We zitten alweer in de herfstmaanden en de dagen worden steeds korter. Daarmee neemt de kans op een inbraak ook toe. Inbrekers hebben immers langer de tijd om ongezien je woning binnen te dringen. En hoewel veel mensen vanwege Corona thuiswerken, trekken we er toch nog regelmatig op uit om bijvoorbeeld boodschappen te doen of bij een vriend of vriendin op bezoek te gaan.

Natuurlijk kun je een inbraak nooit uitsluiten, maar je kunt wel van alles doen om de kans op een inbraak kleiner te maken. Daarvoor geven we je in dit artikel een aantal tips.

Schaf sensorverlichting aan

Als er iets is waar inbrekers een hekel aan hebben, zijn het verrassingen. En laat dat nou net datgene zijn dat sensorverlichting verzorgt. Ineens staan inbrekers in het licht en dat schrikt af. Een fijne bijkomstigheid: sensorverlichting kost relatief weinig geld. Een paar tientjes is voldoende. 

Snoei de struiken

Inbrekers houden ervan als ze beschut kunnen inbreken. Hoge struiken zorgen voor die beschutting, dus snoei ze zodat er meer vrij zicht ontstaat. Bovendien is het snoeien voor veel struiken in deze periode prima om ze volgend seizoen weer mooi tot bloei te laten komen.

Doe voor de zekerheid wel even navraag bij een hovenier welke struik je wel en welke struik je vooral niet in deze periode van het jaar moet snoeien.

Schaf een alarminstallatie aan

Een alarminstallatie heeft nog altijd een afschrikwekkende werking op inbrekers. Mits je natuurlijk aan de buitenkant van je woning duidelijk maakt dat je woning is voorzien van een alarminstallatie.

Heb je geen budget om een alarminstallatie systeem aan te schaffen? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen alarmstickers op de ramen te plakken. Alarmstickers op zichzelf kunnen immers al sommige inbrekers afschrikken.

Zorg voor goede sloten op de garagedeur

Garagedeuren worden niet altijd van goede sloten voorzien, dus het is aan te raden om te kijken of er degelijke sloten op je garagedeur zitten. Doorgaans zijn garagedeuren van hoge kwaliteit, zoals aluminium openslaande garagedeuren, standaard van goede sloten voorzien.

Maar dat is dus niet standaard bij iedere garagedeur het geval. Wil je zeker weten of je garagedeur van goede sloten is voorzien? Vraag dan een garagedeur specialist om je sloten te komen bekijken en indien nodig te vervangen.

Zet de binnenverlichting op tijdschakelaars

Dit is een truc die ook vaak wordt toegepast als mensen op vakantie gaan, maar nog altijd is hij zeer effectief. Mits je natuurlijk ervoor zorgt dat mensen van buitenaf niet naar binnen kunnen kijken.

Voor een paar tientjes kun je een aantal tijdschakelaars aanschaffen zodat wanneer je van huis bent de verlichting nog steeds aan en uit gaat zodat het lijkt alsof je thuis bent. Het is daarbij aan te raden om zo nu en dan de tijden te veranderen waarop het licht aangaat, zodat inbrekers geen patroon kunnen herkennen.

Mail ons jouw tip

Heb je nog een andere tip die in dit artikel mist? Stuur ons dan even een berichtje met jouw tip. We plaatsen hem er graag bij. Zo helpen we elkaar om de kans op een inbraak te verkleinen. Alvast bedankt!