Huizentoppers.nl

Dé blog voor alles in en rondom het huis

Categorie: Wooninspiratie (pagina 1 van 3)

Op zoek naar warmte, comfort en luxe sanitair? Je vindt het bij Bengshop!

Zodra je thuis bent, wil je dat ook echt kunnen voelen. Een ervaring van geborgenheid en comfort meemaken. Oftewel, je wilt er warmpjes bij zitten. Dat is toch niet te veel gevraagd?

Dat vinden wij bij Bengshop dus ook! Bij ons vind je daarom de hoogste kwaliteit verwarmingen voor een schappelijke prijs. Ook andere belangrijke onderdelen, zoals boilers en geisers, zijn bij ons volop verkrijgbaar. Bovendien nemen wij alleen de allerbeste merken in ons assortiment op, waaronder Stelrad, Radson en Jaga. Zo weet je zeker dat je duurzame apparaten in huis haalt die het klimaat van je woning aanzienlijk zullen verbeteren!

Ook voor de beste sanitaire voorzieningen ben je bij Bengshop helemaal aan het juiste adres. Van losse baden tot complete douchecabines, niets is ons te gek. Ook voor hulpbehoevende mensen hebben we de beste voorzieningen op voorraad. Bekijk ons ruime assortiment of neem voor vragen contact op met onze deskundige klantenservice.

Radiatoren

Zodra de herfst en winter zich aandienen, gaan de temperaturen buiten omlaag. Dat betekent dat een aangenaam binnenklimaat noodzakelijk is! Daar weten de radiatoren van Bengshop wel raad mee. Gecombineerd met aansluitende cv ketels en materiaal voor cv installatie geniet je binnen de kortste keren van een heerlijke temperatuur in de koudere maanden. Bovendien zijn al onze radiatoren heel energiezuinig. Dat zul je merken aan lagere stookkosten. Bovendien ben je door het gebruik van onze verwarmingen een steun voor het milieu!

Bovendien zijn onze radiatoren er in vele typen en afmetingen. Zo zijn er de standaard paneel modellen maar ook varianten voor in de badkamer waarop je je handdoek kunt laten drogen. En wat dacht je van handige plintradiatoren, waarmee je warmte opwekt zonder dat de warmtebronnen je interieur in de weg zitten? Bij Bengshop zijn de mogelijkheden eindeloos. Zowel particulieren als ondernemers zullen bij ons zeker vinden wat ze zoeken!

De trends van sierbestrating voor 2017

De tuin bij mensen aan huis wordt iedere jaar steeds belangrijker. De tuin is namelijk de plek bij huis om tot rust te komen, visite uit te nodigen en een verlengstuk van de woning. Om ervoor te zorgen dat de tuin er mooi uitziet is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Hieronder hebben we daarom de trends voor sierbestrating op een rijtje gezet.

De trends voor dit jaar

  1. De voornaamste trend is dat mensen een natuurlijke tuin willen. De tuin is namelijk de plek waar we kunnen ontsnappen en tot rust kunnen komen. Des te natuurlijker de tuin oogt des te beter men tot rust kan komen. Dit is dan ook de reden dat er steeds vaker wordt gekozen voor natuursteen als ondergrond.
  2. Steeds meer mensen kiezen ervoor om bestrating voordelig te bestellen met B-keus bestrating.
  3. Bij een kleine tuin wordt er vaak gekozen voor een groot formaat tegel. Een grote tegel in een kleine tuin zorgt er namelijk voor dat de tuin ruimtelijk en rustig oogt.
  4. Verder zien we in de tuin van tegenwoordig steeds vaker technologie naar voren komen. Denk bijvoorbeeld aan automatische sproeiers of een tuin waar automatische onderhoudsberichten vandaan komen.
  5. Ook kiezen mensen steeds vaker voor veel kleur in de tuin. Mensen kopen siertegels waar felle kleuren in zitten verwerkt.
  6. Er zijn veel tuinen die grind en tegels met elkaar combineren. Dit heeft verschillende voordelen. Grind is goedkoop, gemakkelijk te leggen en in combinatie met tegels geeft het een mooie uitstraling.
  7. Het leggen van tegels gebeurt de laatste jaren bij vele woningen in wildverband. Dat houdt in dat er verschillende maten van de tegels worden gebruikt. Door grote en kleine tegels door elkaar heen te gebruiken ontstaat er een bijzonder en mooi effect.

