Droom jij er al tijden van om je huis te verbouwen? Misschien een kleine aanbouw, of een complete renovatie? Dan ben je vast al tegen de bijkomende kosten aangelopen. Verbouwingen zijn duur en het inhuren van een externe architect is daarbij helaas geen uitzondering. Hoe pak je dit aan?

Gelukkig kun je tegenwoordig gebruik maken van de diensten van Doris. Doris is een online architectenbureau dat gevestigd is in Utrecht. Middels een paar simpele stappen kan je hier een aanvraag indienen, waarbij je kunt kiezen uit drie verschillende pakketten: verbouwing, aanbouw of nieuwbouwprojecten. Hierdoor heb je van tevoren een overzichtelijk en transparant overzicht van de kosten die je hiervoor maakt.

Interne verbouwing

Als je een deel van je woning wilt verbouwen, bijvoorbeeld de zolder, slaapkamer of keuken, dan moet je er goed over nadenken hoe je dit aan wilt pakken. Een toegankelijk architectenbureau als Doris kan hier goed bij helpen.

Bij Doris kan je online een ontwerp aanvragen voor de ruimte waaraan je graag iets zou willen veranderen. Zij sturen je hierop een bericht om dit te bevestigen en te overleggen welke gegevens ze nog meer van je nodig hebben. Hierna gaan ze aan de slag om twee opties op maat te verzorgen. In een hierop volgend telefonisch overleg worden deze opties besproken, waarna een ontwerp helemaal aangepast wordt aan jouw wensen.

Externe verbouwing

Ook voor een externe verbouwing ben je bij Doris aan het goede adres. Naast de kleinere verbouwingen, helpt Doris ook bij de conceptualisatie van externe verbouwingen. Of het nu gaat om een nieuwe aanbouw, carport, garage, erker of opbouw. Bij Doris kan je online een ontwerp aanvragen voor de externe verbouwing die je voor ogen hebt. De eerste stap is het doen van een online aanvraag, welke per e-mail wordt beantwoord. Mocht het nodig zijn, dan zul je daarna nog gevraagd worden om de ontbrekende gegevens aan te vullen.

Als alles binnen is, gaan de architecten van Doris aan de slag om binnen twee dagen twee passende opties op te kunnen leveren. Hierop volgt een telefonisch overleg, om de opties door te nemen en uiteindelijk een ontwerp helemaal uit te werken. Uiteindelijk ontvang je een op maat gemaakt 3D ontwerp waarmee je zo naar de aannemer kunt gaan.

Nieuwbouw

Gaan jouw woonwensen nog een stapje verder, en wil jij zelf je eigen huis (laten) bouwen? Dan biedt optie drie van Doris nog meer mogelijkheden. Hierbij kan je, in samenwerken met de architecten van Doris, een ontwerp opstellen voor je eigen huis.

Nadat je bij Doris een ontwerp hebt aangevraagd, neemt een van de architecten contact met je op. Dit om nog even goed duidelijk te krijgen wat precies je wensen zijn, maar ook om alle documentatie compleet en duidelijk te krijgen. Als de aanvraag aan beide kanten akkoord is, gaat de architect aan de slag en ontvang je binnen twee dagen twee opties.

Via een telefonisch overleg worden deze opties besproken, waarna een definitief ontwerp wordt gekozen. Aan de hand van het eerdere overleg worden er een analyse van het kavel en een volumestudie gemaakt. Als je hiermee akkoord gaat stuurt Doris ook nog een schematische plattegrond en 3D-visualisatie.

Online architect is voordeliger

Door online te werken kan Doris goedkoop blijven, een stuk goedkoper dan een traditionele architect. De diensten van Doris zijn hierdoor voor iedereen toegankelijk en op maat te bestellen. Je doorloopt hierbij altijd vier stappen die er als volgt uitzien:

  • Kies een budget en lever online de bestanden, zoals foto’s van het pand of inspiratiebeelden van wat je voor ogen hebt, aan.
  • De architect neemt contact op voor een telefonisch consult.
  • De architect gaat aan de slag met je wensen en levert twee mogelijke opties aan voor je verbouwing.
  • Hierop volgt wederom een telefonisch consult om met je te overleggen, waaruit een definitief ontwerp voortkomt.

Op deze manier weet je als klant altijd waar je aan toe bent, en kom je niet voor verrassingen te staan. Benieuwd naar eerdere projecten van Doris? Bekijk dan zeker eens de website.