om in hetzelfde gebouw te wonen! 

Wat is VvE beheer?

Zoals bovenstaand vermeld, dienen en bepaalde onderhoudstaken uitgevoerd te worden. Denk hierbij aan zaken als schoonmaak en reparatie, maar bijvoorbeeld ook financiële zaken. De VvE is hier verantwoordelijk voor. Zij wonen immers in het gebouw! Echter heeft de VvE hier niet altijd de tijd of kennis voor. Of ze hebben er gewoonweg geen zin in! In dat geval kunnen zij een VvE beheerder inschakelen. Dit is een professioneel bedrijf, dat dergelijke onderhoudstaken volledig of gedeeltelijk op zich neemt!

Waarom VvE beheer?

Zoals bovenstaand toegelicht, bespaard VvE beheer je dus tijd en biedt het kennis die je mogelijk niet bezit. Het heeft echter nog veel meer voordelen! Zo zorgt VvE beheer ervoor dat het pand zijn waarde behoudt, dat er geen risico’s worden gelopen of fouten worden gemaakt, en dat bewoners met een gerust hart kunnen genieten van hun woning. VvE beheer kost wat, maar kan zelfs geld besparen op termijn! Een VvE beheerder kijkt namelijk ook naar zaken als hoe het gebouw op een goedkopere manier onderhouden kan worden. Vrijwel alle taken die komen kijken bij een appartementencomplex kan een VvE beheerder op zich nemen. Het is dus eigenlijk een soort conciërge die vroeger bij je op de basisschool alles regelde! 

Is VvE beheer wat voor ons?

Klinkt best goed hè, zo’n VvE beheerder? Benieuwd of het ook wat voor jouw appartementencomplex of flatgebouw is? Dan kun je een VvE beheer offerte aanvragen bij Centiss.

Lifehacks waardoor verhuizen veel makkelijker wordt

Ja, de tijd is gekomen, je hebt de sleutel voor je nieuwe huis en je mag eindelijk verhuizen. Nu begint de hel: het inpakken van ál je spullen. Hoe begin je ermee? Hoe zorg je dat alles geordend blijft en dat niets stukgaat? In dit artikel kun je een aantal lifehacks lezen die je hopelijk veel hulp bieden met het verhuizen.

Organiseren

Het is belangrijk dat je alles goed en stevig inpakt zonder dat spullen door elkaar gaan. Koop daarom wat watervaste zwarte stiften en schrijf daarmee op dozen of de inhoud breekbaar is. Zorg er ook voor dat je kamer voor kamer doet, en niet eerst een doos in de badkamer, dan een doos in de woonkamer en dan weer eentje in de slaapkamer: dan raakt het ongeorganiseerd. Geef elke doos bovendien een nummer. Maak 1 grote lijst en schrijf daar uitgebreid op welk nummer bij welke kamer hoort en wat erin zit. Bijvoorbeeld: Doos 1 – woonkamer – dvd’s vroeger. Zo hoef je op de doos alleen maar het nummer te zetten.

Inwikkelen

Let goed op fragiele spullen en wikkel ze in met bubbeltjespapier of keukenrol. Zorg ervoor dat je goed op de doos schrijft dat het fragiel is. Zorg er tevens voor dat je geen zware breekbare spullen op lichte breekbare spullen zet. Dan zal het uiteindelijk immers nog steeds kapot kunnen.

Stomen

Ga je verhuizen en neem je je kleden en gordijnen mee? Breng ze naar de stomerij. Dit scheelt én opbergruimte én ze worden een keer helemaal gereinigd, voordat je in een schoon nieuw huis gaat wonen. Zo blijven je spullen mooi en raken de gordijnen niet gelijk gekreukt als ze maar in de doos zitten te wachten.

Plannen

Het aller-, allerbelangrijkste is dat je zorgt voor een goede planning. Wanneer je een goede planning hebt, ben je op tijd klaar en krijg je geen stress voordat je de sleutel moet inleveren. Desnoods reken je vrienden en familie mee die je kunnen meehelpen met het inpakken. Maak zeker even een checklist, zodat je zorgt dat je niets vergeet en check grondig of je niets hebt achtergelaten in je huis.

Veel succes met verhuizen en als je nog meer tips nodig hebt, kijk dan even op woonkanjer, want daar vind je allerlei handige tips terug!

Wasmachine verhuizen met verhuisservice Amsterdam

Een wasmachine is niet het makkelijkste object om te vervoeren. Deze moet voorzichtig vervoerd worden en er moet opgelet worden dat deze niet kapot gaat. De verhuisservice Amsterdam is gespecialiseerd in het verhuizen van moeilijke objecten. Ze hebben de juiste techniek en weten hoe ze de objecten moeten verhuizen binnen Amsterdam of omgeving. Het is belangrijk om van tevoren een aantal dingen te weten, voordat de wasmachine verhuisd gaat worden.

Tips voor het verhuizen van wasmachine

Het is belangrijk om van tevoren de wasmachine los te koppelen. Dit moet ongeveer een dag van tevoren gebeuren. Dit moet een dag van tevoren, zodat de wateraansluiting genoeg tijd heeft om leeg te lopen.

