Een renovatie is een gedeeltelijke vernieuwing of een bestaande plek opnieuw maken. Ben je van plan om jouw huis te renoveren? De gemiddelde levensduur van een nieuw huis is 55 jaar of langer. Maar dat wil niet zeggen dat je na 55 jaren jouw huis moet laten renoveren. Wij raden je aan om jouw woning om de 15 tot 20 jaren te laten renoveren. Maar welke elementen van een huis moet je zeker tijdens een renovatie laten nazien. Hier helpen wij jou met een lijst van wat je zeker moet meenemen tijdens de renovatie.

1. Loodgieterswerkzaamheden meteen laten doen

Als je je badkamers gaat upgraden, zorg er dan voor dat je sanitair de toenemende druk en gebruik kan verdragen. Het repareren van lekkende armaturen, beschadigde vloeren en onjuiste ventilatie resulteert in lagere waterrekeningen. Als ze niet worden gerepareerd kan je in ernstige problemen raken. Want de nieuwe of grote badkamer moet de capaciteit aan kunnen. Hier vind je beste loodgieter in Rotterdam. Zelfs als je geen nieuwe badkamer maakt, is het altijd goed om tijdens een renovatie de huidige leidingen te laten controleren. Zo kun je ook verstoppingen vroegtijdig ontdekken. Ook voor verstoppingen in Rotterdam is er een professionele loodgieter 24/7 beschikbaar voor je.

2. De gasinstallatie

Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht is het altijd goed om de gasinstallatie meteen te laten controleren. Je weet maar nooit hoe de vorige eigenaar de installatie heeft gedaan. Zo ben je ook veilig tegen brand en kom je niet in gedrang met de verzekeringsmaatschappij.

3. Laat de deuren, ramen en sloten nazien

Tijdens een renovatie is het belangrijk dat je de deuren, ramen en de sloten meteen laat nazien. Het is voor je eigen veiligheid. Zelf bij een uitbreiding plaats je een nieuwe deur en ramen. Het is dus verstandig om meteen de huidige deuren en ramen te laten controleren. Wanneer het aan een vervanging toe is kan je die meteen doen.

4. Verwarmingssystemen

Als jouw verwarming en airconditioning een probleem vormen, beslis dan of een volledige vervanging of een tijdelijke oplossing in orde is, afhankelijk van wat je wilt en jouw budget. Het bieden van een comfortabele omgeving staat voorop bij het genieten van jouw huis. Een defecte airconditioner bevordert schimmel die ongezond is voor jou en jouw gezin en duur is om te herstellen. Denk eerst goed na voor je een beslissing neemt.

5. Het dak

Wanneer je besluit om het heel huis te renoveren, is het dak absoluut niet te vergeten. Klim naar boven en bekijk de status van het dak samen met de aannemer. Het kan zijn dat het dak een verfbeurt nodig heeft of gewoon schoongemaakt moet worden. Wat ook heel veel voorkomt is dat het dak lekkages heeft. Deze lekkages moeten vroegtijdig verholpen worden, anders heb je grote kosten die je te wachten staan. Als je problemen hebt met het dak, adviseren wij je om onmiddellijk te handelen. Het uitstellen van jouw beslissing of wachten op de grote renovatie beurt van het huis, kan leiden tot aanzienlijk hogere kosten als gevolg van bijvoorbeeld mogelijke lekkage en schimmelschade in jouw huis. Het is altijd beter om te handelen voordat het te laat is.