Het is je vast wel eens overkomen: buiten valt het regenwater met bakken uit de hemel, maar ook binnenshuis stroomt het water langs de muren. Dit is natuurlijk een nachtmerrie die je hoopt niet vaak mee te maken. Een daklekkage zorgt namelijk niet alleen voor wateroverlast, maar ook nog eens voor erg veel schade in je woning. Je wilt dit uiteraard zo snel mogelijk verhelpen!

Daarom vertellen wij je in dit artikel wat de oorzaak is van de meeste daklekkages en hoe je de lekkage op korte termijn kunt laten verhelpen met de hulp van een loodgieter.

Oorzaak daklekkages

Een daklekkage kan meerdere oorzaken hebben. Een lekkage kan bijvoorbeeld ontstaan door invloeden van buitenaf, zoals een omgevallen boom tijdens een storm. Ook kun je een daklekkage krijgen door een kapotte regenpijp of dakgoot. De meest voorkomende oorzaak van een daklekkage is echter het niet goed onderhouden of loslaten van lood- en zinkwerk. De volgende vraag is natuurlijk hoe je een daklekkage kunt verhelpen.

Opsporen en repareren daklekkage

Schakel in het geval van een daklekkage direct een loodgieter in om de schade aan je woning zo ver mogelijk te beperken. Allereerst zal de loodgieter de daklekkage moeten opsporen. Vaak is de plaats waar het water naar beneden kom, niet de plaats waar het lek zich bevindt. De loodgieter kan door middel van verschillende lekdetectiesystemen de bron van de lekkage opsporen en een plan bedenken hoe hij deze lekkage vervolgens kan oplossen. In sommige gevallen is het een kwestie van een kleine reparatie. Bij andere lekkages moeten er toch meer drastische maatregelen genomen worden en moet wellicht een deel van de dakbedekking worden vervangen. De loodgieter zal er in ieder geval voor zorgen dat je zo snel mogelijk weer in een droog huis verblijft.

Heb je een daklekkage en ben je met spoed op zoek naar een loodgieter? Kijk dan snel op loodgieters.nl en kom in contact met een loodgieter bij jou in de buurt.