Ongeveer een derde van je leven bestaat uit slapen. Wanneer je daar bij stil staat, realiseer je pas hoe belangrijk je bed en slaapkamer eigenlijk zijn. Vaak is de slaapkamer een sluitpost als het gaat om wooninrichting maar misschien is dit niet zo verstandig. Een goede nachtrust heeft tenslotte veel invloed op je wakkere leven. Immers, wat is er niet vervelender dan slecht slapen? Een boxspring kan hier de oplossing bieden.

De basis: het matras

Je wilt natuurlijk dat je bed en slaapkamer er mooi uitzien. Toch is je matras de basis van een goede nachtrust. Sommige mensen houden van een zachte matras en anderen willen juist graag een stevige. Een boxspring heeft een unieke samenstelling waardoor het beide kan leveren. De pocketveren zorgen voor een stevige ondersteuning terwijl de bovenste matras juist zacht en comfortabel is. Zo geeft een boxspring je de steun die je nodig hebt terwijl geen last hebt van een harde matras.

De samenstelling van een boxspring

Vaak kan je een boxspring samenstellen en de verschillende onderdelen zijn dan ook aanpasbaar. Het bed bestaat uit een hoofdbord, een potenset, twee of drie matrassen, en het frame. De beide matrassen zijn het topdekmatras en de pocketvering matras. Bij een tweepersoonsbed zijn dit soms twee losse pocketveringmatrassen. De boxspring is het onderstel waarin een stevige binnenvering verstopt zit.

Alle mogelijkheden

Het is mogelijk om allerlei soorten hoofdborden te hebben, van heel basic tot klassiek. Het hoofdbord kan van hout zijn maar kan ook uitgevoerd worden met een mooie kussen-look. Ook zijn er verschillende potensets die zowel vierkant als rond kunnen zijn en van hout of metaal. Bij de duurdere versies is het mogelijk om de boxspring in allerlei standen te zetten door middel van een afstandsbediening. Dit gebeurt nagenoeg geluidloos. Heerlijk slapen zal met zo’n bijzonder bed vast geen probleem meer zijn.