Om de isolatie van je woning te verbeteren, kan het raadzaam zijn om je huidige glazen te vervangen voor dubbel glas. Dubbel glas houdt meer warmte in je woning, waardoor je minder energie hoeft te verbruiken voor het opwekken van warmte via de centrale verwarming. Enerzijds bespaar je hiermee op de energierekening, anderzijds draag je bij aan een verbetering van het milieu. Dubbel glas kan je laten zetten door een glaszetter, maar ook zelf installeren. In dit artikel geven we je een kort stappenplan van de mogelijkheden om dubbel glas zelf te plaatsen. Mocht je nog geen of nauwelijks ervaring hebben met dergelijke klussen, dan is het verstandiger om de hulp van Leidenglaszetter.nl in te schakelen.

Stappenplan voor het installeren van dubbel glas

Het installeren van dubbel glas bestaat uit vier verschillende fases, namelijk: meten, dubbel glas lossnijden, schoonmaken en dubbel glas plaatsen. Eerst meet je de juiste maat op, zodat het glas het goede formaat heeft om geplaatst te worden. Zorg ervoor dat het glas iets breder en hoger is dan je wellicht gemeten hebt, omdat het glas nog iets zakt in de sponning van het kozijn. Het is afhankelijk van de diepte van de sponning hoeveel centimeter je meer dient af te meten.

Zorg er vervolgens voor dat de oude kit in/op het kozijn verwijderd is, zodat het glas straks eenvoudig geplaatst kan worden. Ook de glaslatten moeten worden losgehaald om het dubbele glas te kunnen plaatsen. Probeer het oude glas heel te houden om glasscherven te voorkomen. Maak tot slot het kozijn en de sponning van het kozijn goed schoon.

Nu is het zaak om het nieuwe dubbel glas in het kozijn te plaatsen. Leg hiervoor eerst twee kunststof blokjes neer waarop de ruit straks komt te staan. Zo voorkom je dat de ruit lek raakt en er vocht onder de ruit komt. Kit de ruit tot slot vast aan het kozijn.