Door het gebruik van donsdekens vergeten we wel eens hoe leuk een sprei kan zijn. Ook al hebben hoezen voor donsdekens heel leuke kleuren en prints, je kan bij deze hoezen enkel met katoen of flanel werken. Veel meer mogelijkheden zijn er niet. Een sprei daarentegen geeft veel meer mogelijkheden, is stijlvol en maakt het bed écht af!

Welke soorten spreien zijn er zoal?

Een sprei is er in vele kleuren, tekeningen en dessins. Je kan dus spelen met kleuren die aansluiten bij de rest van de inrichting. Bij een witte slaapkamer kan je bijvoorbeeld een eveneens witte plaid kiezen. Anderzijds kan je een totaal andere, contrasterende kleur kiezen. Daarenboven bestaan er spreien in alle soorten stoffen. De katoenen exemplaren zijn het meest geschikt voor warmere nachten. Is de sprei écht te warm, dan kan je deze gebruiken als overtrek voor een leuke zetel. Bij de plaids in wol heb je vele kwaliteiten. De warmte van de sprei hangt af van het soort wol. Schapenwol geeft bijvoorbeeld minder warmte dan de duurdere mohair- en cashmerewol. Nog duurder maar nog beter is de alpaca- en merinowol. Deze schapen zijn bestand tegen strenge winters en geven super kwaliteitswol.

De combinatie van een sprei met accessoires

Het prettige aan een sprei is dat je ze kan combineren met matjes, kussens of andere accessoires. Zelfs je pantoffels of badjas kan je in dezelfde tinten als je bedsprei gaan kiezen. Op die manier krijg je een stijlvol en leuk ogend geheel. Let er bij de aankoop van een plaid op dat er kussenslopen bij zijn. Je kan deze kussens gebruiken als extra versiering voor bijvoorbeeld een leuke fauteuil in de slaapkamer.

Tot slot kunnen we vermelden dat spreien en dekens terug in zijn. Onze slaapkamer is niet enkel een kamer om in te slapen, maar we willen er ook gezelligheid in creëren. Een sprei is daarvoor ideaal!