Een slaapkamer is pas echt af met een goede garderobekast. Ze zijn er te kust en te keur en de keuze hangt af van je persoonlijke situatie. Wie veel kleding heeft zal snel kiezen voor een flinke kast of zelfs meerdere, terwijl iemand met een beperkte garderobe toekan met één kleine. En hoeveel geld heb je over voor een garderobekast? Wie veel wil besteden zal met een andere kast thuiskomen dan iemand met een kleiner budget.

Ruimte optimaal benutten met een garderobekast

Natuurlijk speelt ook de beschikbare ruimte een grote rol. Als je slaapkamer aan de krappe kant is, zal je kiezen voor een minder grote garderobekast of één die alle beschikbare ruimte optimaal benut. Te denken valt aan een ombouw om het bed of een heel hoge kledingkast tegen de volle hoogte van de muur. Daarnaast zijn er kasten die zelfs de ruimte boven de deuren of onder het bed benutten. Voor wie een ruimer bemeten slaapkamer heeft, zijn de mogelijkheden uiteraard wat groter en is de garderobekast vaak niet alleen een opbergmeubel, maar het pronkstuk van het slaapvertrek.

Handig indelen van een garderobekast

De indeling van de kast is eveneens van groot belang. Wie zijn kledingstukken bij voorkeur ophangt, zal een andere garderobekast kiezen dan iemand die zijn kleding opgevouwen opbergt op legplanken, of iemand die veel laatjes handig vindt. Ideaal is het natuurlijk als je de ruimte in de kast zelf kunt indelen.

Prachtige garderobekasten

Het uiterlijk van de kledingkast is verder vaak een doorslaggevende factor bij de aankoop ervan. Kies je voor hout, kunststof of wellicht zelfs metaal? Wat voor kleur past er bij het interieur van je slaapkamer? Wat voor grepen of knoppen vind je mooi? Wil je een spiegel in of op je kledingkast? Gelukkig is het aanbod aan prachtige kasten groot en zal je er ongetwijfeld een vinden die past bij jou.