Ben je een fan van design meubels? Wellicht heb je al eens van de Barcelona chair gehoord. Dat is een stoel met een prijskaartje. Een Barcelona chair kost zo veel, omdat het om handwerk gaat. Er zit dus veel productietijd in en die tijd, net als het materiaal van hoge kwaliteit, moet men uiteraard terugverdienen. Daarom zul je de stoel ook niet bij veel mensen tegenkomen. Vooral vermogende mensen zullen zich zo’n stoel kunnen veroorloven. Natuurlijk kun je een replica nemen, maar het spreekt vanzelf dat die niet te vergelijken is met een originele stoel.

Historie van de Barcelona chair

Het gaat hier niet om zomaar een stoel, hij kent een complete historie. De eerste, originele, Barcelona chair werd een kleine eeuw geleden voor een expositie van prestige gemaakt en was voor de Spaanse koning bedoeld. Dat is voor een belangrijk deel waarom de stoel heden ten dage nog steeds populair en prijzig is. De productie van de stoel is tijdrovend en stel je eens voor hoe lang het duurt om alleen al de kussens te stikken. Je moet dan denken aan zo’n 30 uren. Maar dan heb je wel een geweldig comfortabele stoel. De kussens hebben een dikte van tien centimeter en de bekleding bestaat uit anilineleer. Bij de originele stoelen ging het om wit geitenleer, maar tegenwoordig is er een zeer ruime keus aan kleuren.

Waar te koop?

Een Barcelona chair kan men kopen bij winkels die voornamelijk design meubels te koop hebben. Bijvoorbeeld een exclusieve meubelzaak, maar er is weinig kans dat je zo’n stoel zult aantreffen bij een meubelboulevard. Je zult dan echt bij een speciaalzaak moeten zijn. Er zijn online ook namaak exemplaren te koop. Deze zijn aanzienlijk goedkoper, maar je hebt dan natuurlijk niet de kwaliteit van de echte originele Barcelona chair.