Met een keuken wordt vaak niet heel veel ‘spannends’ gedaan. Met andere woorden, in veel gevallen gaat iemand naar een keukenwinkel om daar een mooie keuken uit te zoeken, maar wordt er verder niet al te veel mee gedaan. En dat terwijl keukens juist zo leuk zijn om bijzonderder te maken dan je bij anderen ziet. Het blijft immers een ruimte waar je je waarschijnlijk relatief vaak bevindt. Zeker als je ook in de keuken eet, is dat het geval. Om een keuken wat op te fleuren en uniek en persoonlijk te maken, zijn er twee leuke mogelijkheden als je besluit om behangpapier aan te schaffen. Meer over die ideeën die we kort beschrijven in dit artikel vind je op behangpapier-info.be.

Écht persoonlijk behang gebruiken

Persoonlijk behang vinden, is eigenlijk niet heel erg eenvoudig zou je in eerste instantie zeggen. In de meeste bouwmarkten of bij specialisten zijn namelijk enkel ‘standaard’ rollen te verkrijgen. Toch is er tegenwoordig een erg leuke mogelijkheid. Je kunt namelijk zelf fotobehang laten maken. Wat houdt dat precies in? Zoals de naam al duidelijk maakt, wordt er behangpapier gemaakt van een foto naar jouw keuze. Voor in een keuken is het bijvoorbeeld leuk om wat te doen met een foto van bijvoorbeeld groenten of specerijen. Op die manier creëer je echt die sfeer die bij een keuken hoort. Dus ben je wel eens naar een typische Turkse markt geweest en heb je een mooie foto gemaakt van de authentieke kruiden en specerijen kraampjes, dan is het zeker het overwegen waard om die foto af te laten drukken op behang.

Een muur personaliseren en continu aanpassen

Een tweede idee is het gebruik van magneetbehang. Ja, het bestaat echt, behang dat magnetisch is en jouw en je kinderen dus in staat stelt om er allerlei dingen op te hangen. Zo kunnen de kids hun prachtige tekeningen showen en kun je zelf bijvoorbeeld boodschappenlijstjes en leuke kaartjes tegen de wand aan ‘plakken’. Een magneetwand zorgt ervoor dat je erg flexibel bent, zodat je continu weer wat anders aan de muur kunt hangen. Stem het bijvoorbeeld eens af op het seizoen, of hang elke week wat andere mooie foto’s op. Er zijn mogelijkheden genoeg!