Als je de tuin ervoor hebt, zijn tuinhuisjes leuk om te hebben. Je kunt ze voor veel doeleinden gebruiken en het geeft iets extra’s aan je tuin. Vooral ruimtegebrek is een goede reden om een tuinhuisje te plaatsen, maar dit is niet de enige reden waarom je er een zou aanschaffen.

Tuinhuisjes voor opslag

Tuinspullen heb je graag dicht bij de tuin. Als je in de tuin aan het werk gaat, wil je niet eerst helemaal naar zolder of de kelder om het tuingereedschap op te halen. Een tuinset is ook veel gesleep, dus als je deze in de winter vlakbij de tuin kunt opslaan, is dat natuurlijk ideaal. Tuinhuisjes zijn een prima opslagplek voor je tuinspullen. Of het nu gaat om je tuingereedschap of om tuinstoelen, je kunt er lekker veel in kwijt. De barbecue wil je ook liever niet in huis hebben en om die in de winter buiten te laten staan is jammer. Met een tuinhuisje heb je al deze problemen in één keer opgelost en je tuin ziet er daarna netjes en opgeruimd uit.

Tuinhuisjes als extra woonruimte

Tuinhuisjes hoeven natuurlijk niet altijd neergezet te worden om spullen in op te slaan. Je zou hier ook een kantoor van kunnen maken, of misschien willen de kinderen er wel lekker in spelen. Als je ‘m goed isoleert kun je tuinhuisjes zelfs als gastenverblijf gebruiken of wat denk je van een lekkere sauna in de tuin? Je zou een tuinhuisje ook als extra zitplekje in de tuin kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als het regent of waait. Je kunt toch lekker gebruikmaken van de tuin, maar je zit droog en uit de wind. Ideaal met een waterige zomer.

Kant en klare tuinhuisjes of zelf maken?

Tuinhuisjes kun je kant-en-klaar kopen, op maat laten maken of zelf maken. In dit laatste geval moet je wel een beetje handig zijn, maar dan heb je wel een uniek huisje. Kant-en-klare huisjes zijn eenvoudiger. Je moet ze nog wel in elkaar zetten, maar daarna heb je een mooi huisje waar je weinig moeite voor hebt hoeven doen.