Koop een speksteenkachel met een goede warmteopslag

Als je een kachel wil die lange tijd zijn warmte behoudt, moet je voor een speksteenkachel kiezen. Speksteen is een fantastische steen die warmte genereert, die voor lange tijd opslaat en maar traag afgeeft. Een speksteenkachel maakt van jouw huis een gezellige ontmoetingsplaats voor het hele gezin.

Een speksteenkachel is een houtkachel die vervaardigd is met speksteen in plaats van met gietijzer. Speksteen is een gesteente dat is samengesteld uit een aantal zachte, natuurlijke mineralen en heeft de meest bijzondere thermische eigenschappen van alle natuurlijke materialen. Hierdoor is de speksteenkachel bekend als een van de beste verwarmingsopties.

Superieure warmte

Deze kachels zorgen voor een superieure warmte vanwege de unieke eigenschappen van de speksteen. Het overtreft alle andere natuurlijke gesteenten, en slaat meer warmte op in verhouding met zijn gewicht. Een speksteenkachel heeft een dubbel warmte-opslagcapaciteit in vergelijking met een gietijzeren model dat veel zwaarder is. Bovendien straalt de warmte zeer gelijkmatig uit in de woonruimte zonder dat er grote temperatuurpieken of dalen zijn.

Hoewel gietijzeren houtkachels sneller opwarmen dan die gemaakt van zeepsteen (synoniem van speksteen), is het mogelijk om de opgeslagen warmte lang en gelijkmatig af te geven zelfs nadat het vuur al gedoofd is. Afhankelijk van de te verwarmen ruimte en de grootte van de kachel is het mogelijk om alle andere warmtebronnen uit te schakelen. Aangezien je voor de kachel alleen maar brandhout nodig hebt, zul je heel wat kunnen besparen op gas of stookolie.

Je kunt het vuur langzaam laten doven of de kachel met een kleine hoeveelheid hout blijven opwarmen terwijl je al in bed bent. Het is niet zoals bij een andere kachel dat je midden in de nacht moet opstaan om hout toe te voegen. Sommige speksteenkachelmodellen kunnen een huis gedurende 14 uur warm houden na het doven van het vuur.

Als je een sneller opwarmende kachel wil, zijn er ook modellen waarbij gietijzer en speksteen gecombineerd worden. De snelle thermische eigenschappen van het ijzer worden gecombineerd met de constante warmteafgifte van de speksteen.

Mooi en functioneel

Een spekstenen houtkachel is over het algemeen verkrijgbaar in drie kleuren — zwart, grijs en groen. Dit zijn de drie natuurlijk voorkomende kleuren van de steen. Er is geen verschil in termen van warmte, alleen verandert de kleur het uiterlijk van de haard.

Terwijl een houtkachel allesbehalve een kookkachel is, kan de bovenkant van de speksteenkachel als kookoppervlak gebruikt worden. Potten en pannen kunnen rechtstreeks op het bovenste paneel geplaatst worden. Een hout gestookte kookkachel verschilt wel in vorm omdat die meer uitgerust is om te gebruiken in de keuken en moet voorzien zijn met een oven.

Kostenbesparend

Kleinere speksteenkachels worden geleverd vanuit de winkel, maar de heel grote kachels, geschikt voor een vrij grote ruimte worden op de locatie zelf gemonteerd, omdat ze uit losse speksteenpanelen bestaan. Ook de binnenkant is dan helemaal van speksteen.

Een speksteenkachel is heel robuust en duurzaam en geeft een decoratieve meerwaarde aan je interieur. De initiële hoge kost van dit soort kachels is op langere termijn een goede investering, omdat je heel wat zal besparen op stookolie of gas. Je hebt alleen maar de kost van het brandhout en die prijzen zijn beduidend lager, temeer omdat de kachel ook perfect functioneert met zachtere en goedkopere houtsoorten zoals berk.

