De eettafel neemt vaak een centrale plek in in de woonkamer. Niet alleen wordt de maaltijd daar genuttigd, ook de krant lezen, huiswerk maken, spelletjes doen of koffiedrinken gebeurt aan tafel. Bij de aanschaf van je eettafel is het daarom belangrijk goed na te denken over wat je er precies mee wilt.

Etentjes met vrienden aan een prachtige eettafel

Wie bijvoorbeeld regelmatig etentjes geeft, zal dolgraag een eettafel met veel zitplaatsen willen. Zodat je niet langer met tafels en stoelen hoeft te slepen, maar vrienden en familie gewoon kunnen aanschuiven. Voor een flinke eettafel moet je natuurlijk echter wel genoeg ruimte hebben. Anders kom je al gauw uit bij kleinere types of tafels met slimme uitklap- of opklapmogelijkheden.

Een moderne of klassieke eettafel?

Niet alleen het formaat van de eettafel moet bij jouw woonsituatie passen, maar ook de stijl, materiaalsoort en kleur. Als je een modern interieur hebt, zal je voorkeur uitgaan naar een tafel die daar bij past. Dan kom je uiteraard thuis met iets heel anders dan je buurvrouw met haar klassieke woninginrichting.

Kies de ideale kleur

En kies je voor hout, metaal, kunststof of steen? Dat heeft natuurlijk vooral te maken met je smaak, maar ook hoe je de tafel gaat gebruiken. Als je een druk gezin hebt of veel aanloop van vrienden, dan kies je waarschijnlijk voor materiaal dat wat stootvaster is. De kleur van de eettafel moet eveneens aansluiten bij jouw interieur en ook daarin is volop keuze. Soms kan je zelf de tafel nog aflakken of bewerken met olie om tot jouw ideale tint te komen.

Bijpassende stoelen bij je eettafel

Vaak zijn bij de eettafel bijpassende stoelen verkrijgbaar. Deze zijn qua stijl, kleur en hoogte precies afgestemd op de tafel. Kies je liever zelf een set stoelen of wil je verschillende stoelen bij de tafel? Dan koop je ze er gewoon los bij. De keuze is aan jou.