Ja, de tijd is gekomen, je hebt de sleutel voor je nieuwe huis en je mag eindelijk verhuizen. Nu begint de hel: het inpakken van ál je spullen. Hoe begin je ermee? Hoe zorg je dat alles geordend blijft en dat niets stukgaat? In dit artikel kun je een aantal lifehacks lezen die je hopelijk veel hulp bieden met het verhuizen.

Organiseren

Het is belangrijk dat je alles goed en stevig inpakt zonder dat spullen door elkaar gaan. Koop daarom wat watervaste zwarte stiften en schrijf daarmee op dozen of de inhoud breekbaar is. Zorg er ook voor dat je kamer voor kamer doet, en niet eerst een doos in de badkamer, dan een doos in de woonkamer en dan weer eentje in de slaapkamer: dan raakt het ongeorganiseerd. Geef elke doos bovendien een nummer. Maak 1 grote lijst en schrijf daar uitgebreid op welk nummer bij welke kamer hoort en wat erin zit. Bijvoorbeeld: Doos 1 – woonkamer – dvd’s vroeger. Zo hoef je op de doos alleen maar het nummer te zetten.

Inwikkelen

Let goed op fragiele spullen en wikkel ze in met bubbeltjespapier of keukenrol. Zorg ervoor dat je goed op de doos schrijft dat het fragiel is. Zorg er tevens voor dat je geen zware breekbare spullen op lichte breekbare spullen zet. Dan zal het uiteindelijk immers nog steeds kapot kunnen.

Stomen

Ga je verhuizen en neem je je kleden en gordijnen mee? Breng ze naar de stomerij. Dit scheelt én opbergruimte én ze worden een keer helemaal gereinigd, voordat je in een schoon nieuw huis gaat wonen. Zo blijven je spullen mooi en raken de gordijnen niet gelijk gekreukt als ze maar in de doos zitten te wachten.

Plannen

Het aller-, allerbelangrijkste is dat je zorgt voor een goede planning. Wanneer je een goede planning hebt, ben je op tijd klaar en krijg je geen stress voordat je de sleutel moet inleveren. Desnoods reken je vrienden en familie mee die je kunnen meehelpen met het inpakken. Maak zeker even een checklist, zodat je zorgt dat je niets vergeet en check grondig of je niets hebt achtergelaten in je huis.

Veel succes met verhuizen en als je nog meer tips nodig hebt, kijk dan even op woonkanjer, want daar vind je allerlei handige tips terug!