Bij wat voor problemen?

De naam zegt het eigenlijk al letterlijk: sloten worden gemaakt. Maar een slotenmaker doet veel. Wanneer een sleutel afbreekt in het slot komt de slotenmaker dit vakkundig repareren. Ook als een sleutel is kwijtgeraakt en er geen reservekopie is, heeft de slotenmaker alle kennis en ervaring in huis om het probleem op te lossen. Omdat het tijdstip waarop problemen met een slot niet te voorspellen zijn hebben slotenmakers vaak een 24-uurs service. Zowel voor spoedgevallen als voor geplande afspraken bij minder urgente situaties staat een slotenmaker ter beschikking.

Sloten vervangen

Als om wat voor reden dan ook de sloten van een woning vervangen moeten worden, geeft de slotenmaker allereerst advies over de beste opties. Inbraken komen nu eenmaal zeer veel voor en de zwakke schakels zijn vaak de sloten. Zwakke plekken worden besproken en ook de types sloten die mogelijk geplaatst kunnen worden, zullen uitvoering worden besproken. Daarbij worden persoonlijke wensen en budgetten in ogenschouw genomen, maar de inbraakveiligheid staat voorop.

Erkend

De erkende slotenmaker kan worden herkend aan een kwaliteitslabel of kwaliteitscertificaat. Ook hang- en sluitwerk zelf heeft vaak een keurmerk, dat is het zogenaamde SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) certificaat. SKG is onafhankelijk en heeft een geschillencommissie die bij eventuele klachten ingeschakeld kan worden.

Overigens zijn er 3 gradaties voor wat betreft de inbraak werende eigenschappen: 1 ster is standaard, 2 sterren is zwaar en 3 sterren is extra zwaar inbraak werend. De producent van het hang- en sluitwerk is degene die het certificaat uiteindelijk krijgt, waarbij vooral wordt gekeken naar kwalificaties als sterkte en duurzaamheid van het hang- en sluitwerk.

PKVW

Naast het SKG keurmerk bestaat er ook het zogenaamde PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen). Dit is een keurmerk voor een woning die voldoet aan een aantal eisen voor wat betreft inbraakpreventie en sociale veiligheid. Wanneer de woning aan deze strenge eisen voldoet daalt de kans op een ‘geslaagde’ inbraak aanzienlijk, tot wel 90% wordt gezegd.

Sterk, duurzaam en veilig

De kernwoorden bij de genoemde keurmerken zijn dus veiligheid, duurzaamheid en sterkte.

De slotenmaker heeft veel advies en informatie in huis over welk product te kiezen op het gebied van die kernwoorden. De slotenmaker kan veel informatie geven over het wel of niet voldoen aan de SKG en/of PKVW. Uiteindelijk is het natuurlijk ook de slotenmaker die het hang- en sluitwerk monteert.

Arnhem en omstreken

Slotenservice Arnhem heeft een keur aan slotenmakers die in Arnhem en omliggende regio’s bij alle bovenstaande problemen kunnen helpen.