Niemand zit op ongedierte te wachten. Toch nemen veel mensen onnodig veel risico’s en laten ze kansen onbenut om de kans op ongedierte te verkleinen. Het is juist raadzaam om de kans op ongedierte zo klein mogelijk te maken, al voordat de dieren überhaupt in de woning aanwezig zijn. Wanneer ongedierte eenmaal in een huis aanwezig is, zijn de dieren heel lastig weg te krijgen. Zorg dus dat je de ongediertebestrijding in Alkmaar niet nodig hebt door onderstaande tips op te volgen.

1. Zorg voor een schone woning

Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een schone woning. Laat geen etensresten slingeren en stofzuig regelmatig. Zo trek je zo min mogelijk ongedierte aan.

2. Dicht kieren en gaten

Ongedierte komt vaak van buiten en kan door de kleinste gaten en kieren naar binnen komen. Zorg dus dat die gaten en kieren gedicht worden. Het is vaak wat moeite om alle gaten en kieren op te sporen, maar wanneer dat eenmaal is gebeurd, pluk je er jarenlang de vruchten van.

3. Onderneem direct actie na ontdekking

Wanneer je vermoedt dat er ongedierte in de woning aanwezig is, onderneem dan direct actie en ga over tot bestrijding van het ongedierte. Doe je dit niet, dan kan het snel uitgroeien tot een ware plaag.

4. Laat geen natte vaatdoeken slingeren

Met name zilvervisjes gedijen goed in natte, donkere omgevingen. Laat dus geen natte vaatdoeken slingeren maar hang ze op, zodat ze snel kunnen drogen. Op die manier verklein je de kans dat zilvervisjes de woning binnendringen en zich direct al gaan voortplanten.

5. Berg voedsel goed op

Laat tenslotte nooit voedsel open en bloot in huis staan. Berg het altijd goed op in dozen of kratten en zet die weer in kasten zodat muizen er niet bij kunnen en het eten niet aan kunnen tasten.