Eerst moet de stekker eruit getrokken worden. Doe dit zorgvuldig en als eerste. Dit voorkomt dat je schokken krijgt of dat de wasmachine aangaat. Als dit gedaan is, moet de waterkraan dichtgedraaid worden. Pak altijd een emmertje waar het water in kan lopen. Laat de kraan goed uitlekken en zorg dat deze helemaal leeg is. Als dit niet gebeurt, kan dit ervoor zorgen dat de wasmachine kapot gaat. Het leeglopen van de kraan moet het liefst een dag van tevoren. Anders heeft de wasmachine geen tijd om leeg te lopen.

Ook belangrijk is om de trommel van de wasmachine goed te beschermen. De trommel moet vastgezet worden, voordat deze verhuisd wordt. Als dit niet gebeurt, bestaat er een kans dat de trommel gaat bewegen tijdens de verhuizing. Dit is niet goed voor de wasmachine. De trommel kan op verschillende manieren vastgezet worden. De trommel kan met behulp van pinnen of beugels vastgezet worden. Als je geen pinnen of beugels in je bezit hebt, kan je de trommel ook vullen met handdoeken of dekens. Dit zorgt voor opvulling en dat de trommel niet gaat bewegen en niet beschadigd raakt.

Het is ook verstandig om de buitenkant van de wasmachine te beschermen. Dit kan door middel van doeken. Ook is bubbeltjesplastic een goede manier om te zorgen dat de wasmachine niet beschadigt. Daarnaast kan je de wasmachine meten. Door dit te doen, weet je waar de wasmachine het beste past in de nieuwe woning.

Het tillen van de wasmachine moet ook op de juiste manier. Het tillen is zwaar en alleen de wasmachine tillen is onverantwoord en niet mogelijk. Daarom moet de wasmachine met 2 mensen getild worden. Let op dat je de juiste tiltechniek toepast en je rug recht houdt.

Verhuisservice Amsterdam

Bij verhuisbedrijf Amsterdam zorgen wij ervoor dat de wasmachine veilig op de nieuwe locatie komt. Wij beschikken ook over de juiste vervoermiddelen en het materiaal om de wasmachine nog makkelijker te kunnen vervoeren. Wij brengen de wasmachine direct op de juiste plek op de nieuwe locatie en sluiten de wasmachine direct aan. Door onze zorgvuldigheid en kennis is de wasmachine in veilige handen en zorgen wij dat alles veilig en met zorg gebeurt.

5 belangrijke verhuistips

Verhuizen staat meestal gelijk aan een chaotische en drukke tijd. Het is dan ook handig om een aantal tips te hebben waarmee je het overzicht weet te bewaren en de verhuistijd zo goed mogelijk doorbrengt. Er zijn 5 belangrijke tips die je een heel eind mee op weg helpen. In dit artikel komen ze aan bod en wordt uitgelegd waarom het belangrijk is rekening te houden met deze verhuistips. Verhuisfirma VSNM heeft een aantal tips voor je opgesomd.

Tip 1: de voorbereiding

Een goed begin is het halve werk gaat ook hier op. Begin op tijd met de voorbereiding en doe dit georganiseerd. Het makkelijkste is dit te behalen aan de hand van een lijst. Hierop kan het volgende staan:

  • Ben je niet de eigenaar van de woning waar je uit vertrekt? Verwittig de eigenaar bijtijds, namelijk zo’n drie maanden van tevoren
  • Regel een bestelwagen of een verhuisbedrijf en vraag aan de gemeente om een parkeerplaats vrij te houden
  • Denk aan het afsluiten en beëindigen van gas, water, licht, internet, kabel etc.
  • Verwijder jouw naam van de deur en brievenbus en neem contact op met het postkantoor om ervoor te zorgen dat post automatisch op jouw nieuwe adres komt

Verhuistip 2 tot en met 5

  • Wees voorzichtig met het verhuizen van huishoudapparaten. Naast het feit dat ze lastig te verplaatsen zijn, kan er in bepaalde apparaten, zoals een wasmachine, nog water zitten. Zorg ervoor dat je deze geheel leeg laat lopen alvorens deze te verplaatsen.
  • Belangrijke voorwerpen kun je het beste apart inpakken. Het kan zijn dat bepaalde voorwerpen beschadigen of kwijtraken tijdens de verhuizing; bewaar deze apart om dit te voorkomen. Belangrijke documenten kun je nodig hebben tijdens de verhuizing. Deze kwijtraken is nog vervelender, dus ook hier geldt: apart vervoeren.
  • Pak verstandig in. Je kunt beter niet elektrische apparaten in één doos doen en de snoeren in een andere. Wanneer je deze later weer bij elkaar moet zoeken, ben je veel kwijt tijd. Zo moet je ook over andere zaken nadenken; ga georganiseerd te werk.
  • Meteen nodig. Er zijn zaken die kunnen wachten, maar er zijn ook zaken die je meteen nodig hebt na de verhuizing. Denk goed na welke voorwerpen onmiddellijk nodig zijn en welke niet en reserveer hier een aantal dozen voor die je markeert; meteen nodig.

Bronvermelding: VSNM Verhuizingen

© 2024 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