Ben je van plan om je slaapkamer te verbouwen? Dan heb je vast en zeker nagedacht over wat voor een vloer je zou kunnen plaatsen. De vloer is toonaangevend voor de sfeer in een kamer. Een goedkope en duurzame mogelijkheid bestaat uit tapijttegels. Een zachte en warme vloer wanneer je uit bed stapt. Wie wilt dat nou niet? Maar hoe ga je te werk wanneer je zelf een tapijttegel vloer aan wilt leggen.

Tapijttegels leggen: snel en gemakkelijk

Tapijttegels zijn snel en makkelijk zelf te leggen in een kamer. Zorg ervoor dat je een roller hebt om de lijm makkelijk aan te brengen, een meetlint en een stanleymes. Voor de eerste stap moet je ervoor zorgen dat de grond waar je de tegels plaatst goed schoon is. Dit doe je door te vegen en te stofzuigen. Vervolgens kun je met een schuimroller snel en behendig de lijm aanbrengen. Je kunt in het midden beginnen, zodat je niet per ongeluk op de lijm stapt. Je kunt direct aan de gang met het plaatsen van de tegels. Wanneer je een muur bereikt en een tegel niet past, dan leg je de tegel op zijn rug. Met de onderkant naar boven toe. Met een stanleymes kun je dan de tapijttegel snijden, zodat het past. Soms kan een meetlint ook handig zijn voor meer nauwkeurigheid. Afhankelijk van de tapijttegel kan het zijn dat er wat residu blijft kleven aan je mes. Om dit te voorkomen moet je enkel wat afwasmiddel gebruiken op je stanleymes.

De tapijttegel is duurzaam en zacht

Er zijn veel verschillende soorten tapijttegels te krijgen. In allerlei kleuren, soorten en maten. Wist je dat tapijttegels ongelooflijk zacht kunnen zijn? Dan ben je op zoek naar een hoogpolige tapijttegel. Een laagpolige tapijttegel is wat harder en stugger, deze zie je vaak in kantoren en dergelijke. Naast de zachte prijs van tapijttegels in vergelijking met andere soorten vloeren zorgen tapijttegels ook voor goede isolatie van de ruimte en werkt het geluiddempend.