Schilderwerken dienen regelmatig weer vernieuwd te worden en waarschijnlijk ben je daar goed van op de hoogte. Op dergelijke momenten is het vaak de vraag wat je nu precies wilt. Het is immers de ideale gelegenheid om het een en ander te veranderen. Wat anders dan de standaard witte muren en plafonds die iedereen heeft, is soms namelijk meer dan welkom. Maar wat kun je dan precies doen? Wat zijn nu leuke schildertips om je huis net wat unieker te maken en er meer sfeer te creëren? Dat lees je in dit artikel!

1. Speel met kleuren

Voor de standaard kleuren gaan, is natuurlijk de meest veilige keuze, maar een beetje experimenteren kan geen kwaad. Kies bijvoorbeeld voor een mooie accentkleur en selecteer daarnaast nog een extra begeleidende kleur om op die manier mooie combinaties te maken. Als je deze twee kleuren ook nog eens laat terugkomen is je interieur, mocht dat ook deels aan vervanging toe zijn, dan is het natuurlijk helemaal perfect.

2. Sjablonen gebruiken is weer hot

Daar waar sjablonen op een gegeven moment niet meer zo populair waren, zijn ze nu weer in opkomst. Het kan namelijk erg leuk zijn om mooie patronen te creëren op een muur. Voor deze motieven heb je dus niet eens een vaste hand nodig, waardoor je je niet hoeft af te vragen of je hiervoor wel de juiste kennis en handigheid in huis hebt.

3. Geef het plafond een kleur

Nu kun je jezelf beperken tot het schilderen van muren, maar waarom zou je het plafon niet een mooie kleur geven? Dat kan voor erg leuke effecten zorgen, dus het is zeker het overwegen waard. Denk wel goed na over de kleur, omdat een compleet plafond wel een bepaalde kleur kan uitstralen naar de rest van de ruimte.

4. Werk met structuurverf

Structuurverf kan voor net dat beetje extra zorgen. Geheel gladde muren kunnen namelijk soms wat saai overkomen, en een muur grof en minder strak maken, is daarvoor een leuke oplossing. Bedenk wel dat structuurverf vaak net wat duurder is dan ‘normale’ verf. De schilderwerken prijzen van een complete huiskamer of zelfs compleet huis kunnen daarmee dus wel wat oplopen.