Een woning inrichten, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je beschikt over een kleinere woning is dit nog lastiger, want je moet optimaal gebruik maken van de ruimte die je ter beschikking hebt. Ook wil je de leefruimtes creëren die sfeervol en functioneel zijn. Wij zullen je een aantal handige tips geven om een kleine woning op een zo gunstig mogelijke manier in te richten.

Licht zorgt voor ruimte

Wanneer je gebruik gaat maken van licht is het verstandig om lichte kleuren te gebruiken. Zo lijkt de ruimte een stuk groter. Je kunt de kleuren op alle mogelijke manieren aanbrengen; op de vloer, het plafond of de muren. Het is echter wel een punt dat de kleur niet de overhand moet hebben. Vraag eens een kleurenpallet aan, zodat je een duidelijk beeld hebt van de kleuren die je kunt gaan gebruiken.

Creëer diepte met lagen

Een kleine ruimte heeft weinig diepte. Je kunt hierbij toch een gevoel van diepte creëren door met lagen te werken. Zo kan je bijvoorbeeld een opbergrek plaatsen en hier per laag een andere dimensie aan geven. Ga eens op het internet na of je hier inspiratie voor op kunt doen, want dit scheelt een hoop ruimte en creëert ook nog eens diepte in je woning.

Ruim op!

Het scheelt een hele hoop ruimte wanneer je actief bezig bent met het opruimen van je woning. Wanneer je denkt dat je iets niet meer nodig hebt, is het verstandig om dit weg te gooien of weg te doen. Laat het in ieder geval niet liggen. Zo blijft het liggen en wordt de ruimte alleen maar kleiner en kleiner. Heb je een schuur ter beschikking? Dan kan je hier overbodige spullen stallen die je eigenlijk niet kwijt wilt. Het zit zo: wanneer je spullen een tijd niet meer ziet, is het uiteindelijk ook makkelijker om er afscheid van te nemen.