Er zijn genoeg redenen om voor een vloerverwarming in je badkamer te kiezen, zoals je kunt lezen in het artikel ‘vloerverwarming in de badkamer’. Waarom een elektrische vloerverwarming in je badkamer meestal de beste optie is, lees je in dit artikel.

Voordelen elektrische vloerverwarming in de badkamer

De specifieke eigenschappen van een elektrische vloerverwarming zorgen ervoor dat ze in voor de meeste badkamers de beste keus zijn.  De sterke eigenschappen van een elektrische verwarming op een rijtje:

 • Kleine ruimtes snel verwarmd
  Elektrische vloerverwarmingen zijn minder geschikt voor grote ruimtes, zoals ruime woonkamers. Juist voor kleinere ruimtes is een elektrische vloerverwarming perfect. De vloerverwarming zal snel opstarten, waardoor de ruimte snel op temperatuur is.
 • Energiekosten
  Omdat de ruimte snel op temperatuur is, zullen de energiekosten bij een elektrische vloerverwarming lager uitvallen dan bij de meeste andere vloerverwarmingssystemen. Daarmee is de elektrische verwarming in de meeste gevallen beter voor je portemonnee, omdat de verwarmingskosten lager zijn. Minder energieverbruik is natuurlijk ook beter voor het milieu.
 • Lage aanschafkosten
  De aanschafkosten zijn bij een elektrische vloerverwarming een stuk lager dan bij andere vloerverwarmingssystemen omdat er weinig aan de vloer hoeft te worden aangepast; de mat komt direct op de ondervloer.
 • Na aanleg direct klaar voor gebruik
  De vloerverwarming zelf is direct na aansluiten te gebruiken. Bij vloerverwarmingssystemen die in de dekvloer worden verwerkt moet er gewacht worden op het uitharden van de vloer. Dit kan enkele weken duren. Omdat een elektrische verwarming niet in de dekvloer zit maar erop ligt, kan hij veel sneller gebruikt worden.

Aanleg vloerverwarming in de badkamer

Nadat de tegels van je vloer zijn verwijderd, kan je vloerverwarming worden aangelegd. Voor een elektrische vloerverwarming is de isolatie het enige wat moet worden toegevoegd, daarna is je vloerverwarming klaar voor gebruik. De opbouwhoogte bij een elektrische vloerverwarming in de badkamer is zeer laag, waardoor er geen ingrijpende aanpassingen nodig zijn. De geringe opbouwhoogte is ook een groot voordeel als de ruimte een lager plafond heeft.

Quality Heating kan je elektrische vloerverwarmingen bieden tegen zeer scherpe prijzen. Voel je vooral vrij om een offerte aan te vragen, of contact met ons op te nemen voor meer gespecificeerde informatie voor de vloerverwarming die bij jou en je situatie past.