De droom van menig keukenprins- of prinses is het hebben van een keukeneiland. Niet langer in je eentje staan koken, maar te midden van familie of vrienden. Een etentje bij je thuis wordt daardoor nog gezelliger, want je kunt gewoon bijpraten terwijl je aan het kokkerellen bent. Ook als je bijvoorbeeld lid bent van een kookclub is een keukeneiland ideaal. Je hebt zeeën van ruimte en kunt allemaal tegelijk aan het werk zonder dat je elkaar in de weg staat. Als je een gezin met kinderen hebt biedt een kookeiland eveneens veel voordelen. Je kunt toezicht houden op de allerkleinsten als je staat te koken of je tieners helpen bij het huiswerk. Je hebt echt quality time met familie en vrienden, en dat terwijl je een maaltijd in elkaar draait.

Inspirerende keukeneilanden bekijken

Een keukeneiland levert niet alleen gezelligheid en heerlijke maaltijden op; het is ook nog eens een lust voor het oog. Het is uit esthetisch oogpunt beslist een aanwinst voor je huis. Door werkbladen van mooie materialen en prachtige details ziet zo’n keukeneiland er bijzonder aantrekkelijk uit. Ook al je fraaie keukenaccessoires komen veel beter tot hun recht, doordat ze goed zichtbaar zijn. Je krijgt direct zin om met je potten en pannen aan de slag te gaan. Het is inspirerend voor eenieder, of je nu dol bent op koken of niet. Koken wordt kokkerellen.

Een keukeneiland voor iedereen

Daar waar een kookeiland vroeger voorbehouden was aan de ‘happy few’ die veel te besteden hadden, is er tegenwoordig voor vrijwel ieder budget wel een keukeneiland te vinden. Het aanbod in stijlen en kleuren is bijzonder groot. Of je nu van modern of klassiek houdt, van strak of veelkleurig, van donkere tinten of spierwit; iedereen kan een kookeiland krijgen dat bij hem of haar past. Je keuken hoeft bovendien niet enorm groot te zijn. Er zijn immers zowel grote als kleinere kookeilanden op de markt.