In of rondom je huis is verlichting natuurlijk een belangrijk element. Niet alleen omdat lampen voor sfeer en licht zorgen, maar ook omdat ze deels de uitstraling van je huis bepalen. De laatste tijd zijn vintage meubels steeds populairder geworden. Daarom is het dan ook niet heel gek dat hetzelfde geldt voor vintage verlichting. Pas wanneer alles ‘in line’ is, creëer je immers dé uitstraling die je wilt creëren. Maar wat zijn nu leuke vintage lampen en waar zijn ze eigenlijk aan te schaffen?

Leuke vintage lampen

Vintage lampen zijn er in vele soorten en maten. Vaak zijn het de echte spots of industriële lampen die erg gewild zijn. Daarnaast zijn ook die lampen die in een andere kleur dan ‘normaal’ zijn uitgevoerd zeer populair. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een mooie lichtroze hanglamp of een mintgroene staande lamp. Niet alleen de vintage verlichtingsarmaturen zelf, maar ook de lichtbronnen met vintage uitstraling zijn tegenwoordig niet aan te slepen. Op wat voor lichtbronnen doelen we dan? Dat zijn toch wel de klassieke kooldraadlampen die het totaalplaatje helemaal compleet maken.

Een vintage lamp kopen

Maar waar kun je nu het beste terecht voor een vintage lamp? Dat is eigenlijk afhankelijk van wat je precies wilt. Zo kun je natuurlijk naar een rommelmarkt gaan om op zoek te gaan naar de échte vintage lampen. Daar vind je namelijk de retro lampen van vele jaren geleden die nu weer populair zijn. Wat een andere optie is, is om de lampen nieuw aan te schaffen. De meeste lampen fabrikanten hebben namelijk een verzameling vintage lampen aan hun assortiment toegevoegd. In dat geval heb je een vintage lamp die nieuw in plaats van tweedehands is. Daarom zal niet alleen de levensduur nog wat langer zijn, maar is er in sommige gevallen ook wat moderne techniek aan toegevoegd. Wanneer je het liefste een nieuwe vintage lamp wilt aanschaffen, dan kun je het beste rondkijken op het internet. Daar zijn namelijk vele webwinkels te vinden met leuke vintage lampen!