De houten parketvloer heeft langzaam zijn weg ontdekt naar de nederiger woningen. Het is zelfs op een punt gekomen dat er nu niet alleen parket leverbaar is voor salon, slaapkamer en keuken, maar zelfs in de fitnessruimte vind je tegenwoordig een parketvloer. Dit type vloer is gepast voor zulke faciliteiten, zoals een fitnessruimte, omdat het veel kan weerstaan.

De Houten Parket Vloer

Een hardhouten parketvloer is eigenlijk gecreëerd van delen van tropisch hardhout dat is gesneden in vierkanten en gemaakt in geometrische patronen. Er zijn heel veel gevarieerde ontwerp-opties als het gaat om een massief hardhouten parketvloer. Deze mogelijkheden behelzen o.a. het laminaat, het massief parket, bamboe, lamelparket en mozaïek. De sortering van houten vloeren zijn bijvoorbeeld gecreëerd van kersenbomen, esdoorn, eik, beuk en overige soorten hout.

De voordelen:

De aanleg van een parket in uw appartement brengt een groot aantal voordelen met zich mee naast de esthetische verschijning die het met zich meebrengt. De hardhouten vloeren kunnen vrij goed worden gereinigd en is duurzamer tegen vlekken en morsen. Het heeft ook milieuvoordelen ten opzichte van bepaalde andere vloersystemen die synthetische van aard zijn en versus het gebruik van tapijten. Parket is ook licht te verzorgen. Zodra de vloer tekenen van beschadiging vertoont, kan het worden hersteld door toepassing van licht schuren en daarna opnieuw lak of olie aanbrengen.

De vraag naar parketvloeren

Er is nu een grote vraag naar prefab parket. De meeste bewoners zijn op zoek naar parket geproduceerd van beukenhout, dat is de meest populaire houtsoort gebruikt voor dit type vloer en wordt doorgaans de preferentie boven de eik. Deze prefab houten parketvloeren zijn nu beschikbaar met oppervlakken die worden gewaxed of met een basis olie afgewerkt. Dit komt omdat de fabrikanten beogen deze houten vloeren zo te maken dat ze eenvoudig kunnen worden verzorgd en zo krasvrij als kan zijn. Thans kiest consument veelvuldig voor een houten parketvloer die wordt geleverd in lichte kleurcombinaties.