Ga je beginnen aan de (ver)bouw van een woning, of wil je bijvoorbeeld een nieuw deel aan je huidige woning bijbouwen? In veel gevallen zul je de hulp van een elektricien goed kunnen gebruiken, voor bijvoorbeeld het installeren van een nieuwe centrale verwarming, het aanleggen van de elektriciteitskabels voor het aanmaken van contactpunten in de muren, aansluitingen voor de verlichting in je woning, enzovoorts. Welke werkzaamheden een elektricien voor je kan uitvoeren, verschilt sterk per verbouwing of bouw van een woning. Je zult begrijpen dat een elektricien in een badkamer andere klusjes uitvoert dan in bijvoorbeeld een woon- of slaapkamer. Naast het werk tijdens de verbouwing kan een elektricien je ook na een verbouwing nog helpen bij het onderhouden van je apparatuur.

Werkzaamheden tijdens een verbouwing

Bij de aanbouw van een nieuw deel aan je huidige woning zal het werk voor elektriciens voornamelijk bestaan uit het leggen van elektriciteitskabels en het maken van nieuwe stopcontacten en aansluitingen in je muren of plafonds. Dit geldt ook bij een verbouwing, al kan een elektricien je in dit geval ook helpen bij het verwijderen van stopcontacten en het verleggen van aansluitpunten in je woning. Buiten een volledige verbouwing om kan een elektricien je vanzelfsprekend ook helpen bij het aanbrengen van nieuwe stopcontacten, als een klein klusje.

De bouw van een nieuwe woning brengt meer werkzaamheden voor een elektricien met zich mee. Naast het leggen van elektriciteitskabels in je nieuwe woning, zul je ook lampen geïnstalleerd willen hebben, een werkende centrale verwarming willen hebben en bijvoorbeeld een aansluiting voor je televisie en internet wensen. Een elektricien helpt je graag met deze klussen!

Onderhoud laten uitvoeren door elektricien

Na een verbouwing of nieuwbouw kun je de hulp van een elektricien blijven gebruiken. Je wilt vanzelfsprekend dat het elektriciteitsnetwerk in je woning blijft werken, waar een elektricien je bij kan helpen. Door een elektricien eens per (half) jaar naar je elektriciteitsnetwerk te laten kijken, weet je zeker dat de kans op een kortsluiting bijvoorbeeld kan worden geminimaliseerd. Heb je toch last van een kortsluiting, dan helpt een elektricien je graag bij het verhelpen van de kortsluiting.