Dankzij oosterse lampen kun je eenvoudig een fraaie sfeer in je woning creëren. Je waant je direct in oosterse sferen. Er zijn diverse soorten oosterse lampen. Deze lampen worden ook wel Marokkaanse, Turkse en Arabische lampen genoemd. Ze komen overigens oorspronkelijk uit Egypte en zijn ook wel bekend als Filisky lampen. Deze naam is dan weer afkomstig van Filigrain. Dit is een versiering waarbij lichtgaatjes in een patroon worden gemaakt en de gaatjes zorgen voor een prachtig licht. Al eeuwenlang werd deze techniek toegepast in Egypte en doorgegeven aan de nieuwe generatie. In vergelijking met de andere lampen zijn de Egyptische varianten qua kleur het rustigste.

Oosterse lampen online kopen

Deze vorm van verlichten is inmiddels al vele eeuwen oud en oosterse lampen worden ook al vele decennia in Nederland verkocht. Er zijn diverse webshops te vinden die deze fraaie lampen verkopen. Hier kun je terecht voor het kopen van onder meer Marokkaanse lampen, Turkse lampen en Arabische lampen. Eenmaal je een aantal van deze lampen hebt gekocht zul je merken dat je eenvoudig een oriëntaalse sfeer kunt creëren. Welke lampen je hiervoor ook gebruikt. Of dat nu wandlampen, vloerlampen, tafellampen of hanglampen zijn. Ze zullen zeker mooi staan.

Soorten lampen

Doordat er Indiase, Turkse en Marokkaanse lampen verkrijgbaar zijn, heb je veel keus. Denk aan de met glasmozaïeken lampen uit India. Al deze lampen geven een aangenaam en warm gevoel. Bij veel aanbieders kun je ook terecht voor oosterse lampen die met de hand zijn gemaakt. Hierdoor zijn ze wel wat duurder, maar je krijgt er natuurlijk ook kwaliteit voor terug. In veel interieurs zullen ze perfect staan. Je interieur wordt er mystiek van en dat spreekt velen aan. Voorts hebben de meeste lampen een snoer- of wanddimmer. Dankzij zo’n dimmer kun je de lichtsterke aanpassen.