Het kopen van een huis is niet zomaar een aankoop. Het is een aankoop die voor een aantal jaar belangrijk zal zijn, omdat normaal gesproken het huis jarenlang door dezelfde persoon/personen wordt bewoond. In dit artikel hopen wij je op een aantal gebieden te informeren over de gang van zaken in het aankoopproces van een huis. Wij zullen de voorbereidingen, het zoeken en de makelaar doornemen.

Voorbereidingen

De voorbereidingen bij de aanschaf van een nieuw huis zijn zeer belangrijk. Je moet je eigen wensen en behoeften in beeld brengen, zodat de zoektocht naar je droomhuis een stuk makkelijker wordt. Er zijn een aantal aspecten waarin je de keuze moet gaan maken voor je huis; de regio, de buurt, het type woning, de bouwstijl, het aantal kamers, wel of geen tweede toilet, een tuin, een eigen parkeerplaats en wel of geen bad. Dit zijn een aantal eisen waaraan je droomhuis wel of niet moet voldoen.

Zoeken

Het zoeken naar een geschikte woning is nog knap lastig. Er zijn tal van grote websites waar woningen zijn te vinden. De meest gebruikte sites zijn; funda.nl, jaap.nl, zoekallehuizen.nl en huislijn.nl. Het zoeken op internet is voor de consument het makkelijkst. Zij hebben in één oogopslag een duidelijk beeld van het aanbod van de huizen die aansluiten op hun wensen en behoeften.

Het is natuurlijk ook altijd een optie om binnen je eigen netwerk op zoek te gaan naar iemand die zijn of haar huis te koop heeft. Dit is op het gebied van onderhandelen een stuk makkelijker. Ook zijn er altijd vrienden of kennissen die je willen helpen bij het zoeken naar een huis.

Makelaar

Het is handig voor een onervaren consument om een makelaar in de hand te nemen. Je kunt de volledige aanschaf van de woning aan de makelaar overlaten, maar je kunt ook deelgebieden aan de makelaar geven. Dit is tegenwoordig erg populair, want het is financieel aantrekkelijk en niet bij iedere stap heb je een makelaar nodig.

Heb je een makelaar in Rosmalen nodig? Neem dan een kijkje op de website.