Wie een huis wil kopen, heeft waarschijnlijk een hypotheek nodig. De hypothekenmarkt is een doolhof van regels voor iemand die er nog niets mee te maken heeft gehad. Welke hypotheek past het beste bij jouw wens en hoe kun je er vanuit gaan dat je ook de meest voordelige deal sluit? Daarover kun je advies vragen.

Offline aanvraag

Die aanvraag kan op verschillende manieren. Allereerst de meest gangbare loop van zaken: een afspraak maken met een hypotheekadviseur. Dit kun je doen door (telefonisch) een afspraak te maken bij een hypotheekverstrekker. Doe dit echter alleen als je zeker weet dat je ook een hypotheek wilt afsluiten. Als je nog niet zeker bent of een hypotheek wel de juiste oplossing is, vraag dan eerst naar de voorwaarden om een dergelijke lening af te sluiten.

Online aanvraag

Toch hoef je niet eens je bureaustoel uit om je te laten informeren over de beste hypotheek voor jou. Ten minste: in sommige gevallen is dat zo. Waar je vroeger naar een kantoor moest komen om jouw zaken te bespreken, kan in de tegenwoordige tijd een stuk sneller. Er zijn namelijk verschillende hypotheekadviseurs die hun diensten in beginsel online aanbieden. Dat wil zeggen dat je online een vragenlijst invult over jouw situatie en jouw wensen. Deze wordt dan in behandeling genomen door de hypotheekadviseur of verstrekker en daar zal dan een advies uitrollen.

De verschillen

Je kunt dus op twee manieren een hypotheekadvies aanvragen. Dat kan door midden van een vragenlijst in te vullen op de website van de hypotheekverstrekker. Het voordeel hiervan is dat je een stuk minder tijd kwijt bent, maar het persoonlijke contact valt hierbij weg. Heb je liever advies in een gesprek? Dat is natuurlijk geen probleem: maak een afspraak bij een hypotheekverstrekker, vraag naar een adviseur en laat je adviseren. Welke van de twee opties je ook kiest: je hebt je hypotheekaanvraag altijd in eigen hand.