Verhuizen staat meestal gelijk aan een chaotische en drukke tijd. Het is dan ook handig om een aantal tips te hebben waarmee je het overzicht weet te bewaren en de verhuistijd zo goed mogelijk doorbrengt. Er zijn 5 belangrijke tips die je een heel eind mee op weg helpen. In dit artikel komen ze aan bod en wordt uitgelegd waarom het belangrijk is rekening te houden met deze verhuistips. Verhuisfirma VSNM heeft een aantal tips voor je opgesomd.

Tip 1: de voorbereiding

Een goed begin is het halve werk gaat ook hier op. Begin op tijd met de voorbereiding en doe dit georganiseerd. Het makkelijkste is dit te behalen aan de hand van een lijst. Hierop kan het volgende staan:

  • Ben je niet de eigenaar van de woning waar je uit vertrekt? Verwittig de eigenaar bijtijds, namelijk zo’n drie maanden van tevoren
  • Regel een bestelwagen of een verhuisbedrijf en vraag aan de gemeente om een parkeerplaats vrij te houden
  • Denk aan het afsluiten en beëindigen van gas, water, licht, internet, kabel etc.
  • Verwijder jouw naam van de deur en brievenbus en neem contact op met het postkantoor om ervoor te zorgen dat post automatisch op jouw nieuwe adres komt

Verhuistip 2 tot en met 5

  • Wees voorzichtig met het verhuizen van huishoudapparaten. Naast het feit dat ze lastig te verplaatsen zijn, kan er in bepaalde apparaten, zoals een wasmachine, nog water zitten. Zorg ervoor dat je deze geheel leeg laat lopen alvorens deze te verplaatsen.
  • Belangrijke voorwerpen kun je het beste apart inpakken. Het kan zijn dat bepaalde voorwerpen beschadigen of kwijtraken tijdens de verhuizing; bewaar deze apart om dit te voorkomen. Belangrijke documenten kun je nodig hebben tijdens de verhuizing. Deze kwijtraken is nog vervelender, dus ook hier geldt: apart vervoeren.
  • Pak verstandig in. Je kunt beter niet elektrische apparaten in één doos doen en de snoeren in een andere. Wanneer je deze later weer bij elkaar moet zoeken, ben je veel kwijt tijd. Zo moet je ook over andere zaken nadenken; ga georganiseerd te werk.
  • Meteen nodig. Er zijn zaken die kunnen wachten, maar er zijn ook zaken die je meteen nodig hebt na de verhuizing. Denk goed na welke voorwerpen onmiddellijk nodig zijn en welke niet en reserveer hier een aantal dozen voor die je markeert; meteen nodig.

Bronvermelding: VSNM Verhuizingen