Bij consumenten maar ook bij grote bedrijven is LED verlichting vandaag de dag heel erg populair, zelfs met het prijskaartje dat aan dit soort lampen hangt. LED verlichting is erg in trek door de voordelen die dit soort verlichting voor de consument heeft. Doordat de verlichtingsfabrikanten tegenwoordig veel informatie meegeven, weten de meeste mensen nu welke verlichting zij het beste kunnen kiezen om geld te kunnen besparen, terwijl ze nog steeds een hoge kwaliteit aan verlichting voor huizen en gebouwen hebben.

Misschien weet je nog niet zo heel erg veel van LED verlichting en dan kan het zijn dat je jezelf afvraagt waarom veel mensen voor LED lampen kiezen, terwijl er genoeg andere keuzes zijn die goedkoper dan bijvoorbeeld LED spots zijn. Daarom willen wij je graag informatie over de voordelen van LED verlichting geven.

LED verlichting kiezen: waarom?

LED verlichtingsarmaturen zijn erg efficiënt en wel op meerdere manieren. Dit soort verlichting gebruikt een minder grote hoeveelheid aan energie, wat jou als consument natuurlijk veel geld op je elektriciteitsrekening gaat besparen. Maar dat is natuurlijk nog niet alles, want ook het milieu profiteert van deze efficiëntie mee, omdat de ecologische voetafdruk die de consument achterlaat door LED verlichting te gebruiken een heel stuk kleiner zal zijn. Nog een voordeel van LED verlichting: het wordt niet warm, wat erg voordelig kan zijn als je wilt besparen op bijvoorbeeld airconditioningkosten, omdat de kamer sneller af te koelen is. Dit is vooral voordelig in grote ruimtes waar veel lampen gebruikt worden, zoals op kantoor. En kijken we naar de levensduur van LED verlichting, dan komen we er al snel achter dat dit ook zeer efficiënt is. Deze lampen hoef je een decennium lang niet te vervangen en daarom lijken de lampen misschien duur, maar je hoeft ze helemaal niet vaak aan te schaffen. Op die manier bespaar je veel geld, omdat je niet om de twee jaar nieuwe lampen hoeft te kopen.

Veiligheid van LED lampen

Als we LED lampen met andere verlichting gaan vergelijken, dan zien we dat ze een stuk veiliger zijn, omdat LED lampen (dimbaar) eenvoudigweg niet warm worden. Je zou ze zo ’s nachts aan kunnen laten zonder dat ze eventueel oververhit kunnen raken, terwijl bij andere lampen in datzelfde geval juist wel schade aan de fitting of zelfs brand veroorzaakt kan worden. Dat is dan ook de reden waarom LED verlichtingsarmaturen over het algemeen in gebouwen gebruikt worden waar ze dag en nacht zullen branden. Op deze manier voorkom je dus ook meteen allerlei eventuele branden en andere ongevallen die door middel van oververhitting tot stand kunnen komen.

Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen, zorgt LED verlichting lang niet alleen voor een mooi en degelijk licht, maar haal je er nog veel meer voordelen uit, zoals het besparen op de energiekosten. Kwaliteit, veiligheid en een beter milieu zijn dus allemaal dingen die door LED verlichting tot stand kunnen worden gebracht.