Huizentoppers.nl

Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Badkamer inspiratie

Spetterende badkamer ideeën: de wastafel

Je badkamer opvrolijken kan op verschillende manieren. Een mooi nieuw zeepje met een bijzondere vormgeving of een luxe zeeppompje geven je wastafel een iets ander uiterlijk. Hetzelfde geldt voor een leuk douchegordijn of nieuwe zachte handdoeken in je badkamer. Voor grotere veranderingen is een nieuwe wastafel ook een goed idee.

Waskommen in een badkamer

Wastafels zijn tegenwoordig vaak bijzonder vormgegeven. Zo kan je een wastafel als een soort schaal bovenop de wastafelkast hebben staan. Dit lijkt tegelijkertijd chique en klassiek. Deze wastafels worden ook wel waskommen genoemd. Voor een modernere uitstraling zijn er ook strakkere designs. De wasbak kan bijvoorbeeld vierkant met een brede rand zijn of juist diep met een dunne rand. Rond of ovaal is ook mogelijk: er is dus volop keus. Alhoewel wit nog steeds de meest voorkomende kleur is voor de waskom, zijn ook zwart of natuursteen erg geliefd.

Verschillende soorten wastafels

Naast de waskommen is de verzonken wasbak volop aanwezig in vele vormen. Maar ook de losse staande wastafel moet je niet vergeten. Deze kan heel traditioneel in volledig wit zijn maar komt ook in natuursteen en is zelfs in kruik- of kan-vorm te vinden. Soms bestaat een staande wastafel juist uit een wasbak met strakke houten poten.

Kranen in allerlei soorten en maten

Ook kranen zijn in veel soorten verkrijgbaar. Er zijn kranen in een strak design te vinden, sommigen zelfs plat in plaats van rond. Goudkleurige en retro kranen hebben juist weer een heel andere uitstraling. Je kan dus zelf je ideale wastafel samenstellen en kiezen wat voor soort kraan je het liefst wilt.

Wastafelkasten in de badkamer

De wastafelkast is een belangrijk onderdeel van je wastafel. Het uiterlijk van deze kast, hangend of staand, bepaalt voor een groot deel de sfeer van je badkamer. Een belangrijke keuze dus. Zo kan je bijvoorbeeld een kast met lades in zwart, wit of houtkleur vinden. Deurtjes of juist een marmerlook zijn ook een mogelijkheid.

Het mooiste sanitair voor je badkamer

Een badkamer is misschien wel het vertrek in je huis dat het meest privé is. Het is daarom heerlijk als het precies bij jou past. Het is natuurlijk ideaal als je je badkamer helemaal zelf kunt inrichten, maar ook als je maar een deel van het sanitair kunt uitkiezen maakt dat al een wereld van verschil.

Luxe extra’s in je badkamer

De voorkeuren voor het sanitair in de badkamer lopen sterk uiteen. Misschien word jij wel helemaal gelukkig van een ligbad of misschien zelfs een bubbelbad, terwijl een ander een bad volstrekt overbodig vindt. Diegene kiest liever voor een losstaande douche, al dan niet met luxe extra’s als massagestralen of een dubbele douchekop. Natuurlijk kun je ook kiezen voor bad én douche, of een combinatie van beide.

Grote keus aan sanitair

Bij de keuze voor je sanitair ben je natuurlijk sterk afhankelijk van de hoeveelheid vierkante meters die je badkamer beslaat. Mensen met weinig ruimte zullen uitkomen op een douche of een bad-douche-combinatie, en een enkele wastafel in plaats van een dubbele. Als je genoeg ruimte hebt is de keuze natuurlijk groter maar niet per se makkelijker, want het aanbod aan mooi sanitair is enorm. Naast het selecteren van een bad, douche en wastafel, heb je natuurlijk ook een wc, radiatoren en een of meerdere badkamermeubels nodig om je verzorgingsproducten en handdoeken in op te bergen.

Kies de stijl die bij je past

Bovendien speelt je smaak qua stijl en kleur eveneens een grote rol bij de aankoop van badkamersanitair. Weinig mensen zullen nog warmlopen voor een badkamer met bruine, oranje of donkergroene tegels, maar wat wil je dan wel? Wil je alles helemaal wit, ligt je voorkeur bij de tinten zwart en grijs of wil je houtkleurige elementen erin? Houd je van modern, van een wat meer brocante stijl, of stiekem toch van de retro-kleuren bruin, donkergroen en oranje? Kijk op onze website en laat je inspireren.

Vloerverwarming in de badkamer

Er zijn genoeg redenen om voor een vloerverwarming in je badkamer te kiezen, zoals je kunt lezen in het artikel ‘vloerverwarming in de badkamer’. Waarom een elektrische vloerverwarming in je badkamer meestal de beste optie is, lees je in dit artikel.

Voordelen elektrische vloerverwarming in de badkamer

De specifieke eigenschappen van een elektrische vloerverwarming zorgen ervoor dat ze in voor de meeste badkamers de beste keus zijn.  De sterke eigenschappen van een elektrische verwarming op een rijtje:

 • Kleine ruimtes snel verwarmd
  Elektrische vloerverwarmingen zijn minder geschikt voor grote ruimtes, zoals ruime woonkamers. Juist voor kleinere ruimtes is een elektrische vloerverwarming perfect. De vloerverwarming zal snel opstarten, waardoor de ruimte snel op temperatuur is.
 • Energiekosten
  Omdat de ruimte snel op temperatuur is, zullen de energiekosten bij een elektrische vloerverwarming lager uitvallen dan bij de meeste andere vloerverwarmingssystemen. Daarmee is de elektrische verwarming in de meeste gevallen beter voor je portemonnee, omdat de verwarmingskosten lager zijn. Minder energieverbruik is natuurlijk ook beter voor het milieu.
 • Lage aanschafkosten
  De aanschafkosten zijn bij een elektrische vloerverwarming een stuk lager dan bij andere vloerverwarmingssystemen omdat er weinig aan de vloer hoeft te worden aangepast; de mat komt direct op de ondervloer.
 • Na aanleg direct klaar voor gebruik
  De vloerverwarming zelf is direct na aansluiten te gebruiken. Bij vloerverwarmingssystemen die in de dekvloer worden verwerkt moet er gewacht worden op het uitharden van de vloer. Dit kan enkele weken duren. Omdat een elektrische verwarming niet in de dekvloer zit maar erop ligt, kan hij veel sneller gebruikt worden.

Aanleg vloerverwarming in de badkamer

Nadat de tegels van je vloer zijn verwijderd, kan je vloerverwarming worden aangelegd. Voor een elektrische vloerverwarming is de isolatie het enige wat moet worden toegevoegd, daarna is je vloerverwarming klaar voor gebruik. De opbouwhoogte bij een elektrische vloerverwarming in de badkamer is zeer laag, waardoor er geen ingrijpende aanpassingen nodig zijn. De geringe opbouwhoogte is ook een groot voordeel als de ruimte een lager plafond heeft.

Quality Heating kan je elektrische vloerverwarmingen bieden tegen zeer scherpe prijzen. Voel je vooral vrij om een offerte aan te vragen, of contact met ons op te nemen voor meer gespecificeerde informatie voor de vloerverwarming die bij jou en je situatie past.

© 2018 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