Het beveiligen van je huis is tegenwoordig zeer belangrijk. Dit komt doordat het niveau van criminele activiteiten in het land (nog) niet aan het dalen is. Wij zullen voor jou een aantal manieren op een rijtje zetten hoe je op een goede en gepaste manier je woning kunt beveiligen. Daarmee ben je verzekerd dat inbrekers buiten blijven en dat je in een veilig huis kan verblijven.

Hang- en sluitwerken

Het aanschaffen van kwalitatief goed hang- en sluitwerk is een vereiste. Dit staat bovenaan de lijst om inbraken tegen te gaan. Deze artikelen moeten altijd voorzien zijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Je moet bij de aanschaf hiervan dus goed op het kenmerk letten. Wanneer een inbreker op pad is, wil deze natuurlijk de klus zo snel mogelijk klaren. Na 1,5 minuut met het slot bezig te zijn, nemen de meeste inbrekers weer de benen, want de pakkans wordt aanzienlijk hoger naarmate de tijd toeneemt. Dit kenmerk moet niet alleen aanwezig zijn op deuren, maar ook zeker op ramen. Veel inbrekers komen via een 1e of 2e verdieping binnen, omdat mensen hier vaak minder aandacht aan de veiligheid besteden. Let hier dus goed op!

Verwijder begroeiing

Wanneer je woning dicht begroeid is, is het voor een inbreker makkelijk om zich te verstoppen. Daarom raden wij je aan om ervoor te zorgen dat de woning goed zichtbaar is, want dit schrikt veel inbrekers in eerste instantie al af. Ook verhoogt dit de sociale controle van je woning. Dus mocht je veel planten en bomen voor je huis hebben staan, probeer dit dan te beperken, zodat inbrekers geen vrij spel hebben.

Systemen

Een huis beveiligen is ook mogelijk met cameratoezicht of alarmsystemen. Dit is tegenwoordig niet prijzig meer en zeer gemakkelijk aan te brengen. Cameratoezicht of draadloze alarmsystemen kun je tegenwoordig verbinden met je laptop, tablet of smartphone. Hierdoor heb je altijd een overzicht van alle gebeurtenissen in en rondom je huis.