Keukenglas: praktisch én decoratief

Een glazen spatscherm is ideaal om de muren van je keuken te beschermen tegen vocht en vuil. Glas is namelijk niet alleen goed bestand tegen water, bacteriën en viezigheid, maar bovendien kent keukenglas, anders dan bijvoorbeeld een betegelde keukenmuur, geen kiertjes of spleetjes waar vuil tussen kan gaan zitten. Het keukenglas bestaat namelijk uit één groot vlak dat de volledige keukenmuur afschermt. Behalve hygiënisch, is keukenglas ook decoratief, voordelig, eenvoudig aan te brengen en bestendig tegen hoge temperaturen.

Keukenglas is decoratief

Een glazen achterwand voor de keuken is verkrijgbaar in elke denkbare kleur. Het is zelfs mogelijk om een afbeelding naar eigen keuze in het keukenglas te verwerken. Zo kan je zelf een glazen spatscherm samenstellen dat precies past bij jouw keuken. Dit maakt het mogelijk om een klassiek spatscherm vorm te geven voor een traditioneel ingerichte keuken, maar met hetzelfde gemak creëer je het modernste keukenglas voor een trendy vormgegeven keuken. Bovendien geef je met een bijzondere afbeelding een uniek tintje aan je keuken, zodat er geen tweede keuken bestaat zoals de jouwe. Daarnaast reflecteert het keukenglas enigszins. Deze reflectie zorgt ervoor dat je keuken net iets groter oogt.

Een glazen spatscherm is voordelig

De aanschafkosten van keukenglas zijn doorgaans iets hoger dan die voor bijvoorbeeld een betegelde keukenmuur, maar hier staat tegenover dat een glazen spatscherm veel sterker en duurzamer is dan tegels. Tegels moeten zodoende eens in de zoveel tijd worden vernieuwd, terwijl keukenglas jaar op jaar in uitstekende staat meegaat. Op de lange termijn is keukenglas zodoende een veel voordeligere keuze.

Keukenglas vereist geen onderhoud

Eenmaal aangebracht, gaat een glazen spatscherm jarenlang mee zonder dat enig onderhoud is vereist. Met keukenglas bespaar je dus niet alleen geld, maar ook de nodige arbeid en tijd. Doordat er, anders dan bij een betegelde keukenmuur, geen voegen zijn waar vuil in kan zitten, is keukenglas bovendien zeer eenvoudig schoon te houden. Zo nu en dan met een nat doekje langs het glas gaan, is al voldoende.

Keukenglas is eenvoudig aan te brengen

Een keukenmuur betegelen vereist de nodige arbeid, van het op maat snijden van de tegels tot het aanbrengen van de tegels aan de muur. Keukenglas daarentegen wordt al door de fabrikant op maat gesneden zodat het eenmaal in jouw huis slechts aan de muur aangebracht hoeft te worden. Deze klus is niet alleen in korte tijd geklaard, maar zorgt bovendien voor vrijwel geen rommel of vuil in je keuken. Doordat het keukenglas exact op maat is gemaakt, past het glazen spatscherm bovendien perfect in je keuken. Dit komt niet alleen het uiterlijk van de keuken ten goede, maar het garandeert bovendien dat de gehele keukenmuur tegen vocht en vuil wordt beschermd.

Glazen spatschermen zijn hittebestendig

De temperaturen kunnen behoorlijk oplopen in een keuken, zeker nabij het fornuis en de kookplaten. Keukenglas is echter zodanig bewerkt dat het temperaturen tot 220 °C kan weerstaan. Het komt zodoende vrijwel nooit voor dat een glazen spatscherm schade oploopt door hitte.

Tuinmeubelen schoonmaken voor de zomer

Zien je tuinmeubelen er niet meer uit na de winter? Zijn ze bijna zwart in plaats van de mooie witte kleur die ze origineel horen te hebben? Waarschijnlijk komt het door de winter en het bijbehorende slechte weer. Niemand heeft dan ook zin om zijn of haar tuinmeubelen te onderhouden en doet dit liever in de zomer. Gelukkig zijn er veel manieren om verschillende soorten materialen grondig schoon te krijgen, zodat je tuinmeubelen er weer als nieuw uit zien. Hieronder staan de meest voorkomende tuinmeubelen materialen met daarbij een beschrijving hoe je dit materiaal nou het beste schoon kunt krijgen.

