Zonnepanelen bestaan uit aaneengeschakelde cellen die energie opleveren. De zonnecellen zijn gemaakt van silicium en bestaat uit twee lagen met daar tussen in een grenslaag. Als het licht op de cellen valt gaat het fotovoltaisch effect in werking. Het zonlicht wordt opgevangen en omgezet in elektrische energie. Door het schakelen van de cellen bouwen we een bepaald voltage op en met het in serie schakelen van de panelen kunnen we dus zelf bepalen hoeveel volt en wat we nodig hebben om aan uw behoefte aan energie te voldoen.

Het verschil tussen Mono en Poly Zonnepanelen

Poly en Mono-kristallijn zonnepanelen worden beide uit de zelfde grondstoffen gemaakt, namelijk siliciumzand. Bij het stolproces van de Poly-kristallijn ingots van vloeibare naar vaste vorm laat men het silicium gewoon stollen zonder extra handelingen. De kristallen blijven dan kris kras door elkaar liggen. Bij het proces van Mono-kristallijn gaat men de polarisatie van de kristallen beïnvloeden tijdens het stollen zodat de kristallen allemaal dezelfde kant op komen te liggen. Het voordeel daarvan is dat de mono-kristallijne cellen iets meer meer stroom opwekken en beter tegen hoge temperaturen kan. De panelen met mono cellen zijn dus ook iets duurder dan de poly panelen.

Het oog wil ook wat

Omdat kwaliteit niet alleen te maken heeft met het product maar ook zeker het esthetische van de installatie bieden sommige bedrijven heel vaak de geheel zwarte zonnepanelen aan, het geeft een dak vlak veel meer rust dan de blauw / witte zonnepanelen en geeft zo een stukje meerwaarde aan het dak. De all-black zonnepanelen zijn uitgerust met zwarte mono-cellen op een zwarte backscheet en een aluminium zwarte omlijsting.

Terugverdientijd/ rendement

In de meeste offertes staan grafieken en tabellen over de investering die u doet tegen over de energie kosten. Deze berekeningen worden gemaakt op basis van zonuren en is gemiddeld 1550 uur over de afgelopen 20 jaar. De productie factor is dan minus verlies van de perfecte ligging/kabel verlies.