In woonmagazines zie je vaak prachtig ingerichte woonkamers in landelijke stijl. Alles is perfect afgewerkt en past heel mooi bij elkaar. Het eindresultaat lijkt onbereikbaar, maar ook jij kunt een fantastische landelijke woonkamer inrichten. De keuze aan meubelen en accessoires die bij deze stijl passen, is nog nooit zo groot geweest en ongetwijfeld kan jij daaruit de onderdelen kiezen die perfect passen bij jouw smaak en budget.

Banken en fauteuils in je woonkamer

Een prominente plaats in de landelijke woonkamer is weggelegd voor de bank en eventueel bijpassende fauteuils. Denk daarbij niet automatisch aan bruine zitmeubelen, maar ook banken of fauteuils in grijze tinten of allerlei kleuren wit staan prima in een landelijk interieur. De gebruikte materialen zijn vaak prachtig en duurzaam, zoals bijvoorbeeld leer of stevige stoffen.

Robuust en fijn meubilair

Daarnaast bepalen ook de andere meubelen sterk de sfeer in een landelijke woonkamer. Kies je voor grote, robuuste kasten of fijne, klassieke opbergmeubelen? Ook hiervoor geldt dat de meubels niet alleen in donkerbruin verkrijgbaar zijn, maar in diverse houttinten.

Hout of marmer in huis?

De keuze van eettafels is ook groot qua kleur en gebruikte materialen. Limegroene tafels zullen niet in een landelijke woonkamer passen, maar beige, grijs of alle houttinten kunnen natuurlijk prima. De tafels zijn meestal gemaakt van hout, maar ook van steensoorten als marmer. Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft.

Volop accessoires voor in je woonkamer

Dat geldt eveneens voor de accessoires in de woonkamer. Het aanbod is overweldigend en kies vooral wat goed voelt voor jou. Houd je bijvoorbeeld van grote opvallende accessoires als hertengeweien of ben je weg van kleine porseleinen beeldjes? Het kan allemaal terugkomen in een landelijke woonkamer en door te spelen met elementen die jij mooi vindt, kom je tot de landelijke woonkamer in jouw stijl. Je zult versteld staan van het eindresultaat.