Kunststof, wicker en stalen tuinmeubelen schoonmaken

Deze materialen zijn relatief gezien makkelijk schoon te maken. Met een emmer, heet water en een krachtige allesreiniger kom je al een heel eind. Zorg er wel voor dat je geen schuurmiddel of schuurspons gebruikt in verband met de krassen die het kan aanbrengen op je tuinmeubelen. Stalen tuinmeubelen zijn na het schoonmaken ook nog makkelijk in te smeren met wax voor extra bescherming. Zoals je ziet zijn deze materialen dus vrij eenvoudig schoon te krijgen. Een simpel sopje doet al wonderen, maar wees er wel bewust van dat je niet de verkeerde middelen gaat gebruiken. Dit kan leiden tot beschadigingen en verkleuring van je tuinmeubelen.

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Gebruik bij het schoonmaken van je houten tuinmeubelen een mild sopje van groene zeep en een harde borstel. Hiermee kun je de grootste vervuiling al weg krijgen. Als je uiteindelijk je tuinmeubels schoon hebt gemaakt, is het verstandig om je houten tuinmeubelen in te smeren met een speciale lak, verf of een ander middel dat kleurvervaging tegengaat en ervoor zorgt dat je houten tuinmeubelen langer mee zullen gaan. Hierdoor zul je nooit meer last hebben van bijvoorbeeld vervelende schimmels die je ieder jaar moet verwijderen.

Hoe beveilig ik mijn huis?

Het beveiligen van je huis is tegenwoordig zeer belangrijk. Dit komt doordat het niveau van criminele activiteiten in het land (nog) niet aan het dalen is. Wij zullen voor jou een aantal manieren op een rijtje zetten hoe je op een goede en gepaste manier je woning kunt beveiligen. Daarmee ben je verzekerd dat inbrekers buiten blijven en dat je in een veilig huis kan verblijven.

Hang- en sluitwerken

Het aanschaffen van kwalitatief goed hang- en sluitwerk is een vereiste. Dit staat bovenaan de lijst om inbraken tegen te gaan. Deze artikelen moeten altijd voorzien zijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Je moet bij de aanschaf hiervan dus goed op het kenmerk letten. Wanneer een inbreker op pad is, wil deze natuurlijk de klus zo snel mogelijk klaren. Na 1,5 minuut met het slot bezig te zijn, nemen de meeste inbrekers weer de benen, want de pakkans wordt aanzienlijk hoger naarmate de tijd toeneemt. Dit kenmerk moet niet alleen aanwezig zijn op deuren, maar ook zeker op ramen. Veel inbrekers komen via een 1e of 2e verdieping binnen, omdat mensen hier vaak minder aandacht aan de veiligheid besteden. Let hier dus goed op!

Verwijder begroeiing

Wanneer je woning dicht begroeid is, is het voor een inbreker makkelijk om zich te verstoppen. Daarom raden wij je aan om ervoor te zorgen dat de woning goed zichtbaar is, want dit schrikt veel inbrekers in eerste instantie al af. Ook verhoogt dit de sociale controle van je woning. Dus mocht je veel planten en bomen voor je huis hebben staan, probeer dit dan te beperken, zodat inbrekers geen vrij spel hebben.

Systemen

Een huis beveiligen is ook mogelijk met cameratoezicht of alarmsystemen. Dit is tegenwoordig niet prijzig meer en zeer gemakkelijk aan te brengen. Cameratoezicht of draadloze alarmsystemen kun je tegenwoordig verbinden met je laptop, tablet of smartphone. Hierdoor heb je altijd een overzicht van alle gebeurtenissen in en rondom je huis.

Tuinhuisjes voor ieder doeleinde

Als je de tuin ervoor hebt, zijn tuinhuisjes leuk om te hebben. Je kunt ze voor veel doeleinden gebruiken en het geeft iets extra’s aan je tuin. Vooral ruimtegebrek is een goede reden om een tuinhuisje te plaatsen, maar dit is niet de enige reden waarom je er een zou aanschaffen.

