Dé blog voor alles in en rondom het huis

Hoe een woning verkopen?

Het verkopen van een woning lijkt eenvoudig, maar daar komt best nog wel wat bij kijken. Voordat je je een huis gaat verkopen is het aan te raden om je hier in te verdiepen. Om het verkoopproces makkelijker te maken kun je een verkoopmakelaar in de arm nemen die jouw belangen behartigt.

Stappenplan huis verkopen

Bij het verkopen van een woning is het als eerst belangrijk om de verkoopprijs te bepalen. Om een woning snel te kunnen verkopen is een realistische verkoopprijs belangrijk. Een makelaar komt meestal langs om alles te inspecteren, om vervolgens een advies te geven over een vraagprijs die realistisch wordt geacht. Hierna is het belangrijk dat de woning onder de aandacht wordt gebracht. Zonder promotie is de kans klein dat het huis snel wordt verkocht. Een makelaar stelt hiervoor een publiciteitsplan op. Zo wordt bijvoorbeeld een site als Funda.nl ingezet en zal men meestal ook gebruik maken van sociale media. Desgewenst kan er ook geadverteerd worden in lokale of regionale media.

Tijdens een bezichtiging is het belangrijk dat de woning er netjes uit ziet. Probeer dus mankementen te verhelpen. Een makelaar kan tips geven om je woning zo goed mogelijk te presenteren. Meestal wordt de bezichtiging zelf door een makelaar begeleidt. Als eigenaar van het huis is het niet nodig om zelf ook aanwezig te zijn. Na bezichtiging zal de makelaar je altijd verslag uitbrengen.

Onderhandelen

Een makelaar is doorgaans een goede onderhandelaar. Hij of zij weet als geen ander wat hier bij komt kijken. In overleg met de makelaar kun je samen een tactiek bepalen. Als de koop definitief wordt gemaakt, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de koper. Denk bijvoorbeeld over de datum van overdracht en welke spullen er zullen achterblijven in de woning, eventueel tegen een extra bedrag. Hierna kan de verkoopakte worden ondertekend, alsook de notariële stukken.

1 reactie

  1. Aad

    Bedankt voor deze tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