Sinds honderden jaren worden mensen geschilderd. Het werk van Rembrandt, Renoir, van Gogh of Gauguin is voor veel mensen welbekend. Zij staan dan ook bekend als de meest gerenommeerde schilders van de afgelopen eeuwen. Dankzij de opkomst van nieuwe print- en druktechnieken heeft de schilderkunst de afgelopen jaren aan populariteit verloren. Door de opkomst van nieuwe diensten, waaronder printservices en thuisprinters werd het steeds makkelijker om een eigen print te (laten) produceren en in de woonkamer op te hangen. Dit ongeacht welk formaat. Opvallend is dat de authentieke schilderkunst weer aan populariteit aan het winnen is. De vraag stijgt en het aanbod wordt breder / diverser.

Meer behoefte aan authenticiteit

De reden dat handgeschilderde schilderijen aan populariteit toenemen heeft waarschijnlijk te maken met een stijgende behoefte van mensen naar pure / authentieke producten. Kunst en ambachten worden steeds meer gewaardeerd; een handgeschilderd portret in je woonkamer of een handgeschilderd landschap in de slaapkamer is dan ook een schitterende en unieke aanvulling op je woonstijl. Het laat zien wie je bent en waardoor je je laat inspireren. Dit vanuit schilderij waar er maar één van in zijn soort is.

Van ‘voor high-society’ naar ‘voor iedereen’

Waar het in het verleden enorm kostbaar was een eigen portret of schilderij te laten produceren, is een handgeschilderd schilderij steeds betaalbaarder. Via bijvoorbeeld mijnschilderij.com is te zien dat een schilderij al vanaf € 160,00 verkrijgbaar is (formaat 30 x 40 cm). Dit kan oplopen tot bijvoorbeeld een familieportret op grootformaat (120 x 180 cm) voor ca. € 800,00. Dankzij een efficiënte productie in het buitenland en slim transport naar Nederland wordt hierdoor kunst voor iedereen beschikbaar.