Elk huishouden heeft wel een wasmachine. Dit witgoed apparaat is namelijk onmisbaar in elk huishouden.

Zelf je wasmachine repareren

Het kan natuurlijk gebeuren dat je wasmachine kapot gaat. Je kunt er dan voor kiezen om deze te laten repareren door een witgoed specialist, zoals www.witgoedreparatiedeheuvelrug.nl.

Het is echter goedkoper om zelf de wasmachine te repareren. Vrijwel alle onderdelen van de wasmachine kun je kopen op het internet of bij speciale witgoedwinkels.

Met alleen de onderdelen in huis ben je er nog niet. Nu moet het probleem nog verholpen worden. Met een beetje uitzoekwerk moet dat ook wel goed komen. Op het internet vind je tig (video)handleidingen die je op weg helpen.

Een klein probleempje is hierdoor zelf op te lossen. Echter, als het niet lukt, dan kan je altijd een witgoed specialist inschakelen. Soms is het zelfs voordeliger om een nieuwe wasmachine te kopen.

Hier is een richtlijn voor. Als de reparatie meer dan 70% gaat kosten dan de nieuwwaarde van de wasmachine, dan kan je het beste een nieuwe wasmachine kopen.

Tips bij het kopen van een nieuwe wasmachine

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine, maar weet je niet waar je op moet letten? Wij helpen je op weg bij het maken van een goede keuze:

 • Kies voor een capaciteit die bij jou past
  Ons advies is om voor een 6 kilo capaciteit te kiezen als je een tweepersoonshuishouden hebt. Bij een 3- of 4-persoonshuishouding kan je een capaciteit aanhouden van ongeveer 7 kilo. En bij een huishouden met 5 personen of meer adviseren we een wasmachine met een minimale capaciteit van 8 kilo.
 • Hoe hoger het maximum toerental, hoe droger de was
  In principe gaat deze regel goed op. Echter, ga er niet volledig op af. Het toerental heeft vooral invloed op katoenkleding.
 • Let op het energielabel
  Een label met de klasse A+++ is het meest zuinig. Klasse A is het minst zuinig. Een wasmachine met label A+++ is beter voor het milieu en doorgaans ook beter voor je portemonnee.
 • Let op de hoeveelheid lawaai dat een wasmachine maakt
  Hoe meer dB, hoe meer geluid de wasmachine maakt. De hoeveelheid geluid staat aangegeven op het energielabel.
 • Meet vooraf op hoe groot de wasmachine mag zijn
  Qua diepte variëren de wasmachines nog wel eens van elkaar. De hoogte en breedte is vrijwel altijd gelijk. Meet vooraf op ruimte op waar de wasmachine moet staan. Zo voorkom je dat je thuiskomt met een te grote wasmachine.