Tuinhuisjes voor opslag

Tuinspullen heb je graag dicht bij de tuin. Als je in de tuin aan het werk gaat, wil je niet eerst helemaal naar zolder of de kelder om het tuingereedschap op te halen. Een tuinset is ook veel gesleep, dus als je deze in de winter vlakbij de tuin kunt opslaan, is dat natuurlijk ideaal. Tuinhuisjes zijn een prima opslagplek voor je tuinspullen. Of het nu gaat om je tuingereedschap of om tuinstoelen, je kunt er lekker veel in kwijt. De barbecue wil je ook liever niet in huis hebben en om die in de winter buiten te laten staan is jammer. Met een tuinhuisje heb je al deze problemen in één keer opgelost en je tuin ziet er daarna netjes en opgeruimd uit.

Tuinhuisjes als extra woonruimte

Tuinhuisjes hoeven natuurlijk niet altijd neergezet te worden om spullen in op te slaan. Je zou hier ook een kantoor van kunnen maken, of misschien willen de kinderen er wel lekker in spelen. Als je ‘m goed isoleert kun je tuinhuisjes zelfs als gastenverblijf gebruiken of wat denk je van een lekkere sauna in de tuin? Je zou een tuinhuisje ook als extra zitplekje in de tuin kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als het regent of waait. Je kunt toch lekker gebruikmaken van de tuin, maar je zit droog en uit de wind. Ideaal met een waterige zomer.

Kant en klare tuinhuisjes of zelf maken?

Tuinhuisjes kun je kant-en-klaar kopen, op maat laten maken of zelf maken. In dit laatste geval moet je wel een beetje handig zijn, maar dan heb je wel een uniek huisje. Kant-en-klare huisjes zijn eenvoudiger. Je moet ze nog wel in elkaar zetten, maar daarna heb je een mooi huisje waar je weinig moeite voor hebt hoeven doen.

Heerlijk tafelen: eetkamerstoelen maken het verschil

Gezellig dineren bij je thuis en samen met vrienden of familie genieten van het leven en heerlijk eten klinkt bijna iedereen als muziek in de oren. Je hebt iedereen uitgenodigd en lekkere gerechten uitgekozen. Maar wat nou als je eetkamerstoelen aan een metamorfose toe zijn?

Comfort boven alles

De houten en soms krakemikkige eetkamerstoelen die je vroeger nog weleens zag zijn allang niet meer de norm. Tegenwoordig is het juist hoe luxer, hoe beter. Eetkamerstoelen zijn comfortabel geworden met een zachte zitting en goede rugleuning. Ze zien er soms zo mooi uit dat ze bijna voor fauteuils kunnen doorgaan. Ook omdat ze soms zelfs armleuningen hebben.

Design van een eetkamerstoel

Met een mooie leerlook of juist een zachte stof is er veel keus op het gebied van eetkamerstoelen. Zo zijn er stoelen met wieltjes en bijvoorbeeld knopen op de rug die het uiterlijk van een klassieke leren stoel hebben. Allerlei kleuren grijs zijn op het moment ook populair voor de stoelen. De retro-stijl waarin een metalen frame het uiterlijk bepaalt is een andere gewilde look. Deze stoelen met rood, zwart of wit leer geven de sfeer van een ‘fifties diner’ uit Amerikaanse films. Stoelen van hout met hun basic uitstraling zijn nog steeds te vinden. Om deze stoelen iets comfortabeler te maken zijn er stoelkussens te koop. Als je verschillende kleuren van deze kussens haalt, kan je mooi variëren.

Ander uiterlijk voor je stoel

Zijn je stoelen eigenlijk nog wel prima behalve dat de stof wat versleten is? Dan kun je ook naar een lokale stoffeerder gaan. Voor een redelijke prijs kan je eetkamerstoelen, maar ook banken of fauteuils, opnieuw laten bekleden. De stoelhoes is een nog simpelere en goedkopere oplossing. Deze hoezen komen in allerlei kleuren en stoffen. Ook een nieuwe stoel kan je zo tijdelijk een ander uiterlijk geven.

