Een open trap in je woonkamer wordt door velen mooi gevonden. Een dergelijke trap komt immers erg stijlvol over, en in veel gevallen lijkt hij de woonkamer ruimtelijker te maken. Toch hebben open trappen wat nadelen. Zeker wanneer je kinderen hebt, is dat het geval; een open trap is niet heel erg veilig voor ze vanwege hun korte beentjes. Daar komt bij dat open trappen de warmte veel sneller naar boven laten ontsnappen. Warmte stijgt immers op, waardoor er warmteverlies in je woonkamer kan gaan optreden. Deze nadelen wegen voor veel mensen vrij zwaar mee. Maar wat dien je dan met open trappen te doen? Een open trap dichtmaken kan erg interessant zijn!

Waarom je open trap dichtmaken?

We hoeven eigenlijk niet meer toe te lichten waarom je een open trap dicht zou maken. Hiervoor hebben we immers de nadelen van een open trap besproken, en dat zijn exact de zaken die opgelost kunnen worden door een trap dicht te maken. Voor kinderen is een dichte trap namelijk stukken veiliger en de warmte blijft nog eens langer beneden hangen ook. Daar komt bij dat de uitstraling in je huis flink kan worden veranderd. Daar waar je eerst de voorkeur gaf aan een moderne en strakke open trap, kan het zo zijn dat die inmiddels niet meer past bij je huidige interieur. Een dichte trap kan dan soms een welkome verandering zijn.

Haal dat beetje extra uit je dichte trap

Die nieuwe look waarvoor dichte trappen kunnen zorgen, kan nog aangevuld worden met wat extra’s. Daarmee kun je een unieke sfeer creëren die je woonkamer nog mooier kan maken. Zo kan een trap altijd bekleed worden. Daarbij kun je denken aan vloerbedekking, maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. Zo kun je ook een patroon dat goed aansluit op de rest van je interieur gebruiken. Een andere inspiratietip die steeds vaker wordt toegepast, is door te werken met LED verlichting. Met bijvoorbeeld LED strips kun je erg mooie effecten creëren, die qua kleur en uitstraling perfect passen bij je interieur.