Vergaap je jezelf ook zo vaak aan mooie woonkamers? Meestal hebben de mooiste interieurs een aantal dingen gemeen, bijvoorbeeld dat ze ingericht zijn in de klassieke stijl. Bij klassiek denk je al snel aan rijk of ouderwets. Toch hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Je kunt de klassieke stijl juist ook zien als tijdloos.

Tijdloze elementen in je woonkamer

Het mooie aan een tijdloze stijl is dat het niet uit raakt. Net zoals de ‘little black dress’ altijd in de mode blijft, bestaat dit ook op woongebied. Klassieke en tijdloze elementen in je wooninrichting kunnen je woonkamer omtoveren tot een chique kamer.

Veel keuze als het om kleuren gaat

Bij de klassieke stijl passen best veel kleuren. Je zal veel houtkleuren zien maar ook zwart en wit zijn klassieke en tijdloze kleuren. Bovendien passen veel patronen in deze stijl. Streepjespatronen, paisley- of bloemenmotief, maar bijvoorbeeld ook de Franse lelie kan je veel terugvinden. Het belangrijkste is dat de kleuren elkaar mooi aanvullen.

Meubels in een klassieke stijl

Traditioneel uitziende meubels passen goed bij de klassieke stijl. Dit klinkt misschien saai, maar bedenk dan eens hoe lekker een oorfauteuil zit. Ook die hocker die je zo leuk vindt, is eigenlijk een klassiek meubelstuk. Barokke banken en stoelen zien er mooi uit en zitten ook nog eens goed. Een mooie vitrinekast van wit of donker hout kan een echte blikvanger in jouw interieur zijn.

Juist de details zijn belangrijk

Met een paar kleine aanpassingen aan je woonkamer kan je al de sfeer van de klassieke stijl oproepen. Zo geven een paar mooie kussens in een barokpatroon je bank een chique uitstraling en kunnen nieuwe lampenkapjes je lampen klassieker maken. Een houten sierrand als plint langs de muur, bijvoorbeeld langs het plafond, geeft ook een klassieke feel. Tot slot is het voor deze stijl mogelijk om met een mooi lint of ketting je gordijn bij elkaar te binden.