Vloeren zijn bepalend voor de sfeer in je huis

Het kiezen van een vloer is iets persoonlijks, maar sterk bepalend voor jouw inrichting en sfeer in huis. Ben jij van een strak interieur? Wil je weinig onderhoud aan de vloer? Of ga je voor knus, gezelligheid of warmte? De keuze van het soort vloer is sterk bepalend en een belangrijke basis voor in je huis.

Vloer die bij jou past

Wat wij steeds meer zien is dat steeds meer mensen voor een houten vloer kiezen. Door de drukte van het werk, vinden mensen een gezellig (t)huis steeds belangrijker. Er zijn vele verschillende vormen en maten houten vloeren. Een massief houten vloer of parket wat in verschillende vormen gelegd kan worden. Iedere vloer heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen.

Soorten vloeren

Voor parket is er bijvoorbeeld lamelparket, fineerparket, visgraat legvorm, tapisparket en bourgogne parket. Met planken heb je de keuze uit systeemplanken, waarbij er weinig last is van kiertjes tussen de vloer. Wil je een vloer van massief hout? Ook hierin zijn allerlei mogelijkheden. Jezelf hierover goed laten informeren is zeer belangrijk, omdat het sterk bepalend is voor de sfeer in jouw huis.

Afmaken met accessoires

Nadat je een nieuwe vloer hebt gelegd en de meubels weer op zijn plek staan, kan je de sfeer die jij graag wilt creëren afmaken met diverse woonaccessoires. Vloerenhuis Amsterdam is specialist in het leggen van (ambachtelijke) parketvloeren en denkt graag met je mee om van je huis een plek te maken waar je jezelf thuis voelt. Ook kun je bij ’t Vloerenhuis terecht voor woonaccessoires. Accessoires van bekende merken als Elenora en By-Boo staan opgesteld aan de Parnassusweg 216 in Amsterdam.

Ben je opzoek naar een parketvloer? Dan zal een bezoek aan Vloerenhuis Amsterdam zeker niet voor niets zijn!

Spetterende badkamer ideeën: de wastafel

Je badkamer opvrolijken kan op verschillende manieren. Een mooi nieuw zeepje met een bijzondere vormgeving of een luxe zeeppompje geven je wastafel een iets ander uiterlijk. Hetzelfde geldt voor een leuk douchegordijn of nieuwe zachte handdoeken in je badkamer. Voor grotere veranderingen is een nieuwe wastafel ook een goed idee.

Waskommen in een badkamer

Wastafels zijn tegenwoordig vaak bijzonder vormgegeven. Zo kan je een wastafel als een soort schaal bovenop de wastafelkast hebben staan. Dit lijkt tegelijkertijd chique en klassiek. Deze wastafels worden ook wel waskommen genoemd. Voor een modernere uitstraling zijn er ook strakkere designs. De wasbak kan bijvoorbeeld vierkant met een brede rand zijn of juist diep met een dunne rand. Rond of ovaal is ook mogelijk: er is dus volop keus. Alhoewel wit nog steeds de meest voorkomende kleur is voor de waskom, zijn ook zwart of natuursteen erg geliefd.

Verschillende soorten wastafels

Naast de waskommen is de verzonken wasbak volop aanwezig in vele vormen. Maar ook de losse staande wastafel moet je niet vergeten. Deze kan heel traditioneel in volledig wit zijn maar komt ook in natuursteen en is zelfs in kruik- of kan-vorm te vinden. Soms bestaat een staande wastafel juist uit een wasbak met strakke houten poten.

Kranen in allerlei soorten en maten

Ook kranen zijn in veel soorten verkrijgbaar. Er zijn kranen in een strak design te vinden, sommigen zelfs plat in plaats van rond. Goudkleurige en retro kranen hebben juist weer een heel andere uitstraling. Je kan dus zelf je ideale wastafel samenstellen en kiezen wat voor soort kraan je het liefst wilt.

Wastafelkasten in de badkamer

De wastafelkast is een belangrijk onderdeel van je wastafel. Het uiterlijk van deze kast, hangend of staand, bepaalt voor een groot deel de sfeer van je badkamer. Een belangrijke keuze dus. Zo kan je bijvoorbeeld een kast met lades in zwart, wit of houtkleur vinden. Deurtjes of juist een marmerlook zijn ook een mogelijkheid.

Oudere berichten

© 2018 Huizentoppers.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