Waarschijnlijk wil je meteen een schuurmachine kopen, maar heb je wel eens gedacht aan het huren van schuurmachines? Het klinkt misschien raar, want waarom zou je een schuurmachine huren? Deze vraag is nog helemaal niet zo gek. Hieronder zullen drie redenen worden beschreven, welke duidelijk maken waarom je soms beter kunt kiezen voor huren. De drie redenen kunnen ook wel worden omschreven als drie factoren die invloed hebben op het wel of niet huren van een schuurmachine. Laten we beginnen met frequentie van de werkzaamheden.

Lage gebruiksfrequentie

Wanneer je van plan bent om een schuurmachine voor een enkele klus te gaan gebruiken, dan is huren verstandig. Deze situatie kan voorkomen wanneer je kleine, maar toch noodzakelijke klussen moet uitvoeren. Vaak gaat dit gepaard met een eenmalige verbouwing of kortlopend project. Let op! Het is belangrijk dat de werkzaamheden maar één keer worden verricht. Alleen dan zal het huren van een schuurmachine goedkoper zijn dan kopen.

Hoge kapitaalinvestering

Bij betonschuurmachines of stationaire schuurmachines kun je denken aan hoge kapitaalinvesteringen. Het zou dan niet al te verstandig zijn om in deze situatie een schuurmachine te kopen. Mits je deze natuurlijk vaker gaat gebruiken. Bijvoorbeeld als zzp’er of omdat je een eigen bedrijf hebt. Toch is dit niet bij iedereen het geval. In dat geval is het beter om deze machine voor een korte tijd te huren, zodat je grote investeringen voorkomt.

Hoge kwaliteit benodigd

Een 3e punt die een beetje gepaard gaat met de vorige factor is de benodigde kwaliteit. Soms zijn de werkzaamheden zo specifiek dat er een hoogstaande kwaliteit wordt gevraagd. Deze kwaliteit kan maar door een beperkt aantal producten worden geleverd. Je kunt het al wel raden dat de prijs dan ook niet al te laag zal uitvallen. Je hebt hier dan eigenlijk te maken met alle drie de factoren. Juist in deze situatie is het huren van een schuurmachine een verstandige keuze.